|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 06 08, 20:20. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Schemų montažas, skaičiavimai, derinimas » PCB Darymas
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
PCB Darymas |
Parašytas: 2012 07 22, 15:46 |
|
|
|
Broniusg rašo: |
Cannabis rašo: |
Jo... šeip lazerinis printeris labai praverstų.. |
Tik kažin ar verta jei prisireikia 1 - 2 kartus per mėnesį. Juk vaikštai pro senukus ar kanceliarinių parduotuves o ten spausdinimo paslaugos. Pasiimi tinkamo popieriaus, flach, 20cnt ir rezultatas. Bent aš taip darau. |
Nu jo, šeip labai teisingai pasakei. Pirkt printerį dėl kelių pcb, o ir tai, jei jas darai 2 kartus per mėnesį. Aš ir nueinu į tas vietas kur spausdina ir atsispausdinu ką reikia. (ankščiau eidavau), db tai visai kitaip darau. |
|
_________________ Kai savanorių nėra, juos paskiria. |
|
|
|
 |
PCB Darymas |
Parašytas: 2012 07 22, 20:39 |
|
|
|
O tai ar sugeba kokiose maximose ar kitose įstaigose lazeriu atspausdinti max raiška, kad galėtum ramiai su prosu ant plokštės perkelti? |
|
|
|
|
 |
PCB Darymas |
Parašytas: 2012 07 22, 20:45 |
|
|
|
o eina raiška per printerio nustatymus padidinti? |
|
_________________ skype-->optical611
Paklausęs durnu gali būt maksimum dieną, o jei neklausi-liksi durnas visam gyvenimui.
Nepadarysi gerų darbų,nepadarydamas blogų..
Protingi žmonės save nuvertina, o kvaili mano, jog yra nuostabūs |
|
|
|
 |
PCB Darymas |
Parašytas: 2012 07 23, 14:12 |
|
|
|
Egis73 rašo: |
O tai ar sugeba kokiose maximose ar kitose įstaigose lazeriu atspausdinti max raiška, kad galėtum ramiai su prosu ant plokštės perkelti? |
Spausdino kelis kart senukuose Alytuj, viskas normaliai gavosi. Tiesa schemutės tai gana paprastos be didelių reikalavimų. Ko nepabandyt kai beveik nieko nekainuoja, tik niekaip nesuprato kam ant lankstinuko reklaminio spausdint. |
|
|
|
|
 |
PCB Darymas |
Parašytas: 2012 07 23, 16:49 |
|
|
|
aš tai pas tėva ankščiau į darbą nueidavau ir atspausdindavo ant žurnalo lapo kokio. Ir paprasti tie takeliai ir visai nrml gaudavosi.  |
|
_________________ Kai savanorių nėra, juos paskiria. |
|
|
|
 |
PCB Darymas |
Parašytas: 2012 07 23, 17:08 |
|
|
|
Broniusg rašo: |
Spausdino kelis kart senukuose Alytuj, viskas normaliai gavosi. Tiesa schemutės tai gana paprastos be didelių reikalavimų. Ko nepabandyt kai beveik nieko nekainuoja, tik niekaip nesuprato kam ant lankstinuko reklaminio spausdint. |
Reiks pabandyt. Šiaip tai fotorezistines naudoju, bet turiu nemažą gabaliuką paprastos. Mėtosi, tik vietą užima. Kur nors kam nors nesudėtingam galima būtų sunaudoti. |
|
|
|
|
 |
 |
PCB Darymas |
Parašytas: 2012 08 30, 09:48 |
|
|
|
Edzma rašo: |
Paprasčiausiai profams nereikia būti nusistačiusiems prieš tą buitinę chemiją, reikia tik paimti vieną kartą ir išbandyti ją. Nemanau kad rezultatas nuviltų.  |
As ne profas, bet pirmas mano bandymas su fotorezistu ir buvo "Kurmis". Skystas. Skiedziau berods 1:1, tai issiryskino akimirksniu (per stiprus tirpalas gavosi). Bet siaip pilnumoje naudotinas daigtas... |
atliktas bandymas su kurmio granulėmis,pirma karta sakau darysiu kaip seno-4007,t.y 22g į 0.5l vandens,tai nuryškino su visais takeliais nespėjus net įkišti antra karta dėjau tik apie 11g į ta patį kiekį vandens,bet vistiek dar vietomis nuėjo su takeliais,na,o trečiu bandymu buvo dedama tik 5g į 0.5l vandens,ir viskas gavosi gerai tai išvada perkat tris bankes kurmio granulių ir turit ryškalo visam gyvenimui už +-10lt  |
|
Paklausęs durnu gali būt maksimum dieną, o jei neklausi-liksi durnas visam gyvenimui.
|
|
|
 |
 |
PCB Darymas |
Parašytas: 2012 08 30, 17:18 |
|
|
|
Nežinau kaip ten tais gramais, bet aš dedu nekaupiną arbatinį šaukštelį ant 0,5 litro vandens. |
|
|
|
|
 |
PCB Darymas |
Parašytas: 2012 08 30, 17:21 |
|
|
|
Nežinau kaip ten tais gramais, bet aš dedu nekaupiną arbatinį šaukštelį ant 0,5 litro vandens. |
na svarstyklės graminės mėtėsi šalia tai ir pasisvėriau bet panašiai ir gaunasi šauktelis gal su kaupeliu  |
|
|
|
|
 |
PCB Darymas |
Parašytas: 2012 08 30, 18:57 |
|
|
|
Dėkui Jakaz, reiks apsirųpint gyvenimui.
Citata: |
tai nuryškino su visais takeliais nespėjus net įkišti |
Jau garais ryškini?  |
|
_________________ Pasaulyje nėra amžinų variklių, užtat amžinų stabdžių - pilna. |
|
|
|
 |
PCB Darymas |
Parašytas: 2012 08 30, 19:02 |
|
|
|
leopard rašo: |
Dėkui Jakaz, reiks apsirųpint gyvenimui.
Citata: |
tai nuryškino su visais takeliais nespėjus net įkišti |
Jau garais ryškini?  |
ne,tik neatsisakau paprikolint  |
|
|
|
|
 |
PCB Darymas |
Parašytas: 2012 11 10, 04:59 |
|
|
|
Sveiki, norėčiau paklausti kaip prijungti uv lempas prie taupomųjų lempučių balastų? Aš jas pajungiau paprastai, viena puse prie vienų kontaktų, kita puse prie kitų, bet niekas neveikia. Nesuprantu kas per reikalas? Gal blogai sujungiau? Įtampa yra, laidai tvarkingai prilituoti. Borteliai 8w, lempa 8w.  |
|
|
|
|
 |
PCB Darymas |
Parašytas: 2012 11 10, 13:43 |
|
|
|
Pamatuok lempos siūlelius, ar nenutrūkęs bent vienas. Jei ne, tai didžiausia tikimybė, kad balastas negyvas. |
|
|
|
|
 |
PCB Darymas |
Parašytas: 2012 11 10, 16:34 |
|
|
|
Gerai bandysiu keisti balastą. Bandžiau su 3-jom skirtingom lempom  |
|
|
|
|
 |
PCB Darymas |
Parašytas: 2012 11 28, 09:01 |
|
|
|
turiu gelezies chlorido klausimas kiek i 0,5 l deti to gelezies chlorido i vandeni kad butu efektyvus? |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |