|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 06 26, 19:25. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Principinės elektrinės schemos » Mažo galingumo D klasės stiprintuvo schema
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 2 iš 2 Pereiti prie Atgal 1, 2 |
|
 |
Mažo galingumo D klasės stiprintuvo schema |
Parašytas: 2011 12 27, 18:17 |
|
|
|
O man atrodo kad ten ne QFN korpuso mikroschema, nes lyg ir kyšo kojelės.
Įlituoti gal ir nėra taip sunku, bet ne kiekvienas tokiai mikroschemai gali pasidaryt plokštę. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 12 27, 18:40 |
|
|
|
kiek as matau koju jinai neturi bet nuotrsauka nelabai dideles rezoliucijos tai sunku suprasti.
PCB pagaminti tokiai mikroshemai nera sunku problema buna nebent su korpuso prilitavimu, bet tam galima centre isgrezti skyle ir prilituoti is apacios. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 12 27, 19:59 |
|
|
|
justas123 rašo: |
Čia tai dar nieko, o jei tenka prilituoti TQFN korpuso mikroschemą? |
Digix rašo: |
kiek as matau ten ir yra QFN korpuso mikroshema
su ju ilitavimu nera jokiu problemu net i savos gamybos plata |
justas123 rašo: |
O man atrodo kad ten ne QFN korpuso mikroschema, nes lyg ir kyšo kojelės.
Įlituoti gal ir nėra taip sunku, bet ne kiekvienas tokiai mikroschemai gali pasidaryt plokštę. |
QFN ten, be kojų, žingsnis 0,5mm.
Plokštė gaminta įmonėje tik dėl to, kad projektas taip pat darytas įmonei ir tingėta terliotis. Tokias plokštes vaikystėj darydavau namie be jokių problemų.
Va pavyzdys:
Čia su tokiu 80W lituokliu lituota ir su jokiom problemom nesusidurta.
Metodai aprašyti čia:
http://circuit.lt/?page=patarimai
Labai nemėgstu kartotis, bet, matau, teks:
circuit rašo: |
Elektroshokas rašo: |
Su specializuotom mikruškėm aš neprasidėčiau vien dėl to, kad jų korpusai chujovi, be specialios įrangos neįmanoma prilituot. |
Pataisymas: su kreivom rankom neįmanoma įlituot. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 12 27, 20:36 |
|
|
|
circuit teisus, tik papildomai viena niuansa pastebet reik: namie vienintelis dalykas kuri sunku, o tam tikrai atvejais neimanoma tinkamai padaryt yra 'via' metalizacija. namu salygos praktiskai apriboja, kad trasuodamas negali daryt via po korpusu, o kartais tai butina. butina arba del to, kad sudetinga simtakoji trasuoji, arba del teisingo trasavimo (pvz coupling capacitors). taip pat ribotas via dydis, man kazkada yra pavyke padaryt 0.6 via, bet tai jau juvelyrika ir ne viena grazteli sulauziau, o tokiu senukuose nenusipirksi. iprastai namie stengiuos daryt 1.0 via. tada nesunku isgrezt. siuo metu mano trasuojama pcm2704 pcb laisvai imanoma padaryt namie, bet gaminsiu fabrike, nes noriu padaryt gerai. gal siaip isponejau, bet dabar sugalvojau, kad namie daryt apsimoka tik viensluoksnes pcb su trough hole komponentais, o visokia smulkme smd darau fabrike. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 12 27, 20:44 |
|
|
|
Aš tai irgi išponėjau. Nors ir laisvai padaroma namie, bet tiesiog užsakau elekone ir nesuku galvos. Užtrunka ilgiau, kainuoja šiek tiek. Bet rami galva. |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |