Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 01 23, 19:39. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
Dabar mano telefonas duoda 180mV v-p-p. deja nežinau kiek reikia mV stiprintuvui norint išspausti kuo daugiau galios. stiprintuvas tda7377.
http://www.e-ele.net/DataSheet/TDA7377.pdf
kiek mV turi įeiti į šį stiprintuvą ?
P.Sv-p-p tai voltage peak to peak ? tai reiškia kiek v yra tarp žemiausio ir aukščiausio taško osciloskope ?
_________________ Teorija- kai žinai viską ir niekas neveikia
Praktika- kai viskas veikia, bet nežinai kodėl
Veff tai yra Vrms.
Jau rašiau, tau reiks apie 0,7 Vpp, arba apie 0,5 Vrms. Užmečiau akį į mikroschemos datasheetą, tai stiprintuvo įtampos stiprinimas (voltage gain) yra apie 20 kartų. Info ten duota prie 4 omų apkrovos. Vadinasi jeigu paduosi į įėjimą (viskas RMS dabar) 0,5V, tai pastiprins 20 kartų ir gausi 10V išėjime. Žinai įtampą išėjime ir žinai apkrovos varžą - 4 omai. Tai skaičiuoji išėjimo galingumą: įtampa pakelta kvadratu / apkrovos varža = RMS galingumas. 10V^2/4=25W. O tavo mikroschema pagal datasheetą duos apie 20W, va ir gauni daugmaž 0,5V įėjimo signalą.
Kaip suprantu reikia stiprintuvo būtent nuo 12V?
_________________ Pasaulyje nėra amžinų variklių, užtat amžinų stabdžių - pilna.
šitoj vietoj pats suklydai arba mano programa pievas rodo, su tuo pačiu signalu, tuo pačiu laiku rodo 1,891Vp-p ir 328.2m Veff
bet čia nėra taip jau svarbu.
nesuprantu skaičiavimu
4ohm
11-15v (akūmas)
20 voltage gain
0,3 išėjimas Vrms
Paskutinį kartą redagavo pauliusbyte, 2012 09 12, 18:15. Redaguota 1 kartą _________________ Teorija- kai žinai viską ir niekas neveikia
O gal man užtektų paskaičiuoti, kad operacinis stiprintuvas duotų 1v ir tada pareguliavus potenciometrą turi būt ok. ar kas nors blogai bus ?
kai girdėsiu kad klipina, primažinsiu.
_________________ Teorija- kai žinai viską ir niekas neveikia
O gal man užtektų paskaičiuoti, kad operacinis stiprintuvas duotų 1v ir tada pareguliavus potenciometrą turi būt ok. ar kas nors blogai bus ?
kai girdėsiu kad klipina, primažinsiu.
Aš tavo vietoje jau seniai būčiau taip ir padaręs.
Aš tavo vietoje jau seniai būčiau taip ir padaręs.
Pagaliau
Šiaip aš skaitau visuomet kad ausinukas duos 200mV, CD grotuvas 2V. O 2V daugiau nei pakanka. Čia galioja visiems kurie konstruoja "normalius" stiprintuvus
Prie Evaldas_S posto dar galima ir Veff to Vpp kalkuliatorių pridėt.
_________________ Pasaulyje nėra amžinų variklių, užtat amžinų stabdžių - pilna.