|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 06 27, 00:52. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Principinės elektrinės schemos » IR diodo LD274 analogas
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 4 iš 4 Pereiti prie Atgal 1, 2, 3, 4 |
|
 |
IR diodo LD274 analogas |
Parašytas: 2012 04 11, 20:39 |
|
|
|
O man toks klausimas kilo ar neužtektų čia 555 išėjimo be to ir pats tranzas vidutinio galingumo ar reikalingas? Manau kad be problemų veikti galėtų ir be jokio tranzistoriaus. |
|
_________________ Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.
mane rasite: mano profilyje |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 04 11, 20:41 |
|
|
|
Blossom rašo: |
vytautas55 rašo: |
Evaldas_S rašo: |
elgis rašo: |
na su 18 omu rezistoriumi IR LED'as srebia 28,3mA (http://evita.lt/det-5332-product.html), didinau R5 varza nuo 18 iki 147 omu, kol gavau nurodyta diodo uzmaitinimo itampa - 1,19V, taciau rezistorius wis wien siltas |
Tai šiltas ar karštas ? Jei tik šiltas tai ko čia visiem smegenis pudrini ? Detalės turi būti šiltos jei jos veikia.
Ir nustok tą pacukišką w naudot, nes jokių atsakymų nesulauksi. |
Supratau, pasitaisysiu R5 pakeitus is 18 omu i 147 omus, tranzistorius visiskai nekaista, o rezistorius tik siltas, o ne karstas, kaip buvo. |
Kažkas man čia vis tiek nesueina, tas rezistorius buvo OK, na mano skaičiavimais reikėtų 20 om, bet ar 18 ar 20 nėra skirtumo. Padidinai 8 kartus, reiškia sumažinai spinduliuojamą IR galingumą, sekantis tavo klausimas turėtų būti "kodėl man veikia tik iš 50cm atstumo ?"
Ir dar - ar tu bent jau patikrinai ar tavo generatoriai su 555 ką nors generuoja ? |
Su nupieusiu keliu simtu mA 5V blokeliu nifiga niekas neveiks,bet nuo maitblokio kuris duoda keliasdesimt amperu (kokiu ir dabar yra maitinamas tas daiktas) cia bus pats tas. |
tokiai schemai pakaktu ir 50-100mA |
Taip,bet ta varza tada reiktu jau gerokai mazint. |
varža turi būti kokia, kad neviršytu diodo laikomos srovės, o bandei pamatuoti kiek TV pultelis ima srovės? nepatikėsi ~8mA, o tranzistorius diodo valdymui stovi galingas, kaip manai kodėl?, todėl, kad srovė didelė, bet ji labai trumpalaikė. |
|
_________________ Panevėžys |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 04 11, 20:45 |
|
|
|
Babajuss rašo: |
O man toks klausimas kilo ar neužtektų čia 555 išėjimo be to ir pats tranzas vidutinio galingumo ar reikalingas? Manau kad be problemų veikti galėtų ir be jokio tranzistoriaus. |
Nu neee, čia gi tipo kaip ir parkavimosi lokatorius, reikės gaudyti atsispindėjusį IR signalą lauko sąlygomis kai lyja sninga etc. Reikia didesnio galingumo. Net "Bangos" pultuose būdavo KT972 (ar KT973 nepamenu).
Nifiga šis žaisliukas realiai normaliai neveiks, bet tegu žaidžia vaikis, tegu mokosi, svarbu noro yra ir smegenų gal turi daugiau. Bent jau paklaust normaliai moka. Ne taip kaip nekurie Dygal-ai. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 04 11, 20:56 |
|
|
|
Babajuss rašo: |
Nu neee, čia gi tipo kaip ir parkavimosi lokatorius, reikės gaudyti atsispindėjusį IR signalą lauko sąlygomis kai lyja sninga etc. Reikia didesnio galingumo. Net "Bangos" pultuose būdavo KT972 (ar KT973 nepamenu).
Nifiga šis žaisliukas realiai normaliai neveiks, bet tegu žaidžia vaikis, tegu mokosi, svarbu noro yra ir smegenų gal turi daugiau. Bent jau paklaust normaliai moka. Ne taip kaip nekurie Dygal-ai. |
tai jau tikrai kad stipru. Aš 555 su BD140 naudoju galingai relei valdyti. O čia ir BC557 kokio turėtų pakakti.  |
|
_________________ Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.
mane rasite: mano profilyje |
|
|
|
 |
 |
 |
Parašytas: 2012 04 11, 21:22 |
|
|
|
na su 18 omu rezistoriumi IR LED'as srebia 28,3mA (http://evita.lt/det-5332-product.html), didinau R5 varza nuo 18 iki 147 omu, kol gavau nurodyta diodo uzmaitinimo itampa - 1,19V, taciau rezistorius wis wien siltas |
Tai šiltas ar karštas ? Jei tik šiltas tai ko čia visiem smegenis pudrini ? Detalės turi būti šiltos jei jos veikia.
Ir nustok tą pacukišką w naudot, nes jokių atsakymų nesulauksi. |
Supratau, pasitaisysiu R5 pakeitus is 18 omu i 147 omus, tranzistorius visiskai nekaista, o rezistorius tik siltas, o ne karstas, kaip buvo. |
Kažkas man čia vis tiek nesueina, tas rezistorius buvo OK, na mano skaičiavimais reikėtų 20 om, bet ar 18 ar 20 nėra skirtumo. Padidinai 8 kartus, reiškia sumažinai spinduliuojamą IR galingumą, sekantis tavo klausimas turėtų būti "kodėl man veikia tik iš 50cm atstumo ?"
Ir dar - ar tu bent jau patikrinai ar tavo generatoriai su 555 ką nors generuoja ? |
na nezinau, ar pavyks man ta patikrinti, turint vien tik multimetra po ranka  |
Vietoj LED-o prijunk kokį nedidelį garsiaklabį, turėtum išgirsti pirmojo generatoriaus (iš kairės) dažnį, jis turėtų būti girdimam diapazone, antrojo (36kHz) tai aišku neišgirsi.
Nors ir tą gali išgirsti laikinai prie C3 lygiagrečiai prijungęs 10nf kondensatorių. |
Persirinkau atidziai schemute, vietoj R5 nuosekliai idejau dvi rusiskas varzas po 10 omu (galios tiksliai nepasakysiu, bet pagal gabaritus sprendziu, kad ne maziau po 1W rezistoriukai), tranzistorius saltas, varzos siltos, bet ne karstos. itampa uz rezistoriu (paduodama ledui) 1,26 V. Manau reikes taip ir palikti, bandysiu rinktis kita dali ir derint schema reikiamam dazniui. Beja, kaip ir pataret, pajungiau vietoj Led'o 8 Ohm garsiakalbiuka, girdejosi pastovaus tono garsas, o lygiagreciai C3 prijungus 10nF kondensatoriu pasigirdo ir austesnis tonas, is to darau isvada, kad signalas yra generuojamas  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 04 11, 21:41 |
|
|
|
žiurint osciloskopu turėtu atrodyti maždaug taip
sunku bus padaryti tinkamai be priemonių |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2012 04 11, 21:56 |
|
|
|
na taip, oscilografa tureti savo ukyje tikrai butu ne pro sali, na, viskam savas laikas. Susimeciau ir imtuvo schemute, is esmes viskas kaip ir veikia, dar norejau paklausti, tarkim veikimo nuotolio padidinimui reiktu deti antra leda, tai kaip suprantu reikes dvigubai didinti ledu maitinimo itampa, t.y. mazinant varza R5 ir ledus jungti nuosekliai?  |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2012 04 11, 22:20 |
|
|
|
Galima daryti labai įvairiai, papildomą led ir varžą jungiant prie tranzistoriaus, jei jo galingumo pakanka (arba pakeitus galingesniu), arba jungti dar vieną tranzistorių/varžą/led. Ir dar daug įvairių būdų |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2012 04 13, 19:28 |
|
|
|
Man kazkaip atrodo kad sroves stiprumas praeinantis per tokio pacio nominalo varza siuo atveju i sviesdiodi nuo kokiu 0,3A ir 35A maitblokio turetu turet skirtuma. |
Kai rodosi (vaidenasi), tai žegnotis reikia. Jei nepadeda tai pas galvos daktarą. |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |