|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 12 25, 00:40. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Mikrovaldikliai » IR Remote control 3 Channel (PIC programavimas)
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
 |
IR Remote control 3 Channel (PIC programavimas) |
Parašytas: 2012 01 15, 18:51 |
|
|
|
|
| vitukas1 rašo: |
| Keistas šitas "pagalbos šauksmas". Žmogus prašo pagalbos ir tuo pačiu jos nepriima. Keliais postais aukščiau rašiau, kad įkeliant .hex'ą kuriame uždėtas CP (CODE PROTECT) fuse bitas (Microchop'as juos vadina tiesiog Configuration Bits) programatorius išmeta klaidą "Verification failed!" ar kažką panašaus ir rodo kad ten tik nuliukai. CP bitas leidžia nuskaityti PIC'o ID informaciją. LOG faile tai matosi. Man atrodo, kad tas PIC'as jau užprogramuotas belieka jį "įkišti" į plokštę ir bandyti "pakurtį" konstruojamą "devaisą". |
Na kad mano žinios apie programavimą mažiau nej minimalios tai ne iš karto susigaudau... Keista kad "Ingo" nieko nepaminėjo apie CP
Reikės surinkti schemutes ir išbandyti.. Na tada bandysiu ir į kitą PIC' Hex rašyti. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 01 15, 19:16 |
|
|
|
|
Mano patarimas būtų labai paprastas - neskubėti. Įdėjęs "švarų" PIC,ą bandai tiesiog nuskaityti - informacijos bus nedaug tik ID ir PIC12F629 atveju dar laiko konstanta (ją rasi pačioje Program memory apačioje). Jeigu šią informaciją nuskaitei vadinasi beliko parodyti kelią kur yra.hex ir persižegnojus spausti Program PIC. Ir jeigu tai svetimas (ne paties sukompiliuotas) .hex nekreipti dėmesio į Verify failed.
O dėl to kodėl "Ingo" nieko nesakė dėl CP tai man atrodo priežastys gali būti dvi: 1) tai ką parašiau yra tiesa ir žmogus nenori antrą kartą rašyti tą patį; 2) šiuo metu naršo Google ir datasheet'us norėdamas pasakyti, kad aš meluoju.  |
|
|
|
|
|
 |
 |
 |
Parašytas: 2012 01 15, 21:17 |
|
|
|
|
Taigi pats parašei kad tai kitas PIC'as vadinasi ir OSCCAL gali skirtis, nes kiekvienas PIC'as gamykloje yra kalibruojamas, kad vartotojas turėtų 1% vidinio generatoriaus tikslumą. Niekaip nesuprantu kam kvaršini galvą su tais konfigūravimo bitais jeigu kartoji kažkieno projektą? Visus reikalingus bitus sudėliojo tas kuris parašė programą ir įrašant (užprogramuojant) PIC'ą jie iš karto "sudėliojami" ten kur reikia. Čia ne "megos", kad nepatyrusiam elektronikui reikėtų dėl jų sukti galvą. Jeigu programatorius veikia tvarkingai Tavo užduotis yra parodyti kelią kur guli .hex ir paspausti mygtuką "Program PIC". Ir viskas, įlitavus (įstačius į lizdą) mėgautis darbo vaisiais.  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 01 16, 11:33 |
|
|
|
|
Greičiausiai bus taip, kad aš pats nebesuprantu apie ka kalbu tai taip ir gaunasi.. Apie PIC'us dabar žinau tik tiek, kiek sužinojau iš jūsų visų, kiek čia prirarašėt, tai žinių bagažas labai jau ribotas... net neturiu supratimo ar čia man gerai įsirašė ta pica ar blogai... o apie ta OSCCAL tai dabar išvis nebežinau ka ir galvoti.. Labai jau painus dalykas tas programavimas.. Reiks išbandyti kaip čia man gavosi.. Darbo savaitė prasidėjo, tai dabar reikės laiko surasti kada prisėsti..  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 01 16, 23:33 |
|
|
|
|
Šiandien ant greičio be PCB sulitavau IR siustuvo scemą.
http://www.sixca.com/eng/articles/remote/
Atydžiau peržiurejes IR siųstuvo schemą pastebėjau, kad schema kažkieno taisyta, PIC'os 5 ir 7 išvadai su kompu paryškinti... 7 išvadas lyg ir dubliuojasi, bet nusprendžiau, kad ten kur su ranka rašytas, tai 4. Tikiuosi gerai sulitavau...?
Per telefo kamerą, žiūrėdamas į IR leda spaudinėjau pultelio mygtukus... nu ir ka - NEMIRKSI NICHRIENAA..! Išėmiau pica idėjau į programatorių, nuskaičiau, tai dabar ant Code Mem, Data Mem vien nuliukai... Kas per velniava...? Gal kasnors galėtu imesti foto kaip programoje turėtu atrodyti normaliai užprograminta PIC12F629 ? Ir ar gali būti, kad Hex failai blogai sukompiliuoti? Ar čia mano programatorius puliuoja? Dariau testa, įtampos yra.
Gal pabandymui reiktu į ta PIC12F629 kokio tikrai veikiančio paprasto LED mirksiuko Hex kodą irašyti, jei mirksės, tai bus aišku, kad PIC'os geros ir su mano programatorium viskas tvarkoj... Gal kas turėtumėt kokį savo veikiantį Hex pasiulyti pabandymui ?  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 01 17, 09:02 |
|
|
|
|
| Dėl ko nuliukai rašiau aukščiau - pasiskaitysi suprasi. Gaila neturiu gyvo šito PIC'o, brūkštelėjau mirksiuko programą - Proteus'e veikia ar veiks realiai negaliu 100% garantuoti. Kaip "permesti" Tau? |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 01 17, 11:32 |
|
|
|
|
Galėtum mestelti čia ZIP formate http://ikelk.lt/items/new Paskui nuoroda į byla nukopink. Ten tas Proteus kaip supratau simuliatorius, patikrinti kaip nubraižyta schema dirba? O galima ir C kalba rašyti, ir kompiliuoti į Hex , ar čia jau kokios kitos programos reikia?
edit:
Ivyko didysis perversmas... įrašiau ta patį hex kodą su icprog ir IR ledas pradėjo mirgsėti, reiškias viskas veikia nuskaičius pica irgi visur rašo vien nuliukus. Keista, gal ant PICPgm busiu kanors prisispaudęs, kad neveikė. Arba eilinį karta per skubėjimą buvau kažka netaip sulitavęs... Na bet viskas ok svarbu kad veikia. Labai dėkingas už vargą šviečiant..  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2012 01 17, 13:11 |
|
|
|
|
Na ir ačiū dievui ) aš ką tik per pietus "supakavau" ir įkėliau "siuntinuką" su visais mirksiuko source C kalba, hex ir Proteus. Kaip suprantu jau nereikalingas. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2012 01 18, 11:37 |
|
|
|
|
| Iki pilno supratimo trūksta vienos eilutės - prievado (PORT) krypties nustatymo. Naujesnė kompiliatoriaus versija (CCS) jį sugeneruoja automatiškai. Ir per skubėjimą neįdėjau .cof failo - nebus galimybės Proteuse stebėti "programos" veikimo po vieną eilutę. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 01 24, 12:58 |
|
|
|
|
Suradau laisvo laiko ir surinkau IR siųstuvo ir imtuvo schemas. IR siųstuvą sulitavau ant PCB, pritaikyto mašininio pultelio korpusui (IR siųstuvo schemoje užrašus CH1 ir CH2 reikia sukeisti vietomis, negerai užrašyta ). Schema veikia. Paspaudus bet kurį pultelio mygtuka IR ledas žybteli tik vieną kartą, bet to užtenka. Prie imtuvo išėjimų out1, out2, out3 prilitavau Po LED'a per 300 Om varžą. Imtuvo išėjimą out3 tuo pačiu pultelio mygtuku (4 siųstuvo išvadas) galima įjungti ir išjungti. Imtuvo išėjimai out1 ir out2 kaip dabar supratau yra skirti variklio reversiniam valdymui. Paspaudus siųstuvo 7 išvado mygtuką, ant imtuvo užsidega out1 LED'as. Paspaudus siųstuvo 6 išvado mygtuką, out1 užgesta, out2 užsidega (ir dega pastoviai arba out1 arba out2). Paspaudus 4 išvado siųstuvo mygtuką išėjimai out1 arba out2 užgesta, ir užsidega out3, dar karta paspaudus ta patį mygtuką, out 3 išsijungia. (visi LED'ai išjungti). Viso galima jungti tik du LED'us, t.y. out3 ir out1 arba out3 ir out2 (du LED'us galima ijungti, jeigu pirma įjungiamas išėjimas out3) Klausimas :
Ar būtų labai sudėtinga imtuvo C kodą pakeisti taip, kad kiekvienas iš išėjimų, paspaudus atitinkamą siųstuvo mygtuką degtu 3 sekundes ir pats išsijungtu ??? Ar čia reiktu ir siųstuvo kodą keisti? http://www.sixca.com/eng/articles/remote/ |
|
|
|
|
|
 |
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |