|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2024 11 20, 11:37. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Elektronika žaliems » Impulsinis maitinimo saltinis
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
|
|
Impulsinis maitinimo saltinis |
Parašytas: 2012 02 29, 22:48 |
|
|
|
Zygis rašo: |
Ir kokių dar patartumėte maitinimo šaltinių, kurių maitinimo įtampa būtų 12V (Geriau, kad būtų impulsiniai) |
Gal tu pirmiau atsakyk į klausimą, kam tau 16A? Ir ką nuveiksi su fiksuota įtampa?
O, ką galima pasiūlyti? Pigiau ir paprasčiau nerasi už kompinį ATX maitblokį. Tiesa, pas juos 16A gal ir nelabai temps, bet 10A tai tikrai ištrauktų. Tik abejoju ar turėsi ką nors, kas rytų tiek. Taip, kad nebūtina mėtyti pinigų visokiems senukams ir rcl'ams. |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2012 02 29, 23:16 |
|
|
|
shemu testavimui reikia daugiusia 2-3 amperu normaliai pakanka 1 ampero.
visi galingesni saltiniai turi specifini panaudojima.
rcl turejo kazkoki neblogagalinga matinimo bloka uz 35 lt
bet su tokias dalykais shemu geriau nebandyti nes padarius klaida detales tiesiog isgaruos |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2012 02 29, 23:34 |
|
|
|
Aš tau pasiėmiau sau bandymams laboratorinį maitino šaltinį kitaicką, mastech firmos. Duoda du nepriklausomai reguliuojamus išėjimus, kiekvienam atskirai po 2A srovės ir 30v įtampos. Mane tai labai tenkina, juolab kai pradėjęs nagrinėtis slave kanalą, jo vidurius, radau srovės ribojimo grandinę. Ją pakoregavęs išėjime gavau 4A. Tiesa, lyginimo diodai buvo karšti kaip velniai per mano durnumą - nepažiūrėjau, kad jie visi po 3A sudėti
Paklojau už jį 250lt, bet čia man gerai nuskilo, nes pažįstamas turi 30% nuolaidą lemonoj, o tai būčiau nepirkęs už 350lt. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2012 03 01, 13:35 |
|
|
|
O kas sako, kad pas mane labai "šūstras" aušinimas? Man dirba stabiliai, nepradeda suktis kai nereikia. Aprašyme paminėjau, jog stengiausi daryti viską iš turimų dalių, todėl ir aušinimas buvo darytas iš turimų dalių, taip pat beveik pirmos pakliuvusios schemos. Beje, dariau ir mokslo tikslais, neturėdamas ką veikti, o ne bandydamas kažką "šūstro" pasiekt. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2012 03 01, 14:50 |
|
|
|
Dziastis rašo: |
O kas sako, kad pas mane labai "šūstras" aušinimas? Man dirba stabiliai, nepradeda suktis kai nereikia. Aprašyme paminėjau, jog stengiausi daryti viską iš turimų dalių, todėl ir aušinimas buvo darytas iš turimų dalių, taip pat beveik pirmos pakliuvusios schemos. Beje, dariau ir mokslo tikslais, neturėdamas ką veikti, o ne bandydamas kažką "šūstro" pasiekt. |
ne valio, uzskaitau tavo maitinima, tik sulyginau dvi schemas, kai pirmoji bereikalingai sudetingesne uz antraja ir klausimas buvo kam ten tokio reik, kai is poros paprastu daliu atlieka ta pati ka ten tas makaronas. As stiprintuvu ausinimus darau su http://www.pasidaryk.puslapiai.lt/Automatinis%20ausintuvo%20valdymas.html, gali net ore viska sumest, be jokios betvarkes.
Dar prie jos dameciau tiristoriu rele, auto signalizacijos sirena ir padariau peciui uzkaitimo alerma. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2012 03 03, 20:52 |
|
|
|
Taip, tikrai tiek uztenka
as ilga laika naudojau maziau nei 1A galios maitinimo bloka dabar turiu galingesni.
mano paziulymas butu labiausa rupinti maitinimo bloko dydziu nes galingi uzima daug vietos o jos visada labai truksta |
|
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|
Naujos temos forume |
|
|