|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 11 30, 21:21. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » Reikia chemikų patarimo
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
 |
Reikia chemikų patarimo |
Parašytas: 2006 02 21, 21:38 |
|
|
|
|
Nuduso mano FeCl tirpalas, jau antra para niekaip neišgraužia plokštės, kažkas sakė, kad galima geležinių vinių prikraut į tirpalą, pabandžiau, tai brudu apsinešė (variu kaip suprantu) kuris lengvai nusivalo, dar galima kažkiek pakaitint. Kokia temperatūra optimaliausia? Ir ar įmanoma kokių nors buitinių medžiagų panaudot (valiklių, ploviklių, baliklių ir pan.), kad kaip nors išėsdint tą plokštę, nes darbas stovi, o kur Utenoj gaut tokių chemikalų, tai net neįsivaizduoku  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2006 02 21, 23:46 |
|
|
|
|
| FeCl3 galima avariniu atveju pasigaminti pribėrus į druskos rūgštį geležies rūdžių.Taip pat galima ištirpinti druskos rūgštyje vandenilio peroksido tablečių(hidroperito-jo būdavo vaistinėse) ir naudoti plokščių ėsdinimui-žymiai efektyviau,nei FeCl3. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2006 02 22, 00:06 |
|
|
|
|
aga, eilinis klausymas, kur gaut HCl?  |
|
_________________ Akis už akį, postas už postą!! |
|
|
|
 |
Parašytas: 2006 02 22, 00:11 |
|
|
|
|
| O tai Utenoj nėra kokių Senukų,ar kitos ūkinių prekių parduotuvės? |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2006 02 22, 01:50 |
|
|
|
|
| O jeigu paemus i ta tirpala ir imetus du gelezinius vinis ir pajungus srove (tipo elektrolize) |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2006 02 22, 18:05 |
|
|
|
|
| O kam tas zaidimas, lemona - ballti kazko milteliai esdinimui 6 lt, 50 C tempraturoj nugrauzia per 10 min.... viskas, uztenk 10 kvadratu suest .... |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2006 02 22, 21:48 |
|
|
|
|
Radau tuos kristalus lemonos kataloge, o jų tikrai užtenka tokiam dideliam plotui, nes man 125g FeCl užteko gal tik 3 10x10cm plokštėms Ir kas ten vyksta, kad negalima jo laikyti hermetiškuose induose dėl sprogimo pavojaus, smarkiai garuoja ar kas? Ar jo tirpalą bus galima ilgesnį laiką laikyti, nes FeCl skiedalą aš supildavau į 0,5L stiklainį ir ramiai laikydavau  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2006 02 22, 21:48 |
|
|
|
|
Radau tuos kristalus lemonos kataloge, o jų tikrai užtenka tokiam dideliam plotui, nes man 125g FeCl užteko gal tik 3 10x10cm plokštėms Ir kas ten vyksta, kad negalima jo laikyti hermetiškuose induose dėl sprogimo pavojaus, smarkiai garuoja ar kas? Ar jo tirpalą bus galima ilgesnį laiką laikyti, nes FeCl skiedalą aš supildavau į 0,5L stiklainį ir ramiai laikydavau  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2006 02 22, 21:49 |
|
|
|
|
| Radau tuos kristalus lemonos kataloge, o jų tikrai užtenka tokiam dideliam plotui, nes man 125g FeCl užteko gal tik 3 10x10cm plokštėms? Ir kas ten vyksta, kad negalima jo laikyti hermetiškuose induose dėl sprogimo pavojaus, smarkiai garuoja ar kas? Ar jo tirpalą bus galima ilgesnį laiką laikyti, nes FeCl skiedalą aš supildavau į 0,5L stiklainį ir ramiai laikydavau? |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2006 02 23, 01:37 |
|
|
|
|
| zhinynas rašo: |
| FeCl3 galima avariniu atveju pasigaminti pribėrus į druskos rūgštį geležies rūdžių.Taip pat galima ištirpinti druskos rūgštyje vandenilio peroksido tablečių(hidroperito-jo būdavo vaistinėse) ir naudoti plokščių ėsdinimui-žymiai efektyviau,nei FeCl3. |
O kiek reiktų pilt 30% H2O2 ant puslitrio 30% HCL? |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2006 02 23, 09:54 |
|
|
|
|
| Tie balti milteliai yra amonio persulfatas. Tirpalo litro uztenka suesti 35g Vario. Tai vat padalinkit 35g is vario sluoksnio storio ant plokstes ir gausit galima nuesdinti plota. |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |