|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 07 19, 01:10. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Maitinimo šaltiniai » Prailgintuvai / maitinimo filtrai. Patarkite kokį rinktis.
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
 |
 |
Prailgintuvai / maitinimo filtrai. Patarkite kokį rinktis. |
Parašytas: 2012 07 16, 22:59 |
|
|
|
Sveiki,
Nutariau kiek atsinaujinti įrangą savo ir tuo pačiu pasikeisti prailgintuvą / ilgintuvą / ilgiklį / maitinimo filtrą (kiek pavadinimų lietuviai turi ar ne?).
Name neseniai buvo problemų su elektra, kai ne vienam kaimynui nukepė elektros prietaisai, kurie net nebuvo įjungti, užteko tiek, kad buvo į rozetę įkišta. Buvo keičiamos elektros sistemos ir t.t. po viso to įvykio. Aš ir susimasčiau, kad reikėtų bandyti apsisaugot nuo to, jei pasikartotų ateityje ir visą savo techniką sukišt į prailgintuvus, kurie turi apsaugas nuo įtampos šokinėjimo ir pan.
O Jūs ar naudojate kažką panašaus? Pasidalinkit patirtim. Jei žinote ką nors geresnio - pasiūlykite.
Ieškau, kad prailgintuve būtų:
- jungiklis on/off
- kuo ilgesnis laidas
- ne mažiau 7 lizdų, kuo daugiau tuo geriau šiaip 10 - per akis būtų
- apsaugos nuo elektros įtampos šokinėjimų ir pan.
Kol kas pavyko rasti:
75.00 Lt - http://shop.lemona.lt/index.php?page=item&i_id=94179
69.00 Lt - http://shop.lemona.lt/index.php?page=item&i_id=75983
56.00 Lt - http://www.vup.lt/Elektronikos-prekes/Prailgintuvai/Apsauga-nuo-Itampos-Svyravimu-AEG-PDU-GE7-6138-1194-1029.html
48 Lt - http://www.skytech.lt/6000007194-aeg-surge-protector-pduge6-3000w-max-load-outlets-p-120359.html |
|
|
|
|
 |
 |
Re: Prailgintuvai / maitinimo filtrai. Patarkite kokį rinkti |
Parašytas: 2012 07 16, 23:22 |
|
|
|
Neturiu noro ir laiko ilgai aiškinti ir įtikinėti, bet nei vienas iš paminėtų prietaisų nuo įtampos šuolių iš tiesų nesaugo. Tai tik reklama, marketingas, akių dūmimas nieko neišmanantiems žmogeliams.
Juose yra keletas varistorių kurie lemonoje kainuoja kelis litus ir kurie ir šiaip yra kiekvienam padoriam elektros prietaise ir daugiau nieko.
Nori rimtos apsaugos nuo virš-įtampių tai naudok rimtą UPS-ą. (aišku ne pigeną už 150Lt, tipo Trust)
O šitas išvardintas šlamštas viso labo pagerintas prailgintuvas. Ne daugiau. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 07 17, 09:16 |
|
|
|
Aš tvarkiau tokį APC prailgintuvą, ten buvo 3 varsitoriai, apie 1lt monetos dydžio.Tarp fazės, neutralės ir PE laido. Gavo vietoje 220V kažkiek daugiau, varistorius tarp fazės ir neutralės sudegė, bet sudegė ir saugiklis, tai monitorius , kompas, radija liko apsaugoti.
Dabar namuose padariau remonto metu dėžutę, kurioje sudėjau 4 panašius varistorius. Pajungta viskas prie įvadinio kabelio į butą. Tikiuosi, jei pareis iš skydinės viršįtampis, jie atlaikys nesudegdami, ir išmes automatas. Varistoriai 275V įtampai. Pajungiau tarp fazės ir neutralės. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 07 17, 09:56 |
|
|
|
vidas.k rašo: |
Varistoriai 275V įtampai. |
Tai jų darbo įtampa, suveikia jie prie žymiai didesnės, pvz. prijungus tokį varistorių tarp fazių jis dar nesuveikia arba suveikia labai negreitai tik po to kai įvyksta šiluminis cinko oksido pramušimas. O tai reiškia, kad pagiringiems elektrikams stulpe sumaišius fazę su nuliu jis nifiga neapsaugos. |
|
|
|
|
 |
 |
 |
Parašytas: 2012 07 17, 13:15 |
|
|
|
Evaldas_S rašo: |
vidas.k rašo: |
Varistoriai 275V įtampai. |
Tai jų darbo įtampa, suveikia jie prie žymiai didesnės, pvz. prijungus tokį varistorių tarp fazių jis dar nesuveikia arba suveikia labai negreitai tik po to kai įvyksta šiluminis cinko oksido pramušimas. O tai reiškia, kad pagiringiems elektrikams stulpe sumaišius fazę su nuliu jis nifiga neapsaugos. |
taip, sutinku. Bet kai buvo neutralė nutrūkusi, tai jie suveikė. Kokia įtampa atėjo, nzn, teoriškai iki 380V galėjo būti.
Geriau tokia apsauga, nei jokios |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 07 17, 16:29 |
|
|
|
su tais, liaudiškai vadinamais "žulikais" neapsaugosi nieko.
ieškok kito sprendimo. beje prie tų žulikų turėjo būti parašyta kad naudojant prie audio aparatūros, jie ten stebuklingai išfiltruoja "trugdžius" ir taip audio sistema skamba geriau.
gal ir apsaugotų toks prailgintuvas, bet jis kaituotų ne 100lt ir ne 200lt. |
|
_________________ Teorija- kai žinai viską ir niekas neveikia
Praktika- kai viskas veikia, bet nežinai kodėl |
|
|
|
 |
Parašytas: 2012 07 23, 18:22 |
|
|
|
Aš siūlyčiau paprasčiausią variantą- prisipirk arba prisidaryk saugiklių ir viskas bus gerai. Tik jei pirksi siūlyčiau pirkti tuos brangesnius kurie neperdega, o tiesiog išjungia srovę. Aš tokį namuose turiu ir labai esu tuo patenkintas- galiu nesibaimindamas namuose eksperimentuoti su elektra. Ir jei užtrumpina man terteikia išėjus į laiptinę vėl jį įjungti. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2012 07 23, 18:31 |
|
|
|
saulius10 rašo: |
Aš siūlyčiau paprasčiausią variantą- prisipirk arba prisidaryk saugiklių ir viskas bus gerai. Tik jei pirksi siūlyčiau pirkti tuos brangesnius kurie neperdega, o tiesiog išjungia srovę. Aš tokį namuose turiu ir labai esu tuo patenkintas- galiu nesibaimindamas namuose eksperimentuoti su elektra. Ir jei užtrumpina man terteikia išėjus į laiptinę vėl jį įjungti. |
Nenusišnekėk naujokas jei net nesupranti apie ką kalba eina. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 07 23, 20:05 |
|
|
|
saulius10 rašo: |
dar vienas užrūkė šiūmečių kanapių derliaus |
|
_________________ teoriškai arklys- praktiškai nepaveža |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 05 10, 16:03 |
|
|
|
Sveiki, kaip suprantu, ilgintuvai su apsauga nuo įtampos šuolių yra tik teorinis dalykas, praktiškai nepadedadantis?
Tuomet mano klausimas būtų, ar veikia praktiškai ilgintuvai, kurie turi triukšmų filtrus (EMI/RFI)? Pvz.jei namas senas, el. instaliacija be įžeminimo, ar tokie ilgintuvai gali turėt teigiamos įtakos audio aparatūrai? |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2014 05 10, 16:59 |
|
|
|
Dar nebandžiau. Esmė tame, kad rūsy noriu įsirengt vietą pagrot-instrumentiniai "kubai", kompas, įrašinėjimo įrenginys ir pan. Rozetės tik dvi, tai reikia prailgintuvų. Kadangi namas senas ir be įžeminimo, gal verta pirkti tuos, su filtrais ir viršįtampių apsaugom? Ar čia tik marketinginis triukas? |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2014 05 10, 20:22 |
|
|
|
meshkix rašo: |
Dar nebandžiau. Esmė tame, kad rūsy noriu įsirengt vietą pagrot-instrumentiniai "kubai", kompas, įrašinėjimo įrenginys ir pan. Rozetės tik dvi, tai reikia prailgintuvų. |
O tu pradžioj išbandyk! Juk norint bet kada prijungti bet kokį super-duper ilgiklį, sienų griauti nereikia...
meshkix rašo: |
Kadangi namas senas ir be įžeminimo, gal verta pirkti tuos, su filtrais ir viršįtampių apsaugom? Ar čia tik marketinginis triukas? |
Net ir tas super-duper ilgiklis įžeminimo nepridės.
Naudoti tokią techniką rūsyje - gana drąsus (suprask: kvailas ) žingsnis.
Nebent, ten tas rūsys sausesnis, nei pirmas aukštas .
Tie filtrai naudojami nuo prastose aparatūrose esančių/kylančių elektromagnetinių trikdžių (kad jie nepatektų į tinklą, o ne atvirkščiai). |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |