|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 10 08, 01:22. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Indukciniai elementai » elektromagneto jėgos skaičiavimas
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 2 iš 2 Pereiti prie Atgal 1, 2 |
|
 |
 |
 |
elektromagneto jėgos skaičiavimas |
Parašytas: 2012 01 23, 16:18 |
|
|
|
Na vis tiek, Digix, spardosi ir nesutinka Ar esi kada nors bandęs parašyti kokį nors straipsnį į mokslinį žurnalą. Kažkaip abejoju, nes kitaip žinotum, kaip ten redaktoriai tikrina ir atmetinėja jiems abejones keliančius straipsnius. Tai ten man rodos ne vieną kartą tas darbas patikrintas yra.
Čia svarbiausias dalykas yra valdymo sistemos (PID, APID, Fuzzy ir t.t...). O magnetinė pakaba, tai netiesinė sistema, kuria pasinaudojus galima projektuoti tuos reguliatorius. Tuo pačiu galime tyrinėti ir linerizacijas įvairiausias.
Šiaip jeigu nepatingėtum pasiieškotum googleje "Magnetic levitation system" tai pamatytum ne viena straipsnį parašyta su įvairiausiais reguliatoriais. Šitas daiktas yra skirtas mokymosi tikslams, kur gali nagrinėti ankščiau mano paminėtus dalykus.
Bet žinau vis tiek nesutiksi ir šauksi, kad čia duomenys išgalvoti, kad tiks gautųsi pagal eksperimentą.
Aš sutinku, kad tu žinai daug kartų daugiau negu aš.
O pas manęs iš fakulteto galima prisijungti prie IEEE, o iš pažįstamų gavau studento prisijungimo prie šitos bazės narystę metams. |
|
_________________ Diplomas tik etikete ant konservų dėžutes. O kas slepiasi dėžutėje neaišku. |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 01 23, 16:36 |
|
|
|
Citata: |
Ar esi kada nors bandęs parašyti kokį nors straipsnį į mokslinį žurnalą. Kažkaip abejoju, nes kitaip žinotum, kaip ten redaktoriai tikrina ir atmetinėja jiems abejones keliančius straipsnius. Tai ten man rodos ne vieną kartą tas darbas patikrintas yra |
mano straisnis nepraeitu nebent del gramatiniu klaidu o daugiau rasyk ka patinka niekas ten nieko netikrina, daugiau paskaitytum pamatytum kokiu ten nesamoniu pasitaiko.
o tu pats jug viska patikrinai ir aiskiai matai kad nesamones gaunasi, bet va kad karalius nuogas pripazinti baisu.
nors realiai tavo skaiciavimas viso to ir nereikia, svarbiausi kad dalis formules yra teisinga kuri rodo kad jega proporcinga srovei kvadratu. visa kita tiesiog kazkoks koeficientas kuris proceso eigoje nekinta ir gali buti paderintas darbo eigoje. |
|
|
|
|
 |
 |
 |
Parašytas: 2012 01 23, 17:21 |
|
|
|
pcwortex rašo: |
Ką tik perskaičiauvau S neapvalinus skaitmenų, tai viskas kuo puikiausiai gavosi.
Kamuoliuko diametras 0,0265 m, tai jo skerspjūvio plotas yra S=3.14159*(0,0265^2/2^2)=5.51545*10^-4 m^2. štai ir tas skaičius 5,515 |
o kur dingo 4 nuliai?
O dėl skaičiavimu, tai vakar pasidėjau Bio-savaro dėsnį ir viską perskaičiavau, tai viskas atrodo logiška tenais. Tik man ramybės neduoda ta šerdis. |
jei butu be serdies butu beveik logiska su serdini visai nelogiska.
pas tave visai logikos nera tame darbe visi gamtos desniai pazeidinejami, kaip serdis gali kaisti jei nuolatine itampa maitinama?
ar tkrai kaito serdis o ne apvija? nes manau kad srove gana nemaza. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 01 23, 19:43 |
|
|
|
Tai ten cm kvadratiniais parašyta yra, o metrais. Tačiau neklausk kodėl, nes pats nežinau.
Tiksliai negaliu pasakyti, kas ten kaista. Pamatavus ritės varžą potenciometras rodo 12 omu. Tai srovė pakyla iki 1 A, nes maitinimo šaltinis yra tik 12 V.
Labiau įkaitusi būna šerdis, negu apvijos. Aš pasidariau išvadą, kad vis tiek įtampa yra keičiama impulso pločio moduliacijos principų. Tai srovės stipris kinta, todėl magnetinis laukas irgi kinta, tai didėja, tai mažėja. Todėl tam užtenka, kad susidarytu Fuko srovės, kurios priverčia šerdį kaisti.
Be to, kur yra magnetinė pakabos maketas, kuris skirtas tyrinėjimo tikslams, tai galime pamatyti, kad ant šerdies yra pritaisytas ventiliatorius.
Gal kas nors netyčia užmatėt pirkti tokį jutiklį ir IR šviesos šaltinį koks čia pavaizduotas paveiksle?
 |
|
_________________ Diplomas tik etikete ant konservų dėžutes. O kas slepiasi dėžutėje neaišku. |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 01 23, 20:15 |
|
|
|
pcwortex rašo: |
Tai ten cm kvadratiniais parašyta yra, o metrais. Tačiau neklausk kodėl, nes pats nežinau. |
o ka cia galima nezinoti? tai mokyklinio lygio klausimas visi vienetai formuleje turi susiprastinti kad gautusi rezultato vienetai. jei taip nersigauna formule neteisinga.
cia man visa tai primena kaip dalyvavau olimpiadoje tai nemokedamas isspresti uzdavinio sugalvojau kazkokia kvaila tesija viska sudeliojau mazdaug tvarkingai ir visai neblogai gavosi. per apeliacija net pavyko vertintoja itikinti kad ta nesamone turi siokia tokia prasme o as tik biski suklydau kad atsalymas netesingas
Tiksliai negaliu pasakyti, kas ten kaista. Pamatavus ritės varžą potenciometras rodo 12 omu. Tai srovė pakyla iki 1 A, nes maitinimo šaltinis yra tik 12 V.
|
iseina kad issikiria 12W galingumas. pakankamai nemazai.
Labiau įkaitusi būna šerdis, negu apvijos. Aš pasidariau išvadą, kad vis tiek įtampa yra keičiama impulso pločio moduliacijos principų. Tai srovės stipris kinta, todėl magnetinis laukas irgi kinta, tai didėja, tai mažėja. Todėl tam užtenka, kad susidarytu Fuko srovės, kurios priverčia šerdį kaisti. |
tikrai, jei naudojamas pwm tai serdis gali kaisti. bet tada tai mineta serdis is ebay nepades, tau reikia serdies is ploksteliu, vielu arba is ferito |
|
|
|
|
 |
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|