|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 12 17, 22:36. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Įvairūs » dviratis
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
dviratis |
Parašytas: 2012 04 11, 21:58 |
|
|
|
|
| pauliusbyte rašo: |
kaip išbalansuoti ratą ? |
gerai paspardyk, padauzyk stambesniu plaktuku ar kokiu kuolu - issibalansuos garantuotai
| Citata: |
| kiek led'u galima prijungti prie 3w dinamos ? |
priklauso nuo LEDu galingumo, jei LEDai kokiu 30mW, tai 100 gali drasiai jungt |
|
|
|
|
|
 |
dviratis |
Parašytas: 2012 04 12, 06:42 |
|
|
|
|
| rimvydas226 rašo: |
Pasiskaitai tavo led ima mA, tada važiuoji su testeriu rankose ir matuoji kiek prie tavo max greičio tavo dinama duoda voltų (neatsitrenk į medį užsižiūrėjas) o tada I=P/U |
buvo toks yvykis kai norejau pažiurekt ar grandinė gale prasisuka
o dėl balansavomo, ne taip parašiau norejau paklausti kaip balansuoti ratą ?
Led tai 20-30mW, jei 100 prijungsiu tai turbut reiks dugnais pjaut kad sužibetų. manau 40 pats tas, gal kas bandėt, gerai šviečia ? |
|
|
|
|
|
 |
dviratis |
Parašytas: 2012 04 14, 15:44 |
|
|
|
|
| Į geltoną, jei nori atsukti žvaigždžių guoliavietę. |
|
|
|
|
|
 |
dviratis |
Parašytas: 2012 04 14, 17:17 |
|
|
|
|
| cia ne guoliaviete, o terksles mechanizmas. |
|
|
|
|
|
 |
dviratis |
Parašytas: 2012 04 14, 18:19 |
|
|
|
|
| zamolskis rašo: |
Na taip, bet kad prieiti iki pačios terkšlės, teks susirinkti visus išbarstytus guolius kuriuos ir prispaudžia šis žiedas  |
|
|
|
|
|
 |
 |
dviratis |
Parašytas: 2012 04 14, 18:55 |
|
|
|
|
Gal prieš 11 m. turguje nusipirkau naudotą, parvežtą iš Vokietijos dviratį už 90 LT. 3 pavarų, galiniame rate, kurių pilnai pakanka. Na, būtų geriau penkios... Vasaros metu į darbą važinėju vos ne kiekvieną dieną. Pirmyn-atgal apie 10 km, jei niekur kitur nepasuki į šoną. Padangas teko keisti, kameras lopyti, priekinė ašis buvo lūžus, vieną kartą pats išsiardžiau ir surinkau pavarų mechanizmą galiniame rate. Užtat guolių, žvaigždučių, grandinės keisti dar nereikėjo. Ratų balansuoti taip pat. Ratlankiai, rėmas iš aliuminio lydinio, lengvas. Tiesa, padangos siauros, tai nuo šaligatvių nešokinėju
Šiuolaikinių dviračių minkštas guoliaviečių metalas, dyla padangos, kinietiškos ir t.t. Užtat uždarbio turi dviračių, jų atsarginių detalių pardavėjai ir meistrai, kaip ir santechnikos ar automobilinių detalių pardavėjai. Todėl geriau perkame automobilių detales ,,šrotuose,,o ne parduotuvėse. Pigiau ir patikimiau
Mieste dviračiu važinėti nėra palankių sąlygų. Šaligatviais negalima, o važiuojamoje dalyje metras nuo šaligatvio - pavojinga  |
|
|
|
|
|
 |
 |
dviratis |
Parašytas: 2012 04 14, 21:33 |
|
|
|
|
| kionig rašo: |
| zamolskis rašo: |
Na taip, bet kad prieiti iki pačios terkšlės, teks susirinkti visus išbarstytus guolius kuriuos ir prispaudžia šis žiedas  |
guoliu nerinksiu, naujus pirksiu. blmb kiekvienais metais reikia ardyt tą žvaigždutę. |
|
|
|
|
|
 |
 |
dviratis |
Parašytas: 2012 04 14, 21:56 |
|
|
|
|
| guoliu nerinksiu, naujus pirksiu. blmb kiekvienais metais reikia ardyt tą žvaigždutę. |
Tai žvaigždutės sudyla? Kažin kokie ten guoliai, jei pirksi naujus. Pas mane neįpatingame dviratyje stebulėję guoliai stambūs sudėti 2x9 vnt, o va žvaigždių blokui bene po 30 vnt smulkių iš abiejų pusių.
Pas kitus gali kitaip būti, nes tas mano dviratis nėra super-puper ir detalės toli gražu ne tokios pat.
Kaip pagalvojus, geroms detalėms bapkių dafiga reikia, po to labai gailėsiuos jei nup3,14s kas dviratį.
Nepamirškit prirakint, kad ir trumpam kažkur užsukutę, nes mūsų tautYniai t.y. etatiniai zekai galvoja, kad kas neprirankinta, tą galima be jokios sąžinės pasisavinti.  |
|
|
|
|
|
 |
 |
dviratis |
Parašytas: 2012 04 15, 08:52 |
|
|
|
|
kionig:
Nepamirškit prirakint, kad ir trumpam kažkur užsukutę, nes mūsų tautYniai t.y. etatiniai zekai galvoja, kad kas neprirankinta, tą galima be jokios sąžinės pasisavinti
jie nekalti, aplinka kalta.
Jei pavogė dviratį, nusipirk kitą - girdėjau ne kartą panašų pamokymą, kiek kitais žodžiais, bet esmė ta pati. Beje, vienas senis taip ir daro, rodė kažkada per TV, jam jau pavogė kažkur 15 dviračių, bet vistiek jų nerakina. Tikisi, kad nedorėliai išsiauklės  |
|
|
|
|
|
 |
 |
dviratis |
Parašytas: 2012 04 15, 09:22 |
|
|
|
|
| vidas.k rašo: |
jie nekalti, aplinka kalta. |
Na tai pradėkime kaltinti dar ir CCCP.
| Jei pavogė dviratį, nusipirk kitą |
Visa laimė, kad buvo antras, kuriam trūko dalių kai kurių. Be to, pas mane pinigais nelyja ir aš tokios prabangos sau negaliu leisti.
| girdėjau ne kartą panašų pamokymą, kiek kitais žodžiais, bet esmė ta pati. |
Taip, galima prisiklausyti bobučių pasakų. Aš nieko prieš, bet jos neatitinka realybės.
Beje, vienas senis taip ir daro, rodė kažkada per TV, jam jau pavogė kažkur 15 dviračių, bet vistiek jų nerakina. Tikisi, kad nedorėliai išsiauklės  |
Aha, tikisi.... Čia taip pat kaip kiaulė tikisi debesyse skraidyti.
Be to, lygiai taip pat galėčiau aš tau langus daužyti su plytomis ir akmenimis ir pasakysiu, kad įsidėk kitą, negi sunku. Čia ant plytos būtų raštelis toks.
Tokius reikia pagavus gerai atbaldoti, kad kitąsyk nekiltų ranka arba su ja nieko negalėtų padaryti.
Va tokie mūsų tautiniai zekai mūsų vardą "garsina" ir plačiuosiuose vandenyse. Tik ten dar šlykščiau vietiniai pasidalintų savo nuomone apie mūsų tautinius zekus ir ne tik. Kažkam net gėda prisipažinti kad esti lietuvis, kitaip į jį žiūrės...
Tai dabar, Vidai, čia aplinka kalta? Kad į lietuvius žiūrima labai ne kaip?
P.S. Ir neminėk man tos tautinės šudrunkelinės TV, kurios aš nežiūriu ir nežiūrėsiu.
P.P.S. Kaip matai viską galima pritempinėti už ausų, ką tik ir aš padariau  |
|
|
|
|
|
 |
 |
dviratis |
Parašytas: 2012 04 16, 16:47 |
|
|
|
|
| kionig rašo: |
| guoliu nerinksiu, naujus pirksiu. blmb kiekvienais metais reikia ardyt tą žvaigždutę. |
Tai žvaigždutės sudyla? Kažin kokie ten guoliai, jei pirksi naujus. Pas mane neįpatingame dviratyje stebulėję guoliai stambūs sudėti 2x9 vnt, o va žvaigždių blokui bene po 30 vnt smulkių iš abiejų pusių.
Pas kitus gali kitaip būti, nes tas mano dviratis nėra super-puper ir detalės toli gražu ne tokios pat.
Kaip pagalvojus, geroms detalėms bapkių dafiga reikia, po to labai gailėsiuos jei nup3,14s kas dviratį.
Nepamirškit prirakint, kad ir trumpam kažkur užsukutę, nes mūsų tautYniai t.y. etatiniai zekai galvoja, kad kas neprirankinta, tą galima be jokios sąžinės pasisavinti.  |
guoliai maišeliuose parsiduoda. 2lt kokius kainuoja.žvaigždėje apie 20 guoliu, bet iš vienos pusės.
nusipirkau nauja žvaigždutę, 1 mėnuo praėjo, ir pradejo buksuot
kai išardau, pakeičiu guolius ir šuniukus viskas susitvarko. o kad guoliukus lengviau butu det galima salidolo užtept. |
|
|
|
|
|
 |
 |
dviratis |
Parašytas: 2012 04 16, 20:10 |
|
|
|
|
[quote="gnt"]
priklauso nuo LEDu galingumo, jei LEDai kokiu 30mW, tai 100 gali drasiai jungt |
o jeigu viena toki ? neatstotu jis 100 ? http://www.evita.lt/det-17191-product.html
P.S. jam reikalingas radiatorius ? |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |