|
Forumas » Žinantiems ir klausiantiems. Ar žinai, kad... » Ar galima įrodyti kad Dievas yra ir kas Tai yra?
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
 |
Ar galima įrodyti kad Dievas yra ir kas Tai yra? |
Parašytas: 2012 05 19, 02:17 |
|
|
|
|
| Romas,žmogus,paveiktas nežinau ko,arba labai menkai susipažinęs su taip jam artimomis dogmomis,kas ką kūrė ar sukūrė ar ne,tai dar daug kas nežinoma,bet tikėti tik juozapėliu,jau čia nonsensas,juk ten tūkstančiai prieštaravimų,kurie lenda susipažinus su pirminiais šaltiniais-evangelijomis nuo Luko,Jono,Mato ir kitų,ar tamsta esate jas skaites,permestumėt tik akimis ir iš karto pasiduotumėt į budizmą ,arba diskutuotumėt ir labai greit būtumėt Dalai Lamos atverstas į kitą tikėjimą,kad tik tikėti,nesvarbu,kad nesamonė,gal ir gerai,kad gyveni čia Lietuvoje,net tokioje civilizuotoje šalyje,kaip UK,padiskutuotum su musulmonais ir jau ryte tamstos galva gulėtu kur nors patvorį |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 05 19, 10:20 |
|
|
|
|
Labai labai seniai - prieš 60 m., kai dar mokiausi pradinėje, močiutės buvau auklėjamas katalikiška dvasia. Ji "įtaisė" mane klapčiuku patarnauti mišioms. Bažnyčioje buvo 2 klebonai: altarista (savotiškas pensininkas) ir 40-metis raudonskruostis, labai mėgstantis vynelį ir moteriškaites. Jo laimei, po karo našlių netrūko, tad, kunigėlis visas jas iš eilės ir lankydavo .
Senasis kunigas labai džiaugėsi, kad esu pamaldus ir tikėjosi, kad iš manęs išeis geras kunigas. 10 gimtadienio proga padovanojo trumpą Biblijos variantą, panašų į dabar platinamas vaikiškas Biblijas. Ten viskas labai gražu: angeliukai, paukščiukai, dievulis-meilė, aleliuja...
Bet aš buvau smalsus vaikas, vis klausdavau klebonų, kur tas dievulis. Vieną dieną senasis kunigas (ačiū jam ) pasakė: "Dievas yra mūsų galvose, jeigu jo ten nėra - nėra visai...", ir pasiūlė paskaityti tikrą Bibliją . Gavau išleistą 1910 m. Perskaičiau dieviškąją knygą nuo pradžios iki galo kelis kartus. Ir kuo daugiau skaičiau, tuo labiau įsitikinau, kad tai joks dievo ar šventosios dvasios padiktuotas kūrinys, o tik žydų tautos epas: mitai, legendos, spėliojimai apie praeitį bei ateitį, vargo ir kančių prislėgtų žmonių svajonės apie AUKŠČIAUSIOJO SŪNŲ MESIJĄ, nuo blogio išgelbėsiantį pasaulį.
Supratau, kad mus apgaudinėja, teigdami, jog šitas gyvenimas tik laikina buveinė, lyg koks vabzdžio lėliukės kokonas, o TIKRASIS GYVENIMAS ROJUS - PO MIRTIES. Apgaudinėja, sakydami, kad tą POMIRTINĮ ROJŲ mes galime nusipirkti nusižeminimu, keliaklūpsčiavimu, maldomis ir kuo gausesnėmis aukomis dievo namams. Teisingiau, dievo tarnams ganytojams, kurie dažniausiai kuklumu nepasižymi ir rojų susikuria čia, Žemėje, nelaukdami jų pačių propaguojamo pomirtinio rojaus pas AUKŠČIAUSIĄJĮ.
Siūlau tikintiems - perskaitykit jūsų Bibliją. Ne, ne tuos plačiosioms masėms (bandai) skirtus nudailintus, nušlifuotus vertimus, o, geriausiai, išleistą dar 19 a. Išvada, bent jau man, buvo vienareikšmiška: tas AUKŠČIAUSIASIS viso labo žmonių fantazijos vaisius. Jokio VISAGALIO DIEVO, jokio ROJAUS, kaip ir pomirtinio gyvenimo NĖRA. Tikriausiai, tuo ir patys dievo tarnai su jo vietininku žemėje tą puikiai supranta, todėl gėrį ima čia ir dabar - pažvelkit į juos supančią prabangą nuo eilinių iki Vatikano.
Ir gerai, kad to VISAGALIO nėra. Tai vienintelis pateisinimas už tai, kas vyko (pagal Bibliją bei naujausią istoriją) ir vyksta dabar Žemėje. Kitaip tas AUKŠČIAUSIASIS tebūtų tik kraujais besitaškantis pabaisa, siaubūnas ir niekšas, tetrokštantis vien savo tvarinių bėdų, nelaimių ir grasinantis žiauriausiomis bausmėmis už taip vadinamas nuodėmes. Tam įrodyti vien citatoms iš Biblijos prireiktų keliasdešimties puslapių. Patikėkit, žinau, ką rašau.
Neveltui protingi žmonės yra pasakę, kad Biblija mąstančiam žmogui - geriausias ateizmo vadovėlis, koks tik begali būti  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 05 21, 10:39 |
|
|
|
|
| xina rašo: |
| Juk tiki, kad esi nulipdytas iš molio? |
- gana nekvaila silicio mikroschemų amžiuje..
p.s.
.. krikščionybės esmė nėra nano dalelės ar kosmoso pulsarai, tam skirta fizikos srities mokslai.
 |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 05 21, 15:53 |
|
|
|
|
| Arnas11 rašo: |
Labai labai seniai - prieš 60 m., kai dar mokiausi pradinėje, močiutės buvau auklėjamas katalikiška dvasia. Ji "įtaisė" mane klapčiuku patarnauti mišioms. Bažnyčioje buvo 2 klebonai: altarista (savotiškas pensininkas) ir 40-metis raudonskruostis, labai mėgstantis vynelį ir moteriškaites. Jo laimei, po karo našlių netrūko, tad, kunigėlis visas jas iš eilės ir lankydavo .
Senasis kunigas labai džiaugėsi, kad esu pamaldus ir tikėjosi, kad iš manęs išeis geras kunigas. 10 gimtadienio proga padovanojo trumpą Biblijos variantą, panašų į dabar platinamas vaikiškas Biblijas. Ten viskas labai gražu: angeliukai, paukščiukai, dievulis-meilė, aleliuja...
Bet aš buvau smalsus vaikas, vis klausdavau klebonų, kur tas dievulis. Vieną dieną senasis kunigas (ačiū jam ) pasakė: "Dievas yra mūsų galvose, jeigu jo ten nėra - nėra visai...", ir pasiūlė paskaityti tikrą Bibliją . Gavau išleistą 1910 m. Perskaičiau dieviškąją knygą nuo pradžios iki galo kelis kartus. Ir kuo daugiau skaičiau, tuo labiau įsitikinau, kad tai joks dievo ar šventosios dvasios padiktuotas kūrinys, o tik žydų tautos epas: mitai, legendos, spėliojimai apie praeitį bei ateitį, vargo ir kančių prislėgtų žmonių svajonės apie AUKŠČIAUSIOJO SŪNŲ MESIJĄ, nuo blogio išgelbėsiantį pasaulį.
Supratau, kad mus apgaudinėja, teigdami, jog šitas gyvenimas tik laikina buveinė, lyg koks vabzdžio lėliukės kokonas, o TIKRASIS GYVENIMAS ROJUS - PO MIRTIES. Apgaudinėja, sakydami, kad tą POMIRTINĮ ROJŲ mes galime nusipirkti nusižeminimu, keliaklūpsčiavimu, maldomis ir kuo gausesnėmis aukomis dievo namams. Teisingiau, dievo tarnams ganytojams, kurie dažniausiai kuklumu nepasižymi ir rojų susikuria čia, Žemėje, nelaukdami jų pačių propaguojamo pomirtinio rojaus pas AUKŠČIAUSIĄJĮ.
Siūlau tikintiems - perskaitykit jūsų Bibliją. Ne, ne tuos plačiosioms masėms (bandai) skirtus nudailintus, nušlifuotus vertimus, o, geriausiai, išleistą dar 19 a. Išvada, bent jau man, buvo vienareikšmiška: tas AUKŠČIAUSIASIS viso labo žmonių fantazijos vaisius. Jokio VISAGALIO DIEVO, jokio ROJAUS, kaip ir pomirtinio gyvenimo NĖRA. Tikriausiai, tuo ir patys dievo tarnai su jo vietininku žemėje tą puikiai supranta, todėl gėrį ima čia ir dabar - pažvelkit į juos supančią prabangą nuo eilinių iki Vatikano.
Ir gerai, kad to VISAGALIO nėra. Tai vienintelis pateisinimas už tai, kas vyko (pagal Bibliją bei naujausią istoriją) ir vyksta dabar Žemėje. Kitaip tas AUKŠČIAUSIASIS tebūtų tik kraujais besitaškantis pabaisa, siaubūnas ir niekšas, tetrokštantis vien savo tvarinių bėdų, nelaimių ir grasinantis žiauriausiomis bausmėmis už taip vadinamas nuodėmes. Tam įrodyti vien citatoms iš Biblijos prireiktų keliasdešimties puslapių. Patikėkit, žinau, ką rašau.
Neveltui protingi žmonės yra pasakę, kad Biblija mąstančiam žmogui - geriausias ateizmo vadovėlis, koks tik begali būti  |
Arnai, pas mane buvo priešingai. Kai buvau vaikas, paauglys, jaunuolis, šventai tikėjau evoliuciniu mokymu apie Visatos, gyvybės atsiradimą. Bet juk tada šis mokymas man buvo įkaltas dar mokyklos suole. Be to, buvo lengva tuo tikėti ir todėl, nes tokia buvo vyriausybinė politika ir ideoologija. Sovietinis mokslas tada negalėjo nieko kito ir pasiūlyti, tik evoliucinį mokymą. Tad buvau užkietėjęs evoliucijonistas. Bet jeigu suvoki, kad egzistuoja ir nematomi reiškiniai, fizikos dėsniai, kurie savaime, iš niekur nieko niekaip patys negalėjo atsirasti, tada reikia ieškoti tikro atsakymo. Mokslas kol kas yra bejėgis į tai tiksliai ir aiškiai duoti atsakymą. Mokslas taip pat bejėgis įsiskverpti ir į dvasinį pasaulį, kurio egzistavimu mes neabejojame. Kokia tad seka išvada? Ar tik nėra suinteresuotų jėgų, kurios mus sąmoningai nori laikyti nežinioje? Juk esat nagrinėjęs Šv, Raštą. Todėl turėtumėte puikiai suvokti, apie kokias jėgas aš kalbu. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 05 21, 15:58 |
|
|
|
|
| kionig rašo: |
| Romas4 rašo: |
Bijot diskusijų? Būdon? Tik tiek tegali pasiūlyti? Suprask pagaliau, anksčiau ar vėliau, tai tu su visa savo kompanija sulysit būdon  |
Gasdini?
P.S. Šūnys loja, o karavanas eina Kaip netikėjo gerbiamaso Romelio žodžiais niekas taip ir netiki čia niekas
P.P.S. Romai, mum reikia suvesti sąskaitas šiaip. Buvo tau krūva klausimų kažkada užduota, bet taip ir nesiteikei į juos atsakyti... |
Buvo ne kartą sakyta, kodėl neatsakinėju į kvailus klausimus. Be to, laiko stoka. Bandyk užduoti rimtus klausimus. Pasistengsiu rasti laiko. Ir. Būtų gražu iš jūsų visų pusės, kad daugiau rodytume pagarbos ne tik vieni kitiems, bet ir kitokiai nuomonei. Toks būtų prašymas iš mano pusės. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 05 21, 17:29 |
|
|
|
|
Buvo ne kartą sakyta, kodėl neatsakinėju į kvailus klausimus. Be to, laiko stoka. Bandyk užduoti rimtus klausimus. Pasistengsiu rasti laiko. Ir. Būtų gražu iš jūsų visų pusės, kad daugiau rodytume pagarbos ne tik vieni kitiems, bet ir kitokiai nuomonei. Toks būtų prašymas iš mano pusės. |
durnune gyvenatys napoleonai ir aglijos karaliaI irgi noretu daugiau pagarbos.
O tau buvo uzduotas klausimas kuri pats ivertinai kaip labai gera. Bet atsakyti vistiek nesiteikei. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 05 21, 17:31 |
|
|
|
|
Arnai, pas mane buvo priešingai. Kai buvau vaikas, paauglys, jaunuolis, šventai tikėjau evoliuciniu mokymu apie Visatos, gyvybės atsiradimą. Bet juk tada šis mokymas man buvo įkaltas dar mokyklos suole. Be to, buvo lengva tuo tikėti ir todėl, nes tokia buvo vyriausybinė politika ir ideoologija. Sovietinis mokslas tada negalėjo nieko kito ir pasiūlyti, tik evoliucinį mokymą. Tad buvau užkietėjęs evoliucijonistas. Bet jeigu suvoki, kad egzistuoja ir nematomi reiškiniai, fizikos dėsniai, kurie savaime, iš niekur nieko niekaip patys negalėjo atsirasti, tada reikia ieškoti tikro atsakymo. Mokslas kol kas yra bejėgis į tai tiksliai ir aiškiai duoti atsakymą. Mokslas taip pat bejėgis įsiskverpti ir į dvasinį pasaulį, kurio egzistavimu mes neabejojame. Kokia tad seka išvada? Ar tik nėra suinteresuotų jėgų, kurios mus sąmoningai nori laikyti nežinioje? Juk esat nagrinėjęs Šv, Raštą. Todėl turėtumėte puikiai suvokti, apie kokias jėgas aš kalbu. |
Mokslas bejėgis per kietą kvailos galvos kiautą ką nors įkalti, bet užlipimas ant grėblio tau tikrai padėtu suvokti dėsnio atsiradimo priežastį  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 05 21, 20:31 |
|
|
|
|
Romui4
Pagal tą pačią logiką galima paklausti: iš kur atsirado tas dievulis -"visko sutvėrėjas". Iš nieko? Na, tada iš nieko galėjo atsirasti ir materija. Argi ne taip?
Jeigu dvasiniu pasauliu laikyti smegenų veiklą, tai toks "pasaulis" yra. Kitokių DVASIŲ man dar niekas neparodė ir neįrodė kažkokio DVASINIO PASAULIO egzistavimo. Visus bandžiusius tai padaryti aš labai sėkmingai įvarydavau į kampą
Tikėjimas kai kam suteikia stiprybės. Musulmonai stiprūs todėl, kad yra tiesiog apsėsti savojo tikėjimo. Tik begalinio tikėjimo vergai gali sėsti į sprogmenų prikrautą sunkvežimį ir susisprogdinti vardan Dievo netikėlių būryje... Be to, kuo žemesnis žmogaus intelektas, tuo jo tikėjimas stipresnis. Kartais stebimės, kaip keturi sanitarai nesugeba sutramdyti psichinio ligonio, arba kaip būrys policininkų bejėgiškai bando pasodinti į mašiną girtuoklį, kuris priešinasi. Fanatiškas tikėjimas daro žmogų stipresnį, bet... Kokias formas tikėjimas įgyja dabar. Visos religijos įsigalėjo, žudant ir kankinant. Krikščionybė viena iš žiauriausių žudymo ir kankinimų išradėja.
Aš automatiškai negaliu pripažinti religijos, kuri degindavo gyvus žmones, skandindavo jaunas merginas, išplėšdavo netikėliams liežuvius, išbadydavo akis ir visaip persekiodavo, kišosi į politiką, kol išsikerojo visoje Europoje... Negaliu pripažinti religijos, kuri pas mus buvo atnešta ugnimi ir kalaviju atplukdyta kraujo upėmis. Ta religija savo dogmomis beviltiškai atsilikusi nuo gyvenimo. Nenoriu lankytis bažnyčioje vien todėl, kad taip reikia.
Išmirs senoji karta, gal dar viena, mirs ir krikščionybė. Naujoms kartoms nebus priimtinas melu ir žmonių mulkinimu grįstas tikėjimas į kažkokį mitinį, nežinia kur esantį triasmenį dievą. Ir kuo greičiau žmonija praregės, tuo geriau. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 05 21, 21:46 |
|
|
|
|
| Digix rašo: |
durnune gyvenatys napoleonai ir aglijos karaliaI irgi noretu daugiau pagarbos.
O tau buvo uzduotas klausimas kuri pats ivertinai kaip labai gera. Bet atsakyti vistiek nesiteikei. |
Digix, tu irgi neatsakei į klausimą, kai buvo tavęs pasidomėta apie puikias žinias durnyne. Labai jau išsamios tavo žinios  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 05 21, 21:55 |
|
|
|
|
| vvv2 rašo: |
| xina rašo: |
| Juk tiki, kad esi nulipdytas iš molio? |
- gana nekvaila silicio [b]mikroschemų amžiuje..[/b]
p.s.
.. krikščionybės esmė nėra nano dalelės ar kosmoso pulsarai, tam skirta fizikos srities mokslai.
 |
Kuo čia dėtas molis- aliuminio oksidas ir silicio mikroschemos? |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 05 21, 22:03 |
|
|
|
|
| Arnas11 rašo: |
Romui4
Pagal tą pačią logiką galima paklausti: iš kur atsirado tas dievulis -"visko sutvėrėjas". Iš nieko? Na, tada iš nieko galėjo atsirasti ir materija. Argi ne taip?
Jeigu dvasiniu pasauliu laikyti smegenų veiklą, tai toks "pasaulis" yra. Kitokių DVASIŲ man dar niekas neparodė ir neįrodė kažkokio DVASINIO PASAULIO egzistavimo. Visus bandžiusius tai padaryti aš labai sėkmingai įvarydavau į kampą
Tikėjimas kai kam suteikia stiprybės. Musulmonai stiprūs todėl, kad yra tiesiog apsėsti savojo tikėjimo. Tik begalinio tikėjimo vergai gali sėsti į sprogmenų prikrautą sunkvežimį ir susisprogdinti vardan Dievo netikėlių būryje... Be to, kuo žemesnis žmogaus intelektas, tuo jo tikėjimas stipresnis. Kartais stebimės, kaip keturi sanitarai nesugeba sutramdyti psichinio ligonio, arba kaip būrys policininkų bejėgiškai bando pasodinti į mašiną girtuoklį, kuris priešinasi. Fanatiškas tikėjimas daro žmogų stipresnį, bet... Kokias formas tikėjimas įgyja dabar. Visos religijos įsigalėjo, žudant ir kankinant. Krikščionybė viena iš žiauriausių žudymo ir kankinimų išradėja.
Aš automatiškai negaliu pripažinti religijos, kuri degindavo gyvus žmones, skandindavo jaunas merginas, išplėšdavo netikėliams liežuvius, išbadydavo akis ir visaip persekiodavo, kišosi į politiką, kol išsikerojo visoje Europoje... Negaliu pripažinti religijos, kuri pas mus buvo atnešta ugnimi ir kalaviju atplukdyta kraujo upėmis. Ta religija savo dogmomis beviltiškai atsilikusi nuo gyvenimo. Nenoriu lankytis bažnyčioje vien todėl, kad taip reikia.
Išmirs senoji karta, gal dar viena, mirs ir krikščionybė. Naujoms kartoms nebus priimtinas melu ir žmonių mulkinimu grįstas tikėjimas į kažkokį mitinį, nežinia kur esantį triasmenį dievą. Ir kuo greičiau žmonija praregės, tuo geriau. |
Arnai, puikiai supranti, kad ant religijos arkliuko jodinėja kas tik netingi. Tai matosi ir šiame forume. Kodėl mums visiems taip patinka tas purvas? Taip, žmonės naudoja šį jauką užsikalti pinigams, susikrauti turtams, valdyti neišmanėlius. Taip, šis jaukas naudojamas pridengti godulystę, žiaurumą, ir kitas blogybes. Todėl žmonės matydami tik tai, kas jiems dedasi po nosim, nesugeba pasižiūrėti toliau. Jie nebesugeba patikėti akivaizdžiais faktais, vadovautis sveiku protu. Kodėl Dievas leidžia Žemėje klestėti tokiai neteisybei? Juk atsakymą galima rasti Biblijoje. Taip pat galima sužinoti, ar tai tęsis amžinai. Galima taip pat sužinoti, kas laukia žmonijos ateityje. Taip pat galima sužinoti, ar visos pranašystės užrašytos šioje knygoje tikrai išsipildė. Juk mes, žmonės, negalime pasakyti, kas bus rytoj, po valandos, netgi po penkių minučių. Ar faktas, kad pranašystės, užrašytos prieš šimtus, tūkstančius metų, metui atėjus, išsipildė iki mažiausių smulkmenų? Ir tai galima garantuoti, kad visa tai užrašė kažkokie aferistai? Kodėl nenorit matyti ir girdėti tokių faktų? Nejaugi aklas pyktis ir neapykanta tiek gali užtemdyti protą? |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 05 21, 22:25 |
|
|
|
|
| Na ir kantrus tu Romai. Ginčytis su žmonėmis, kurių rimčiausias argumentas "durnas esi", beviltiška. Jie gi net negirdi kitų - tik save. Jiems gi traukos dėsniai galioja, tik kai reikia akmenį pakelti. Jiems gi gyvybė tai molekulių rinkinys "atsitiktinai" sukritęs balutėje. Jiems gi dvasia tik multifilmų vaiduokliai. Atleisk jiems ir nebesiginčyk. Neduota jiems gilintis kaip ir kodėl žmogus atsirado, dvasingas žmogus. |
|
_________________ Radijas?.. Tai labai paprasta ! |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 05 21, 23:39 |
|
|
|
|
Digix, tu irgi neatsakei į klausimą, kai buvo tavęs pasidomėta apie puikias žinias durnyne. Labai jau išsamios tavo žinios  |
na baik jau, su tokias patesiskais komplimentais, atrodai dar durnesnis nei esi.
o man jokius kausimus apie dieva atsakineti nereikia cia jug tu visus gazdini savo dangiskuoju mafijos bosu
kai as pareikalsusiu visu paklusti nematomam raudonajam darokonui galesi manes klausineti. ir galiu garantuoti as bent jau sugebesiu atsakyti i klausimus. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 05 21, 23:43 |
|
|
|
|
| Titarius rašo: |
| Na ir kantrus tu Romai. Ginčytis su žmonėmis, kurių rimčiausias argumentas "durnas esi", beviltiška. Jie gi net negirdi kitų - tik save. Jiems gi traukos dėsniai galioja, tik kai reikia akmenį pakelti. Jiems gi gyvybė tai molekulių rinkinys "atsitiktinai" sukritęs balutėje. Jiems gi dvasia tik multifilmų vaiduokliai. Atleisk jiems ir nebesiginčyk. Neduota jiems gilintis kaip ir kodėl žmogus atsirado, dvasingas žmogus. |
manau neskaitei visos temos bet su romu buvo kalbama pakankamai kultutringai tacisu jis neatsako i jokius klausimus o tik tersia foruma atsitiktinemis citatomis is ivairiu katalikiskos propagandos puslapiu.
iki siol nepasake nei vienos savo sugalvotos minties. kuo ir parodo kad jo galva tikrai nupildyta is molio.
p.s. jei Romas pateiks bent viena SAVO minti nenukopijuota is kur nors kitur prizadu atsiprasyti  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 05 22, 08:29 |
|
|
|
|
Romui4
KADA IR KAIP ATSIRADO BIBLIJA?
Bibliją parašė maždaug 40 žmonių per 1600 metų laikotarpį. Ją sudaro 39 Senojo Testamento (ST) ir 27 naujojo Testamento (NT) knygos . Pirma ST knyga buvo parašyta apie 1513 m.pr.m.e. Tikintieji, sekdami tradicija, mano, kad penkias pirmąsias knygas parašęs Mozė, nors jose yra užuominų, neigiančių Mozės autorystę. Paskutinė ST knyga - " Malachijos pranašystė" - buvo parašyta apie 443 m.pr.m.e. ST yra ne kas kita, kaip žydų religijos (judaistų) Švento Rašto (Tanacho) vertimas. Tanache tas pats tekstas padalintas į 24 dalis. 27 NT knygos - evangelijos, apaštalų laiškai, pasakojimas apie jų darbus formavosi kelias dešimtis metų. Laikoma, kad vėliausiai parašyta "Jono Evangelija" , kuri datuojama 98 metais. 375 m. NT buvo kanonizuotas, atmetus daugybę, neva, suklastotų evangelijų ir kitų tekstų, bet abejonės NT autentiškumu niekur nedingo. Evangelijos priskiriamos apaštalams ir jų aplinkai, bet netgi katalikų šaltiniai pripažįsta, kad jose tik užrašyti pasakojimai apie Jėzų, anuo metu plitę krikščionių tarpe, kaip žodinė tradicija, nes jokių autentiškų rašytinių šaltinių nėra rasta. Kai kurios evangelijos laikomos sudurstytomis iš atskirų, nesusijusių tarpusavyje, tekstų. Originalus Biblijos tekstas parašytas 3 kalbomis (senovės hebrajų, aramėjų ir graikų). Pirmą kartą į anglų kalbą (tiksliau anglo-saksų) Biblija buvo išversta 7 amžiuje. Vėliau Biblija buvo koreguojama, taisoma, adaptuojama ir apipinta legendomis. Perskaičius visą Bibliją, o ne kunigų pateikiamus epizodus, aišku, kad tai žiauriausia ir kvailiausia knyga žmonijos istorijoje. Ir parašė ją tikrai ne patys talentingiausieji autoriai...
Apie visokias pranašystes galite paskaityti, kad ir čia:
http://www.ve.lt/naujienos/nuomones/skaitytoju-ekspresas/pirmyn---i-viduramzius-466337/ |
|
|
|
|
|
 |
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |