Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 04 30, 13:24. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
Sveiki. Turiu seną floppy diskasuki(kuriam tikdavo dideli floppy diskai ), ir man reikia padaryti, kad tas dideliu apsuku varikliukas veiktu... gal yra kokia schema, kaip galeciau tai padaryti ? P.s. atrodo, is varikliuko eina 5 kontaktai...
Sveiki. Turiu seną floppy diskasuki(kuriam tikdavo dideli floppy diskai ), ir man reikia padaryti, kad tas dideliu apsuku varikliukas veiktu... gal yra kokia schema, kaip galeciau tai padaryti ? P.s. atrodo, is varikliuko eina 5 kontaktai...
Nu,sorry,ARTIZZ-ne aš sugalvojau...Ten seno pavyzdžio FD,tu turbūt gimęs nebuvai,kai juos naudojo.
Oho kiek cia saunuoliu, kurie padeda pas mane yra toks zingsninis varikliukas: http://www.motors.wrobots.com/parts/MSJE200A53.JPG Cia jis nuo seno floppy diskasukio (nuo tokio seno, kada floppy diskeliai buvo gal dvigubai didesni uz dabartinius )- slankioja galvute. Tai va, gal iseitu padaryti, kad jis suktusi ? P.s. as ji turiu ir su visa ta plokste(schema), prie kurios ir buvo prijungtas sitas varikliukas...
Ir dar: turiu ta varikliuka, kuris issuka flopika (tiksliau ne pati diskeli, o jo vidurius ), tai ten toks varikliukas, prie plokstes pridarytas, ten daug tokiu kaip klipsiuku, apvyniotu daugybe plonos vielutes). Gal ir sita galima butu padaryt kad suktusi ?
Taip ir reikėjo rašyt,kad žingsninis,o tai mes čia filosofuojam...Tos schemos,kur vaidas2 nuorodas davė-būtent tokio tipo varikliukui skirtos.Nedaug,aišku-bandyk nete paieškoti "stepper" ar "step motor"+"circuit" ir darašyk tos mikroschemos,kur prie jo stovi,markę.Nėra jie taip paprastai paleidžiami-tipo iš batarkės davei 9V ir sukasi.
Jei ten prie varikliuko valdymas yra- parašyk mikrės markę-gal ji ir paprasčiau valdosi.Pas mane toks daiktas irgi mėtos,bet nereikėjo-tai ir neieškojau.