|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 12 25, 08:34. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Mikrovaldikliai » Reikia pasiųsti AT komandas į C55. PIC, C kalba
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
 |
Reikia pasiųsti AT komandas į C55. PIC, C kalba |
Parašytas: 2012 03 15, 14:58 |
|
|
|
|
| Signal rašo: |
Keliu temą į viršų... Reikia sujungti Siemens c55 telefoną su PIC16F877 abipusiam ryšiui.
Jungti žadu pagal šitos schemos principą: http://www.elektronika.lt/_sys/storage/2005/08/28/1.png
T.y. iš PIC16F877 RC6/Tx išvado signalas eis per 2K7 varžą į telefono Rx. O telefono Tx eis tiesiai į mikrovaldiklio RC7/Rx.
Ar nereikia pastarojoje jungtyje Tx -------> RC7/Rx statyti buferio, kad būtų užkelta įtampa iki mikrovaldikliui reikiamos 5 V? Ar mikrovaldiklis sugebės dirbti su telefono ~3 V? |
teks žiūrėti valdiklio aprašymą, kokią įtampą PICas laiko HIGH.
iš praktikos, didelė tikimybė, kad veiks be buferio. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Re: Reikia pasiųsti AT komandas į C55. PIC, C kalba |
Parašytas: 2012 03 16, 19:22 |
|
|
|
|
| minep rašo: |
| Googlinu jau kelintą dieną, vis nesurandu pavyzdžio parašyta C kalba naudojant PIC'ą, kur persiųstų AT komandas iš mikrovaldiklio į telefoną. Konkrečiai mano PIC'ui reikia dar sukurti virtualų UART'ą, kadangi jis pats jo neturi (pvz. PIC16F887) jį turi. |
Turiu virtualų UART parašytą asembleriu dėl PIC16F84A. Aplamai nepatikėčiau jei kas tai atliktų su C kalba. Tai ne tos konsistencijos žmonės, jie geriau pirks mikrovaldiklį su integruotu UART  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 03 16, 19:52 |
|
|
|
|
| andriusa rašo: |
| minep rašo: |
| Googlinu jau kelintą dieną, vis nesurandu pavyzdžio parašyta C kalba naudojant PIC'ą, kur persiųstų AT komandas iš mikrovaldiklio į telefoną. Konkrečiai mano PIC'ui reikia dar sukurti virtualų UART'ą, kadangi jis pats jo neturi (pvz. PIC16F887) jį turi. |
Turiu virtualų UART parašytą asembleriu dėl PIC16F84A. Aplamai nepatikėčiau jei kas tai atliktų su C kalba. Tai ne tos konsistencijos žmonės, jie geriau pirks mikrovaldiklį su integruotu UART  |
http://www.microchipc.com/sourcecode/
yra biblioteka ant tavo pic'o su softwariniu uart. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2012 03 17, 15:12 |
|
|
|
|
Su C kalba aš rašau pavyzdžiui taip: #use rs232(baud=19200, xmit=PIN_B3, rcv=PIN_B4). Čia tuo atveju jei PIC'as neturi "hardwarinio" UART. Visa kita atlieka kompiliatorius. Čia galima sakyti parašyta nuo 0 iki galo.  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2012 03 17, 15:18 |
|
|
|
|
Aš sakiau netikiu, kad kas parašytų pats su C nuo nulio iki galo. Įjungti biblioteką visi moka. |
Nu jo seip, joks normalus embederis dabar neimtu proco be hardwarinio uart'o  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2012 03 17, 16:30 |
|
|
|
|
| Vadinasi aš nenormalus? Gal geriau nestandartinis. Tuo labiau kad ten kelios eilutės assembleriu ir du tranzai palei mikrovaldiklį ir viskas. |
Gal ir taip, bet dar tranzus tam reikalui statyt?! cia rimtai? dabar cortexus daro jau tokius, kad net bootloaderio rezime net baudrate'o nereikia isstatinet, nusiunti komanda ir jis pats pasigauna baudrate'a. O cia dar asembleriu uart'a generuoja, tranzus stato...  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 03 17, 22:36 |
|
|
|
|
| Socrates rašo: |
| Vadinasi aš nenormalus? Gal geriau nestandartinis. Tuo labiau kad ten kelios eilutės assembleriu ir du tranzai palei mikrovaldiklį ir viskas. |
Gal ir taip, bet dar tranzus tam reikalui statyt?! cia rimtai? dabar cortexus daro jau tokius, kad net bootloaderio rezime net baudrate'o nereikia isstatinet, nusiunti komanda ir jis pats pasigauna baudrate'a. O cia dar asembleriu uart'a generuoja, tranzus stato...  |
O tai koks įdomumas tada? Toks programavimas tai tas pats, kas nusipirkti gatavą gaminį iš parduotuvės. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 03 17, 22:56 |
|
|
|
|
Aš sakiau netikiu, kad kas parašytų pats su C nuo nulio iki galo. Įjungti biblioteką visi moka. |
nu o as va rasiau softwarinio uart funkcija ant C kalbos,nors ir kontoleris jau turejo hardwarini uart, bet man reikejo kad butu ant kitu koju. (norejau kad uartas butu ant tu paciu koju kur naudojamos programavimui)
programa gavosi mazdaug 10 eiluciu ilgio.
gatavos bibliotekos buvo per daug sudetingos ir dideles |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 03 18, 16:56 |
|
|
|
|
| Socrates rašo: |
O tai koks įdomumas tada? Toks programavimas tai tas pats, kas nusipirkti gatavą gaminį iš parduotuvės. |
O kokio idomumo reikia? Niekam neidomu idomumas, esme kad komponentai ploksteje uzimtu kuo maziau vietos, gaminio kaina butu kuo mazesne ir energijos sanaudos taipogi kuo mazesnes... O cia archaiski procai, tranzai uart'ui... Taip ir sakyk, kad tiesiog bijai kita procesoriu paemes prisest pora dienu ismokt juo naudotis. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 03 18, 17:52 |
|
|
|
|
Gal kas turite kodo pavyzdžių kaip tiesiog patikrinti ar į telefono inbox dėžutę atkeliavo žinutė?
Interpretuoti pačios žinutės, atkoduoti iš PDU formato ir pan. man nereikia.
Man tereikia padaryti taip, kad atėjus žinutei į telefoną, į mikrovaldiklį būtų pasiųsta kažkokia komanda ir mikrovaldiklis atliktų tam tikrą veiksmą (sakykim uždegtų diodą). Žinutės turinys ne esmė.
Telefonas Siemens - C55, kuris pajungtas ant mikrovaldiklio PIC16F877 UART. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 03 19, 08:34 |
|
|
|
|
| Signal rašo: |
Gal kas turite kodo pavyzdžių kaip tiesiog patikrinti ar į telefono inbox dėžutę atkeliavo žinutė?
Interpretuoti pačios žinutės, atkoduoti iš PDU formato ir pan. man nereikia.
Man tereikia padaryti taip, kad atėjus žinutei į telefoną, į mikrovaldiklį būtų pasiųsta kažkokia komanda ir mikrovaldiklis atliktų tam tikrą veiksmą (sakykim uždegtų diodą). Žinutės turinys ne esmė.
Telefonas Siemens - C55, kuris pajungtas ant mikrovaldiklio PIC16F877 UART. |
Reikia naudoti komandą AT+CNMI su atitinkamais parametrais. Kai telefonas gaus naują žinutę jis išsiųs tokį atsakymą +CMTI: <mem>,<index> (atminties vieta ir žinutės nr.). |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |