|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 02 02, 12:44. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Autotiuningas » Under car LED apsvietimas
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
|
Under car LED apsvietimas |
Parašytas: 2012 07 17, 21:33 |
|
|
|
Sveiki, prieš kokius metus laiko pasidariau apšvietimą po auto. Trumpa info:
Naudojau beveik 100 UV Led kažkur 3,3V.
Juos dejau po tris į eilę ir naudojau berod 360ohm rezistorius, paskaičiavęs intike, kad atlaikytų iki 15V įtampą, nes auto generatorius užkelia iki 14,2, tam kad neperdegtų. Veikė visalaika visai neblogai, jokių problemų nebuvo. Na žiemą nenaudojau, tad nežinau kaip tada buvo, pavasarį kiek mačiau šviesdavo. Na o dabar žiūriu, kad bešviečia iš 100 diodų tik trys ar du, nepamenu ir tai labai blankiai. Kas galėjo nutikti? Juk negalėjo imt ir perdegt, nes yra asaugoti, taip pat esu įdėjęs 10A saugiklį į grandinę. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2012 07 18, 02:05 |
|
|
|
Ba1tuks rašo: |
UV Led'ai ? Tai jie apskritai šviest neturi |
Tai kad turi ir veikiantys sviecia. O jau kad tavo akys tos sviesos nemato, tai cia tavo bedos |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2012 07 18, 09:22 |
|
|
|
Šeip tai jo, jie šviesos baisiai daug nesuteikia, statydamas 100 LED tikėjaus kurkas didesnio rezultato, bet dieną arba naktį gerai apšviestoje teritorijoje jų atspindžio ant žemės nesimato, bet mažai apšviestoje teritorijoje spalva atrodydavo įspūdingai. Tokia spalva, kur akis neįvardins kokia ji, nei melyna, nei ro-inė, nei violetine, ji tiesiog UV
Citata: |
srovę ribok, o ne įtampą |
Tai neužtenka kas tris pastatyti 360ohm rezistorių? Ka tuomet reikia daryt ir, spėju, jie jau bus sudegę, tik kažkodėl tie keli silpnai šviečiantys dar bus veikiantys, bet irgi metami į šiukšlyną?
Malonu, hėbryte, kad čia taip greit atsakot ;] |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2012 07 18, 09:49 |
|
|
|
robikaz rašo: |
Šeip tai jo, jie šviesos baisiai daug nesuteikia, statydamas 100 LED tikėjaus kurkas didesnio rezultato, bet dieną arba naktį gerai apšviestoje teritorijoje jų atspindžio ant žemės nesimato, bet mažai apšviestoje teritorijoje spalva atrodydavo įspūdingai. Tokia spalva, kur akis neįvardins kokia ji, nei melyna, nei ro-inė, nei violetine, ji tiesiog UV
Citata: |
srovę ribok, o ne įtampą |
Tai neužtenka kas tris pastatyti 360ohm rezistorių? Ka tuomet reikia daryt ir, spėju, jie jau bus sudegę, tik kažkodėl tie keli silpnai šviečiantys dar bus veikiantys, bet irgi metami į šiukšlyną?
Malonu, hėbryte, kad čia taip greit atsakot ;] |
reikia riboti srovę, rekomenduočiau lm317 arba lm338. manau reikia panaudoti ne vieną, jų korpusas negali susiliesti su auto korpusu, reikia gerai įzoliuoti. vietoj lm mikrių galima dėti ir tranzistorinį ribotuvą.
ieškok current limitter. NAUDOK SAUGIKLIUS. |
|
_________________ Teorija- kai žinai viską ir niekas neveikia
Praktika- kai viskas veikia, bet nežinai kodėl |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2012 07 18, 15:55 |
|
|
|
Ba1tuks rašo: |
UV Led'ai ? Tai jie apskritai šviest neturi |
Gal ką maišai? Kodėl UV lempos šviest gali, o led'ai ne? O gal IR led'ai šviest neturi? |
|
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2012 07 18, 17:07 |
|
|
|
Aš berods LM317B naudojau tam pačiam projektui, kad LED šviestų pagal žemus dažnius, tas projektas buvo sėkmingas ir tereikėjo naudoti vieną tranzistorių. Nori pasakyt, kad man reikia statyti po vieną LM317 kas 3 LED'us? Tai kad jis kainuoja virš dviejų litų. Tai šimtui LED'ų reiks 33 tranzų. Tai virš 70 LT vien už tranzistorius, o dar kiek darbo.... Nejaugi nėra kito varijanto? Tai kaip šiuolaikinėse mašinose yra pajungti LED taip, kad tarnautų ilgiau negu metus? Man to ir tereiktų po auto apšvietime...
Na iš grafiko tai taip supratau, nes rusiškai nesuprantu.
Kasnors trumpai pasakykit kodėl jie nukepė? (nepatikrinau dar ar nukepe, bet jie nešviečia)
beto esu taip pat pasidaręs apšvietimą ant lubų 3 balti led ir 360ohm rezistorius ir jie dar nenukepė, o naudoju juos dažniau, taip pat, užsidega jie atsidarius durelėms. pastatyti vietoj kaitrinės lemputės kuri ten turėtų būti ;] |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2012 07 18, 17:14 |
|
|
|
|
_________________ Teorija- kai žinai viską ir niekas neveikia
Praktika- kai viskas veikia, bet nežinai kodėl |
|
|
|
|
Parašytas: 2012 07 18, 17:21 |
|
|
|
na tai aš taip ir buvau pajungęs jas. Tik vietoje 4 LED pas mane 3 ir rezistorius. Tik nesuprantu kas tas X ;] |
|
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|
Naujos temos forume |
|
|