|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 12 12, 04:31. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Įvairūs » nuo ko pradėjote?
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
nuo ko pradėjote? |
Parašytas: 2006 03 04, 11:58 |
|
|
|
|
Ziauru,bet zmogus taip ir uzsigrudins elektrai  |
|
|
|
|
|
 |
nuo ko pradėjote? |
Parašytas: 2006 03 04, 12:24 |
|
|
|
|
| na va kai kurie jau užsigrudinę nuo vaikystės... |
|
_________________ nepamirškit, klysti žmogiška
privatas - privatiems klausimams
arch linux  |
|
|
|
 |
nuo ko pradėjote? |
Parašytas: 2006 03 04, 12:56 |
|
|
|
|
Na aš tai iš pradžių viską gadindavau. Na vėliau pradėjau pirkti konstruktorius iš lemonos. Kiek jų pirkau, bet dabar gal tik vieną turiu.
Na tikra elektronika prasidėjo, kai apsilankiau elektronika.lt puslapyje.
Pirmas daiktas kuri bandziau lituoti tai buvo FM siųstuvas. nenusisekęs buvo.
Na pamažu sulituoti šedevrai ir veikti pradėjo.  |
|
|
|
|
|
 |
nuo ko pradėjote? |
Parašytas: 2006 03 04, 13:00 |
|
|
|
|
| kažkodėl manau kad daugelis rimtčiau pradėjo dirbti apsilankę elektronika.lt puslapy |
|
arch linux  |
|
|
|
 |
nuo ko pradėjote? |
Parašytas: 2006 03 04, 14:55 |
|
|
|
|
| Jo, cia geru yra dalyku, bet atsimenu, kai su draugu is stambiagabaritiniu atlieku aiksteles, makulaturos konteinerio nesem "radio" ir "modelist-konstruktor" zurnalus (pusmetrio aukscio kruva parsitysem), oi tada uzsideges buvau!!! Ta aikstele dar ir dabar pries eidamas i parduotuve aplankau! |
|
|
|
|
|
 |
 |
nuo ko pradėjote? |
Parašytas: 2006 03 04, 20:57 |
|
|
|
|
Mm...Gera prisiminti Budamas 4-7metu ardydavau visus elektronikos turincius zaislus ir ne tik, veliau tevams atsibodo ziureti i "sulauzytus" daiktus ir jie surado Elektronikos bureli Moksleiviu technines kuribos centre. Ten ilgai lankiausi, apie 5metus, veliau po pertraukos dar pora metu... Pirmasis gaminys buvo maitinimo saltinis su trafu, diodu tilteliu ir kondiku. Antrasis - jau visiskai savarankiskai pagamintas - multivibratorius. Treciasis - jau 1W tranzistorinis stiprintuvas su GT402, Gt404 galiniais tranzais. Pats elektronikos "zydejimas" man prasidejo, atradus elektronika.lt forumus 2002 metu gale Rimciausi mano gaminiai - ZD galios stiprintuvai, beje visi tranzistoriniai. Mikroscheminiu buvau surinkes tik pabandymui ir tai tik pora - nepatiko  |
|
|
|
|
|
 |
 |
nuo ko pradėjote? |
Parašytas: 2006 03 05, 03:00 |
|
|
|
|
Pradėjau nuo garso ir baigsiu garsu... 4-erių metų pirmą radiolą "pataisiau". Buvo kaime sena radiola... Lempinė, žinoma, tada tranzų dar nebuvo. Iki 2 klasės, jau mokykloj, buvau didžiausias visokių aparatų siaubas. Vėliau pats pradėjau kabinėti "filtrus" garsiakalbiams. Erdvino montažo schemas klepalinau ant kartono... Pirma kolonėlė 4 klasėj. 4a28 + spintelė nuo rašomojo stalo. Tvirtos tada spintelės... buvo  |
|
_________________ Trys viename: 1.Visa nauja-gerai pamiršta sena! 2.Groja ne pinigai, tik be jų irgi negros! 3.Geriau groja,ar tik veikia kitaip?!!. Ir bendrai, JAU groja, ar TIK veikia? |
|
|
|
 |
 |
nuo ko pradėjote? |
Parašytas: 2006 03 15, 12:55 |
|
|
|
|
Turbut pati pradzia (kiek atsimenu) kokiu 3 metu. Tada veikianti lituokli paemiau ne uz to galo... Neuzilgo transformatoriu nusinesiau prie rozetes, nes panasus i televizoriuka pasirode ir multikus tikejausi isvyst . Turbut ikisau pirmine, nes rankos vel pusletos patapo. Verkiau labiau del to, jog multiku taip ir nepamaciau...
Normalesne pradzia zinoma batareika + lempute, veliau varikliukai ivairus.
Tranzistoriai prasidejo mazdaug nuo astuoniu metu. Daug kas neveike, nes detales islituotos is kazkieno ismestu ploksciu. Palaipsniui aistra elektronikai prigeso (tik pazystami vis dar tempe aparatura taisymui) ir tik atsiradus gilesnems teorinems zinioms bei salygoms, vel prijauciu elektronikai. Dabar tik laiko sunku atrast.  |
|
|
|
|
|
 |
 |
nuo ko pradėjote? |
Parašytas: 2006 03 15, 13:07 |
|
|
|
|
Pradejau dometis nuo maziausiu dienu. Mano tetis tuo metu taisydavo televizorius, tai as vos tik vaiksciot ismokes lysdavau paziuret kaip ten kas. Paskui kai paaugau (gal kokiu 4 metuku) ismoke lituokliu naudotis bet jau zinojau kaip kokios detales atrodo, kaip tikrinamos, kaip schemose zymimos ir t.t.
O veliau, tikriausiai kaip dauguma, pradejau dometis garso stiprintuveliais visokiais ir t.t. Rimciau uzsiimineju visokia elektronika mazdaug nuo 4-5 klases. Ojojoj kiek tuo metu stiprintuveliu esu pridares su TDA1553, TDA2005 ir t.t. (paprasti, bet vis tiek nuo kazko pradet tai reikia). Paskui siokia tokia pauze sioj srity padariau, na o dabar vel po biski krapstinejuos vis koki mageli, stipra, kartais ir telika paremontuot kas nors atnesa. Man asmeniskai tai labai idomus uzsiemimas. |
|
|
|
|
|
 |
 |
nuo ko pradėjote? |
Parašytas: 2006 03 15, 14:18 |
|
|
|
|
buvo toks bulgariškas lempinis magelis Snežat301, tai būdamas 4 klasėj sugebėjau jį suremontuot... Pradėjau nuo lempų  |
|
|
|
|
|
 |
nuo ko pradėjote? |
Parašytas: 2006 03 15, 16:42 |
|
|
|
|
| outlawed rašo: |
buvo toks bulgariškas lempinis magelis Snežat301, tai būdamas 4 klasėj sugebėjau jį suremontuot... Pradėjau nuo lempų  |
Ar ne rusiškas Снежет ? Ar gali būti tiek sutapimų pavadinime? Jie rinkoje "vaikščiojo" apie 1980...1985 metus. |
|
_________________ Trys viename: 1.Visa nauja-gerai pamiršta sena! 2.Groja ne pinigai, tik be jų irgi negros! 3.Geriau groja,ar tik veikia kitaip?!!. Ir bendrai, JAU groja, ar TIK veikia? |
|
|
|
 |
nuo ko pradėjote? |
Parašytas: 2006 03 15, 17:17 |
|
|
|
|
снежеть 301 Velniai jį žino... Paleidau vasarą gabalais, trafo prireikė. Dalis detalių rusiškos, dalis čekoslovakiškos. Ten toks galinis stiprintuvas keistas -- vienataktis EL84, o trafas твк - 110 Nors gal kasnors iki manęs rankas kiško, tai gali būt pakeistas. Magelis mono. |
|
|
|
|
|
 |
 |
nuo ko pradėjote? |
Parašytas: 2006 03 15, 18:49 |
|
|
|
|
neseniai (praeitą savaitgalį) žiūrėjau filmuota medžiagą kur aš dar į mokyklą neėjau, tai ten buvo žoliapjovė elektrinė, tai aš prie jos "prilipęs" vaikšiojau... Kartais labai įdomu pasižiūrėt kas vyko prieš kokius 7-10 metų, tada aš dar toks mažiukas buvau...
mane technika traukė nuo pat mažens, bet elektronika (na net nežinau ar tą galima pavadinti elektronika) pradėjau kurti gan vėlai, maždaug 3 klasėj aš su tom lemputėm ir batareikėm žaisdavau. Atsimenu kažkada 4 klasej mums reikėjo atsinešti batareikių į mokyklą ir visaip jas pajunginėti, vienu žodžiu parodžiau ką reiškia užtrumpinti (na aišku batareikės ne ką ten traukia, bet laidas dar įkaisdavo) tai visi nustębe labai buvo, arba atsimenu kai pirmą kartą užtrumpinau, irgi iš batareikių, bet ten net tas laiklis lydytis pradėjo, tai taip išsigandau, kad vos to laiko elektronikos nemečiau. |
|
arch linux  |
|
|
|
 |
 |
nuo ko pradėjote? |
Parašytas: 2006 03 15, 23:58 |
|
|
|
|
Ardydauvau visus is eiles zaislus kuriose tik rasdavau elektronikos... KOnstravau visokius aparatus is ivairiu nuolauzu, lego daliu kaip kad dzipus su daug sviesu, kranus, traktoius ir panasiai... Daugiau vaziavai i modeliavima, buvau jau pradejes tuo rimciau uzsimti... Bet tai buvo toks uzplaukiantis hobis... Po to padedinejom tecio draugui persikraustyti, tai as gavau is jo magnetola sena kasetine... Na as ja sutaisiau, po to isemiau radija, po to stiprintuva, padariau atskiras koloneles su jos garsiakalbiais, keisdavau ten maitinimo kondus trafui, vis tobulindavau akustika (susiradau senas tecio, mamos koloneles) ir taip zaidziau gal menesi, po to is draugo uz 10lt nusipirkau raditechnika y-7112 stiprintuva, tada koloneles s-30b viskas buvo tobulinama tobulinama ir tobulinama... Po to gaminau sviesos muzika... Veliau pasidariau pirmasias rimtesnes koloneles su visaton garsiakalbiais... Dabar pasidariau hornus...dar tik apdailos nera Taip ir nusivaziavau i garso technika... Zinoma cia be visokiu smulkmenu  |
|
_________________ Svarbiausia kas viduj, o ne grazi isore...
Skype - Mendiis |
|
|
|
 |
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |