|
Forumas » Elektronika žaliems » Elektros sunaudojimas išjungus prietaisą
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 3 iš 3 Pereiti prie Atgal 1, 2, 3 |
|
 |
Elektros sunaudojimas išjungus prietaisą |
Parašytas: 2012 08 16, 10:40 |
|
|
|
|
| mindogas rašo: |
| Beje 1W budėjimo per metus tau kainuos 4 litus tad nesakyk kad čia niekas. |
Kada paskutinį kartą į elektros skaitiklį žiūrėjai ? Iš šnekos įtariu nelabai žinai net kur jis yra. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2012 08 16, 12:19 |
|
|
|
|
| Evaldas_S rašo: |
| Beje 1W budėjimo per metus tau kainuos 4 litus tad nesakyk kad čia niekas. |
Kada paskutinį kartą į elektros skaitiklį žiūrėjai ? Iš šnekos įtariu nelabai žinai net kur jis yra. |
Evaldai, o kurių galų jam žiūrėt? Paskaičiavo jis, taigi, visiškai teisingai. Ir aplamai, kur rašė apie sąnaudas, reikalingas aparatūrai palaikyti St.By režime, - viskas teisinga. Nematau reikalo jį užsipuldinėt. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 08 16, 13:18 |
|
|
|
|
| RIMAS50 rašo: |
| Evaldai, o kurių galų jam žiūrėt? Paskaičiavo jis, taigi, visiškai teisingai. |
Pažiūrėt visgi verta. Pažiūrėjęs pamatytų, kad 4 W ir net 10W dažnas skaitiklis nefiksuoja. T.y. tuo metu kai yra TIK prietaisai st. by režimu skaitiklis jų nefiksuoja. Todėl jei jau būt smulkmeniškais tai vistiek nereiktų skaičiuot 4x24x365.
O ir šiaip piktas aš ant visokių ale žaliųjų. Triukšmauja daug, naudos mažai, o kai kurie ant to ažiotažo burbulo sau gero gyvenimo pamatus statosi. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 08 16, 13:36 |
|
|
|
|
| Evaldai, o kurių galų jam žiūrėt? Paskaičiavo jis, taigi, visiškai teisingai. |
Pažiūrėt visgi verta. Pažiūrėjęs pamatytų, kad 4 W ir net 10W dažnas skaitiklis nefiksuoja. T.y. tuo metu kai yra TIK prietaisai st. by režimu skaitiklis jų nefiksuoja. Todėl jei jau būt smulkmeniškais tai vistiek nereiktų skaičiuot 4x24x365.
O ir šiaip piktas aš ant visokių ale žaliųjų. Triukšmauja daug, naudos mažai, o kai kurie ant to ažiotažo burbulo sau gero gyvenimo pamatus statosi. |
Ojei kokie mes pikti
Kaip tu siulai patikrinti ta skaitliuka? Paleisti ta 1W ir laukti ar per 1000 valandų prisuks kilowatvalande?? Na gerai lengvesnis variantas, jis pas mane rodo du po kablelio, tai laukiam 10 valandų kol pakils per 0,01kwh? |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 08 16, 13:45 |
|
|
|
|
| Kaip tu siulai patikrinti ta skaitliuka? Paleisti ta 1W ir laukti ar per 1000 valandų prisuks kilowatvalande?? Na gerai lengvesnis variantas, jis pas mane rodo du po kablelio, tai laukiam 10 valandų kol pakils per 0,01kwh? |
Aš gi sakiau, kad tu skaitiklio iš arti nesi matęs. Nueik pažiūrėk. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 08 16, 14:20 |
|
|
|
|
| Citata: |
| Pažiūrėjęs pamatytų, kad 4 W ir net 10W dažnas skaitiklis nefiksuoja. |
Va čia tu neteisus. Skaitiklis, kaip ir bet kuris matavimo prietaisas, turi paklaidą, kuri gali būti tiek teigiama, tiek ir neigiama. Jeigu pas tave skaitiklis nesisuka prie mažo galingumo, tai nereiškia, kad neperžengiama kažkokia "nejautrumo zona", o tik tai, kad paklaida - su neigiamu ženklu. Mano skaitiklis labai lėtai sukasi, netgi tada, kai viskas atjungta. Kartą, turėdamas laiko, pamatavau, kad tai atitinka 3W galingumą. Taigi,vien dėl šito, aš kasmet "padovanoju" LESTO 12Lt. Ir čia viskas tvarkoje(aš negaliu ko nors reikalauti), nes leistina paklaida neviršijama.
O tą skaitiklį pastatė (pakeitė vietoj buvusio, kuris nesisuko viską atjungus) tuojau po "prichvatizacijos" nepaisydami mano protestų .
Įdomu,ar tik pas mane vieną?  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 08 16, 14:23 |
|
|
|
|
| Kaip tu siulai patikrinti ta skaitliuka? Paleisti ta 1W ir laukti ar per 1000 valandų prisuks kilowatvalande?? Na gerai lengvesnis variantas, jis pas mane rodo du po kablelio, tai laukiam 10 valandų kol pakils per 0,01kwh? |
Aš gi sakiau, kad tu skaitiklio iš arti nesi matęs. Nueik pažiūrėk. |
Ne vien tas 1W bus gi naudojamas vienu metu. Susidės keli prietaisai vienu metu ir užfiksuos tas skaitliukas, ypač kai dabar pas daug ka (ir pas mane) sudėti elektroniniai, o ne indukciniai skaitliukai. Beja, nelabai aš noriu ginčytis kas daugiau skaitliukų ir kaip iš arti juos yra apžiurėjęs. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 08 16, 15:47 |
|
|
|
|
| Ir čia viskas tvarkoje(aš negaliu ko nors reikalauti), nes leistina paklaida neviršijama |
ABSOLIUTI NESĄMONĖ ! Skaitiklis neturi suktis tuščia eiga nei jokiomis aplinkybėmis. Skaitiklį privalo pakeisti arba tu turi surasti kas elektrą "vagia".
Jei nori rašyk asm. žin. duosiu kontaktus žmogaus kuris už tai atsakingas LESTO Kauno mieste ir raj. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 08 16, 15:57 |
|
|
|
|
| ypač kai dabar pas daug ka (ir pas mane) sudėti elektroniniai, o ne indukciniai skaitliukai. |
Elektroniniai tikrai ne pas daug ką, taip yra jų nemažai, bet sakyti pas daug ką neteisinga. Elektroniniame mirksi šviesos diodas. Yra parašyta kiek mirksnių atitinka kažkokią suvartotą energiją, todėl nereikia laukti savaitės, kad suskaičiuoti kiek vartojama. Indukciniame tam skaičiuojami disko apsisukimai ir todėl visi nebūtina laukti 10 valandų kol pasikeis skaičiai ant displėjaus.
Kaip tu siulai patikrinti ta skaitliuka? Paleisti ta 1W ir laukti ar per 1000 valandų prisuks kilowatvalande?? Na gerai lengvesnis variantas, jis pas mane rodo du po kablelio, tai laukiam 10 valandų kol pakils per 0,01kwh? |
|
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 08 16, 20:05 |
|
|
|
|
[quote]ABSOLIUTI NESĄMONĖ ! Skaitiklis neturi suktis tuščia eiga nei jokiomis aplinkybėmis.
Gal tu gali nurodyt kažkokį dokumentą, kur būtų juodu ant balto patvirtintas šitas teiginys?
Nenoriu manyt, kad tu neįsivaizduoji, ką reiškia mano pasakymas "lėtai sukasi", bet ,dėl viso pikto, pateiksiu skaičius: skaitiklio konstanta - 400r/kWh, tuščia eiga padaro vieną apsisukimą per ~ 50 min. Nesunku paskaičiuoti, kad tai atitinka ~ 3W suvartojamo galingumo.
Negi tu manai, kad kas nors iš LESTO, stovės su manim ir spoksos į skaitiklį beveik valandą laiko? Jie greičiau jau pakiš kokį nors patikros aktą, kur bus surašyti bent 1000 panašių skaitiklių (tarp jų ir maniškio) numeriai ir parašyta,kad jie patikrinti bei atitinka visus reikalavimus. |
|
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 08 16, 21:10 |
|
|
|
|
[quote="RIMAS50"][quote]ABSOLIUTI NESĄMONĖ ! Skaitiklis neturi suktis tuščia eiga nei jokiomis aplinkybėmis.
Gal tu gali nurodyt kažkokį dokumentą, kur būtų juodu ant balto patvirtintas šitas teiginys? |
Kažin ar rasiu tą dokumentą, jei rasiu įkelsiu. Tačiau manau ir pats gali kreiptis su tokiu klausimu į http://www.metrinsp.lt/1/20/ |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2012 08 16, 23:18 |
|
|
|
|
Elektroniniai tikrai ne pas daug ką, taip yra jų nemažai, bet sakyti pas daug ką neteisinga. |
hm, pas mane visame name vien elektroniniai, gretimam tikrai zinau irgi, cia bus virs simto dvidesimt butu per abu namus, pas tevuka irgi elektroninis, nezinau, ar visi ar tik dalis jo name
beje, as kazkada matavau savo TV, kiek ima budejimo rezime, kazkur 2,7W, taip kad jeigu tokiu devaisu namuose bent puse tuzino - per metus isuka nemazai  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 08 17, 05:46 |
|
|
|
|
| gnt rašo: |
hm, pas mane visame name vien elektroniniai, gretimam tikrai zinau irgi, cia bus virs simto dvidesimt butu per abu namus, pas tevuka irgi elektroninis, nezinau, ar visi ar tik dalis jo name
beje, as kazkada matavau savo TV, kiek ima budejimo rezime, kazkur 2,7W, taip kad jeigu tokiu devaisu namuose bent puse tuzino - per metus isuka nemazai  |
Ai, nu jo, kas dedasi Rytų skirst. tinklų zonoje (iki apjungimo) aš nelabai žinau, ten daug kas kitaip, gal su skaitikliais irgi.
Kol VST priklausė Maximai tai šitie pinigų masiškam skaitiklių keitimui nemėtė. O ir jei keitė tai į pigesnius elektromechaninius.
Kokiu būdu išmatavai 2,7W ? |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |