|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2026 02 11, 09:52. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » Savadarbis "muzikinis centras"
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
Savadarbis "muzikinis centras" |
Parašytas: 2012 03 01, 14:52 |
|
|
|
|
| Vargiai ar ten keraminiai turi būti. Keramika garso trakte išvis nenaudojama. Nemanau kad tokios klasės gaminiui būtų blogai elektrolitiniai. |
|
_________________ Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.
mane rasite: mano profilyje |
|
|
|
 |
Parašytas: 2012 03 01, 15:06 |
|
|
|
|
| Babajuss rašo: |
| Vargiai ar ten keraminiai turi būti. Keramika garso trakte išvis nenaudojama. Nemanau kad tokios klasės gaminiui būtų blogai elektrolitiniai. |
O + reiktu det apacion? |
|
_________________ Skype: kadras3 |
|
|
|
 |
Parašytas: 2012 03 01, 15:25 |
|
|
|
|
|
_________________ Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.
|
|
|
 |
 |
 |
Parašytas: 2012 03 01, 22:09 |
|
|
|
|
| Citata: |
| Dekui uz info. Bet del ju jungimo nuosekliai esu skaites, kad dar geriau negu lygegreciai, nes sujungus lygegreciai jie perduoda visnas kitam savo siuksles visokias. Bet juk galima sujungus lygegreciai dar poros omu varza pajungt ir bus jau 4omh |
Nuosekliai tikrai blogiau. O apie skirtingu jungimą nuosekliai net tokios kalbos neturėtų būti. Šiukšles jie viens kitam perduoda nepriklausomai nuo jungimo būdo, o tada kai jie vienoje dėžėje. Sako kad net vienodi garsiakalbiai vienoje dėžėje kažkiek negerai... O pas tave skirtingi. Aš tavo atveju siūlyčiau juos lygegrečiai ir į dėžutes su pertvarom. Beto tai visai nesusiję su kiek omų gaunasi juos sujungus. O varžos jungt net negalvok, nes pusė galios ant jos išvaistysi. Tarkim sujungi tuos garsiakalbius lygegrečiai, gauni 2 omus. Ir jungi stiprintuvą galintį dirbti su 2 omais, pvz 10W galios. Taigi turi 10W garso. O jeigu prijungi varžą 2 omų prie garsiakalbių ir gauni 4 omus, tada stiprintuvas atiduoda tik apie 5W galios, be to 2,5W is tos galios sunaudojama 2 omų varžoje. Taigi lieka 2,5W garso. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 03 02, 14:05 |
|
|
|
|
| Valtra103 rašo: |
| Citata: |
| Dekui uz info. Bet del ju jungimo nuosekliai esu skaites, kad dar geriau negu lygegreciai, nes sujungus lygegreciai jie perduoda visnas kitam savo siuksles visokias. Bet juk galima sujungus lygegreciai dar poros omu varza pajungt ir bus jau 4omh |
Nuosekliai tikrai blogiau. O apie skirtingu jungimą nuosekliai net tokios kalbos neturėtų būti. Šiukšles jie viens kitam perduoda nepriklausomai nuo jungimo būdo, o tada kai jie vienoje dėžėje. Sako kad net vienodi garsiakalbiai vienoje dėžėje kažkiek negerai... O pas tave skirtingi. Aš tavo atveju siūlyčiau juos lygegrečiai ir į dėžutes su pertvarom. Beto tai visai nesusiję su kiek omų gaunasi juos sujungus. O varžos jungt net negalvok, nes pusė galios ant jos išvaistysi. Tarkim sujungi tuos garsiakalbius lygegrečiai, gauni 2 omus. Ir jungi stiprintuvą galintį dirbti su 2 omais, pvz 10W galios. Taigi turi 10W garso. O jeigu prijungi varžą 2 omų prie garsiakalbių ir gauni 4 omus, tada stiprintuvas atiduoda tik apie 5W galios, be to 2,5W is tos galios sunaudojama 2 omų varžoje. Taigi lieka 2,5W garso. |
Bet argi galima jungt prie TDA1554 2omh garsiaklabi ant kanalo? Kokios sroves bus ir kosminio radiatoriaus reiks.. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 03 02, 15:09 |
|
|
|
|
| tu ir prie 2050 gali 1 omo koloneles pajungti. Svarbiausiai, kad per mikrę netekėtų srovė didesnė nei jos galimybės. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2012 03 02, 15:32 |
|
|
|
|
| tu ir prie 2050 gali 1 omo koloneles pajungti. Svarbiausiai, kad per mikrę netekėtų srovė didesnė nei jos galimybės. |
Tai galesiu jungt ir 2omh prie TDA1554 |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 05 21, 14:03 |
|
|
|
|
Taigi arteju po biski prie pabaigos savo projekto. Gal ir nevisai panasu i muzikini centra, bet vistiek. Pasidariau koloneles, susilitavau tembru bloka ir stiprintuva su TDA1554, padarytas dvipolis maitinimas tembru blokui ir maitinimas stiprui. Liko tik padaryti deze stiprintuvui ir tembru blokui. I deze teks deti du atskirus trafus, nes nuo vieno neiseina pajungt. Pajungus nuo vieno pjaunasi du maitinimai vienas dvipolis, o kitas paprastas. Internete skaiciau apie trafu dejima i viena deze, bet taip ir nesuprantu iki galo kokiu atstumu vienas nuo kito turi but ir ar reikia dangciu jiems? Vienur raso, kad reikia, kitur kad ne... Idomu kaip ten istikruju? Kaip jus dedat viska i dezes?
(veliau idesiu foto) |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 05 21, 14:33 |
|
|
|
|
| ropehunter rašo: |
Taigi arteju po biski prie pabaigos savo projekto. Gal ir nevisai panasu i muzikini centra, bet vistiek. Pasidariau koloneles, susilitavau tembru bloka ir stiprintuva su TDA1554, padarytas dvipolis maitinimas tembru blokui ir maitinimas stiprui. Liko tik padaryti deze stiprintuvui ir tembru blokui. I deze teks deti du atskirus trafus, nes nuo vieno neiseina pajungt. Pajungus nuo vieno pjaunasi du maitinimai vienas dvipolis, o kitas paprastas. Internete skaiciau apie trafu dejima i viena deze, bet taip ir nesuprantu iki galo kokiu atstumu vienas nuo kito turi but ir ar reikia dangciu jiems? Vienur raso, kad reikia, kitur kad ne... Idomu kaip ten istikruju? Kaip jus dedat viska i dezes?
(veliau idesiu foto) |
Nu jau tu pjovikas. niekas nesipjauna reikia tik protingai GND išvedžioti.
Atskirai dėti trafo nematau jokios prasmės.
O stiprintuvą galėjai kaip namams bent jau ir kokį AB klasės įdėti. kad ir TDA7377 ar panašų. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 05 21, 16:10 |
|
|
|
|
| ropehunter rašo: |
(veliau idesiu foto) |
Nu jau tu pjovikas. niekas nesipjauna reikia tik protingai GND išvedžioti.
Atskirai dėti trafo nematau jokios prasmės.
O stiprintuvą galėjai kaip namams bent jau ir kokį AB klasės įdėti. kad ir TDA7377 ar panašų. |
Nu nezinau, kai buvau sujunges ne dezei, o seip ant grindu tai burzge kol neprijungiau atskirai. O stiprintuvas tai ten, kaip pagal mano koloneles pats tas. Juk koloneles dariau is medziagu atrastu namie. Ir garsiakalbiai paimti seni rusiski, bet man garso pakanka. Tuo labiau kambarys nera didelis... |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 05 21, 16:21 |
|
|
|
|
Na pasidomėsi kaip teisingai žemes suvedžioti ir viskas ok bus kitąsyk.
O šiaip ne apie garso stiprumą kalbu o apie kokybę. man ir 1W stiprintuvo pakanka. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2012 05 21, 19:22 |
|
|
|
|
Na pasidomėsi kaip teisingai žemes suvedžioti ir viskas ok bus kitąsyk.
O šiaip ne apie garso stiprumą kalbu o apie kokybę. man ir 1W stiprintuvo pakanka. |
Nu tai tada reik skaityt apie zemiu isvedziojima. Seip garso kokybe nera bloga. Isejo puikios dezes tad ir basu sociai ir kraipimo ar triuksmu nera....
bet kitam kartui turesiu omeny apie kitoki stipra. Kaiptik turiu masininius NOKIA garsiakalbius tai ateity kazka reiks suregzt... |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2012 05 21, 19:24 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |
|