|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 12 18, 00:19. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Įvairūs » pagalbos! sugedo suvirinimo aparato PCB
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
 |
pagalbos! sugedo suvirinimo aparato PCB |
Parašytas: 2012 03 05, 22:33 |
|
|
|
|
sveiki
gal kas gali ka patarti,turiu cia tokia beda, sugedo suvirinimo aparato pcb ir noreciau susitaisyti, gal kas patartu nuo ko pradeti, ka tikrinti. cia pridejau foto, tad galit viska pamatyti.
pats aparatas virintu, bet paspaudus vielos paleidimo mygtuka, tiesiog nieko nedaro, y pcb ateina elektra, mygtukas tai pat veikia(vielos paleidimo).
galeciau tiesiog pirkti nauja aparata, bet man maloniau butu jy pasitvarkyti
http://public.fotki.com/dipadp/suvirinimo-aparatas/ |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 03 05, 22:53 |
|
|
|
|
Sveikas, pirmiausia patikrink pati varikliuka, manau kad galetu buti ir jame beda. Ten tie kitaisku kempu varikliukai buna tokie kaip akumuliatorinese drelese. (12V) greiciausiai. Pamatuok ar prijunk kokia apkrova, gal paprasciausiai nusidevejo variklio sepeciai ir viskas. Prijunk varikli prie 12V nuolatines sr. saltinio, jei jis gyvas, tada galima ziureti plokste. Is esmes tai ten nieko nera, galima padaryti ar pritaikyti kita. Reikia sugalvoti varikliuko greicio reguliavima ir tuo pat metu paduoti tam tikra itampa i valdoma diodini tilteli ir solenoida (duju klapana, jei ten toks yra).
Jei nepavyks, nupiprksiu is taves transformatoriu. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 03 06, 00:00 |
|
|
|
|
| Kestas77 rašo: |
Labas, o kokio dydzio ? arba kokia serdis (kiek ant kiek cm ?)
Aciu, Kestas. |
Labas Kestai..
Ryt jai nepamirsiu pamatuosiu ... tas trafas nuo kazkokio ELEKTRODINIO aparato... 3 mm virino... patogu tai... kad kazkaip serdis skeliama i dvi dalis... ir pirmine su antrine skirtingose rytese ... |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2012 03 06, 00:08 |
|
|
|
|
patikrinau, motoriukas suka gerai, nera problemu su juo. pati pcb gauna maitinima 16v berods.. seip as esu pradedantis, tad ir nelabai zinau kaip visa kita patikrinti, na jai paziuretumete, cia forume yra tema, mano darbo stalas, tai as paskutiny esu ydejas, ten matosi kokia yranga as turiu, tai gal pamate yrankius patartumet su kuriais ir kaip ka patikrinti
gal ir juokingai cia skamba , bet tiesiog nezinau nuo ko pradeti
o kaip zinom, tikrai gerai yra pasipraktikuoti su zinanciu patarimais
dekui |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 03 06, 00:19 |
|
|
|
|
| dipadp rašo: |
patikrinau, motoriukas suka gerai, nera problemu su juo. pati pcb gauna maitinima 16v berods.. seip as esu pradedantis, tad ir nelabai zinau kaip visa kita patikrinti, na jai paziuretumete, cia forume yra tema, mano darbo stalas, tai as paskutiny esu ydejas, ten matosi kokia yranga as turiu, tai gal pamate yrankius patartumet su kuriais ir kaip ka patikrinti
gal ir juokingai cia skamba , bet tiesiog nezinau nuo ko pradeti
o kaip zinom, tikrai gerai yra pasipraktikuoti su zinanciu patarimais
dekui |
Siaip ... kaip PRADINUKUI... tai iranga visai nebloga
Su testeriu pasiziurekite... ar po tiltelio ant filtro kondiko yra itampa... ar potencas nenutrukes... pasiziurekit su oscilografu ant mikruskes... gal kur rasite PJUKLO isejima... ir t.t..... |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 03 06, 00:39 |
|
|
|
|
bandysiu rytoj paziureti ka ten rodo
pagaliau radau foruma kur renkasi protingi zmones
galima patarimu sulaukti, nes seip angliskuose forumuose nezino daugiau nieko, apart "keisk sena pcb y nauja", ir dar jie vadina save elektronikos indzinieriais  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 03 06, 09:40 |
|
|
|
|
pirmiausia, tai koks mikroschemos tipas? Ar tai kazkoks mikroprocesoriukas? pirmiausia , paspaudus mygtuka i kazkuria jo koja turi
ateiti-pasikeisti signalas. Jei tai atsitinka, tai sios mikroschemos isejime, kuris valdo galingus tranzistorius turi atsirasti impulsai PWM, valdantys varikli, kuriu plotis priklauso nuo potenciometro-greicio padeties. Itariu, kad mikroschema neisduoda siu impulsu(gal negauna paleidimo?). Jei paleidima gauna tai tada reikia ja keisti. Bet jei tai mikroprocesoriukas-tai nebus i ka: teks perdaryti valdyma su kokiu NE555... |
|
_________________ Nieko taip lengvai nedaliname, kaip patarimus... |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 03 06, 10:47 |
|
|
|
|
As ko gero daryciau taip:
pirmiausiai susirasciau inete tos mikroschemos info kur matosi kurios kojos yra maitinimo ir pamatuociau ar jai ateina reikiamas maitinimas. Gal but nuleke jos maitinimo grandineje koks nors stabilitronas at k.t. Tada pamatuociau galingu tranzu bukle. Galima pamatuoti su testeriu (geriau su rodykliniu). Taip pat reikia pamatuoti absoliuciai visus diodus, gal but yra saugikliu, kartais jie buna tokie kaip varzos ar kondensatoriai (nelabai vizualiai skiriasi) -juos patikrinti. Tada labai atidziai patikrink ar nera saltos paijkes t.y. ar nera kur atsilitavusiu ar oksidavusiu sulitavimo tasku.
Esu nemazai remontaves visko ir neitiketina bet paskutiniu metu yra gana daznas nematomas gedimas -sudega smd varzos nematomai, tiesiog dingsta visiskai varza be jokiu vizualiniu simptomu. Pamatuok ju nominalus su testeriu, kartais testeris gali rodyti ne taip nes varza ilituota ir grandineje varza pasikeicia, bet is esmes jei varza yra bloga -ji visai nepraleidzia nieko.
Pamatuok tranzus B+ su K- ir B+ su E- turi rodyti taip pat. Ir zuinioma atvirkaciai (B- su K+ ir B- su K+)> grandineje gali ne visad iseiti pamatuoti bet kai jau tranzas buna pramustas tarp jo kojeliu buna pvz 000 varza -tai dazniausiai akivaizdziai matosi.
Ptikrink potencika (jis 10K), pamatuok itampa ploksteje uz tiltelio ne su elektroniniu bet su skaliniu testeriu. Jei tavo tiltelio vienas diodas pvz pramustas -elektroninis testeris gali rodyti nesamones. Megink atjungti viska ir vietoj variklio pajunk koki LED ar mazesnes apkrovos saltiniuka, gal but kazkas srebia ar trumpina ploksteje ir toliau yra nepakankamumas maitinimui (smegeneliu). Pamegink atsargiai paspausti lengvai plokste (kai ijungta), yra atveju kai itruksta plokste, skyla takelis ir nekontaktuoja.
Dar karta apziurek plokste, gal buvo uzvarveje kokio skyscio, gal but tu ji jungei saltame garaze kai ant plokstes buvo nusedes kondensatas, tuomet tiketina kad nulinko minkroprocesoriukas. Tokiu atveju(kaip ir kolega sake) paprasciau padaryti nauja reguliatoriu. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 03 06, 18:29 |
|
|
|
|
| dusiata rašo: |
| kazkas cia man nesirisa... Kam pradinukui tokia iranga? |
seip tai as tvarkau akivaizdzias bedas , kur matosi kad tam tikra detale sudegus ar kitaip pazeista, seip dar bandau ir perlituoti kompo vaizdo plokstes, kurios neveikia,na kiek zinau tai vadinama "reballing"..
bet beda ta kad as nebaiges kazkokios specialios mokyklos ar universiteto,tad ir neturiu tokiu elektronikos ziniu kokias turi dauguma cia esanciu..
bet kuo giliau lendu y tai, tuo labiau man tas patinka
tik kad va labai sunku mokintis be mokytojo :d
o cia va mokytoju daug, ir tikrai geru patarimu duoda!!!
tad bandysiu jais pasinaudoti
beja, kur pagrinde ieskot vadinamus"datasheet" ? |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 03 06, 19:31 |
|
|
|
|
-na galiu pasakyti kad mokslu baigimas buna kad prasilenkia su radioelektronikos hobiu. As pats nebaiges jokiu tikliuju mokslu, esu humanitaras, bet nuo 3 klases uzsiimineju elektronika, ji mane visada labai trauke ir esu nemazai visko pridares pradedant nuo paprastu dalyku, baigiant siustuvais, autostiprintuvais, visokiais kitais ganetinai sudetingais aparatais. Viskas priklauso nuo susidomejimo. Dabar kai detales ne deficitas, yra geras mokytojas ponas googlas -visi keliai atviri, tereikia tik noreti, visa kita yra laiko praleidimo reikalas. Ir niekada negalima manyti kad ismanymas radioelektronika kada nors atsiperka pinigine prasme. Cia kaip meditacijos, vieni tapo paveikslus, kiti lituoja.
Visus dadasheetus paprasciausiai per googla surink|: savo ieskomos detales marke ir zodi dadasheet. Yra ivairiu, pvz: "alldatasheet" dar gali parasyti "pinout", zodziu ieskoti reikia laisvai. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 03 06, 20:50 |
|
|
|
|
| Kestas77 rašo: |
-na galiu pasakyti kad mokslu baigimas buna kad prasilenkia su radioelektronikos hobiu. As pats nebaiges jokiu tikliuju mokslu, esu humanitaras, bet nuo 3 klases uzsiimineju elektronika, ji mane visada labai trauke ir esu nemazai visko pridares pradedant nuo paprastu dalyku, baigiant siustuvais, autostiprintuvais, visokiais kitais ganetinai sudetingais aparatais. Viskas priklauso nuo susidomejimo. Dabar kai detales ne deficitas, yra geras mokytojas ponas googlas -visi keliai atviri, tereikia tik noreti, visa kita yra laiko praleidimo reikalas. Ir niekada negalima manyti kad ismanymas radioelektronika kada nors atsiperka pinigine prasme. Cia kaip meditacijos, vieni tapo paveikslus, kiti lituoja.
Visus dadasheetus paprasciausiai per googla surink|: savo ieskomos detales marke ir zodi dadasheet. Yra ivairiu, pvz: "alldatasheet" dar gali parasyti "pinout", zodziu ieskoti reikia laisvai. |
tai as seip ir googlinu dazniausiai, tik tiesiog galvojau gal yra kazkokiu konkreciu webu kur tuom uzsiema..
cia ir mano hobis, tik kad va jaunesnis budamas nelabai turejau salygas tokiam hobiui, viskas atsiremdavo y pinigus,o dabar tai kaip ir smagus laiko praleidimo budas, kartais draugam ka nors sutaisau  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 03 06, 21:45 |
|
|
|
|
| dipadp rašo: |
| dusiata rašo: |
| kazkas cia man nesirisa... Kam pradinukui tokia iranga? |
seip tai as tvarkau akivaizdzias bedas , kur matosi kad tam tikra detale sudegus ar kitaip pazeista, seip dar bandau ir perlituoti kompo vaizdo plokstes, kurios neveikia,na kiek zinau tai vadinama "reballing"..
bet beda ta kad as nebaiges kazkokios specialios mokyklos ar universiteto,tad ir neturiu tokiu elektronikos ziniu kokias turi dauguma cia esanciu..
bet kuo giliau lendu y tai, tuo labiau man tas patinka
tik kad va labai sunku mokintis be mokytojo :d
o cia va mokytoju daug, ir tikrai geru patarimu duoda!!!
tad bandysiu jais pasinaudoti
beja, kur pagrinde ieskot vadinamus"datasheet" ? |
Tai manau del to ir klausia kam tokie iranga , ji tikrai ne isoriskai matomiem gedimam identifikuot ... |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |