|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 01 19, 13:33. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Kompiuteriai, jų priedai, periferija » 11.1V 7200mAh talpos baterija ASUS
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
|
|
11.1V 7200mAh talpos baterija ASUS |
Parašytas: 2012 01 12, 11:14 |
|
|
|
Taigi, nusipirkau iš ebay.co.uk, (kiniečių žinoma ), savo senukui ASUS F3Sc naują didelės talpos bateriją, modelis A33-F3, voltažas 11.1V, talpa 7200mAh. Originali baterija buvo 11.1V ir 4800mAh. Atrodo viskas kaip ir gerai, tačiau įdėjus ją į kompiuterį, prasideda keisti dalykai: Ekranas pašviesėja, ventiliatorius pradeda suktis viršydamas savo maksimumą turbūt kokius 5 kartus ir po kokių 10 sekundžių kompas tiesiog išsijungia. Per visą tą laiką kol baterija būna kompiuteryje, mirksi raudona baterijos indikatoriaus krovimo lemputė, tai turbūt reiškia kad baterija netinkama. Greičiausiai reiktų perrašyti BIOS, tačiau nelabai noriu kišti ten nagų pats, draugų "hakerių" neturiu, o pas meistrelius nenešiu, nusivyliau visais kiek tekę susidurti Gal yra kam tekę susidurti su tokia pačia problema? |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2012 01 12, 15:36 |
|
|
|
Neturiu. Nesu elektrikas ir visiškai su ja nedraugauju. Reiktų kokio kauniečio, nusimanančio šiuose reikaluose, pagalbos |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2012 01 13, 22:24 |
|
|
|
turiu toki org akuma nuo asus f3k(tinka daugeliui asus), laiko 1h.130h modelis a32-F3 11.14800mah. jei nori pirk ,sitas tikrai geras ,tikrintas ir veikiantis |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2012 01 16, 17:01 |
|
|
|
Na aš tą patį galiu pasiūyti, pasibandyti, gal pas jus tinka ta baterija, ir galiu nebrangiai atiduoti, už savikainą ar net pigiau |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2012 01 16, 17:38 |
|
|
|
WingsForLife rašo: |
Na aš tą patį galiu pasiūyti, pasibandyti, gal pas jus tinka ta baterija, ir galiu nebrangiai atiduoti, už savikainą ar net pigiau |
Kaip matau ta baterija tau reikalinga labiau buvo man jos tikrai nereik as tau tik pasiuliau isigyt normalia,originalia,naudota baterija,nes tavo kinietiska neveikia. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2012 01 16, 17:52 |
|
|
|
deep rašo: |
turiu toki org akuma nuo asus f3k(tinka daugeliui asus), laiko 1h.130h modelis a32-F3 11.14800mah. jei nori pirk ,sitas tikrai geras ,tikrintas ir veikiantis |
Tik pusantros valandos telaiko ? Naudota ? Nauja ? Būtų gerai žinoti kiek ji ten dar gyvybės turi.
Šiaip domintų mane. Kokia kaina ? Bet kad 4800mAh yra myžeris. Kai mano proco sklaidoma galia 35W, plius dar visokie wifi BT ir pašvietimas senas CCFL. Kai pirkau pc buvo tada 4400mAh standartinė. Laikydavo 2 val taupymo režimu. Performance režimu apie pusantros valandos. Bet tie režimai gana subjektyvus dalykas. |
|
|
|
|
|
|
Re: 11.1V 7200mAh talpos baterija ASUS |
Parašytas: 2012 01 16, 18:01 |
|
|
|
Taigi, nusipirkau iš ebay.co.uk, (kiniečių žinoma ), savo senukui ASUS F3Sc naują didelės talpos bateriją, modelis A33-F3, voltažas 11.1V, talpa 7200mAh. Originali baterija buvo 11.1V ir 4800mAh. Atrodo viskas kaip ir gerai, tačiau įdėjus ją į kompiuterį, prasideda keisti dalykai: Ekranas pašviesėja, ventiliatorius pradeda suktis viršydamas savo maksimumą turbūt kokius 5 kartus ir po kokių 10 sekundžių kompas tiesiog išsijungia. Per visą tą laiką kol baterija būna kompiuteryje, mirksi raudona baterijos indikatoriaus krovimo lemputė, tai turbūt reiškia kad baterija netinkama. Greičiausiai reiktų perrašyti BIOS, tačiau nelabai noriu kišti ten nagų pats, draugų "hakerių" neturiu, o pas meistrelius nenešiu, nusivyliau visais kiek tekę susidurti Gal yra kam tekę susidurti su tokia pačia problema? |
Kokia kaina ? Rašo lyg ir tiktų tokia batarkė manajam F3Ka. Bet va tikrai keista dėl bug'ų su tokia baterija.
O dar gali nupasokoti tiksliau, kiek. Sakykime įdėjus į kompiuterį baterija kompiuteris startuoja ? Ekranas rodo kažka ? Na t.y. ar kompiuteris startuodamas užkrauna biosus ir pasirodo asus logo ir ten jau toliau pradeda krauti iš HDD windausus ? Ar iki to neprieina ir sminga ?
O ten tikrai yra 7200mAh ? Nes kažkaip nesitiki. Vat kaip tik vakar pats ebėju varčiau ir žiūrinėjau kokias jie batarkes siūlo. Nes jau atsibodo sėdėt su nustipusia batarke, kuri telaiko 15 min |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2012 01 16, 20:27 |
|
|
|
kionig rašo: |
Tik pusantros valandos telaiko ? Naudota ? Nauja ? Būtų gerai žinoti kiek ji ten dar gyvybės turi.
Šiaip domintų mane. Kokia kaina ? Bet kad 4800mAh yra myžeris. Kai mano proco sklaidoma galia 35W, plius dar visokie wifi BT ir pašvietimas senas CCFL. Kai pirkau pc buvo tada 4400mAh standartinė. Laikydavo 2 val taupymo režimu. Performance režimu apie pusantros valandos. Bet tie režimai gana subjektyvus dalykas. |
Akumas naudotas isimtas is mirusio kompo,akumas testuotas (pakalibruotas per ausus biose esancia kalibravimo funkcija),ziurint filma su pilnu pasvietimu, ijungtu wifi,filmas is optinio irenginio buvo nuskaitomas.
Su tais power settings rezimais kaip tik galima daug islost jei tinkamai susireguliuoji,o jei viskas pilnui chodu eina ant max plius wifi bt ir dar belekas tai kiek tu nori kad tau laikytu ?tokies dalykam standartinei akumai neskirti..pirk su 12celiu tada neverski kad greit iskrauna
4800mah talpa standartine kiek ciupinejau panasaus lygio asusu ir kitu brandu,akumas rimtesnis eina kai kompo komplektacija rimta arba tu uz dideli akuma moki papildomai. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2012 01 16, 22:21 |
|
|
|
kionig -> aš mokėjau 140 Lt, tai atiduočiau už 110, jei tik tiktų ir būtų be prikolų, duok dieve Lietuvoje iš esmės pardavinėja tas pačias padidintos talpos kinietiškas baterijas minimum po 300 Lt. Labai apmaudu, kad mano senukas kompas nepriima jos.
Aš įvairiai bandžiau ją, iš pradžių įdėjau į veikiantį, tada ištraukiau maitinimo laidą. Po kelių sekundžių pradėjo stipriai užti ventiliatorius ir kompas išsijungė. Nu nežinau, tarsi kažkokia apsauga nuo viršįtampio ar skirtingo srovės dažnio ar dar ko. Elektra ne mano sritis..
Kompiuteris su ja taip pat startuoja, užsikrauna kiek spėja (maždaug iki tos vietos, kol pasirodo START WINDOWS NORMALY or SAFE MODE, kartais spėji pasirinkti ir pamatai kaip krauna Window), ir vėl išsijungia.
Bent jau rašo, kad 7200mAh. Reiktų normaliai ją patikrinti pas kokį elektronikos mylėtoją.
http://www.part.lt/img/41a41bdc9916dafe4b2d8ff84018297a747.jpg
Aš pats nusprendžiau naują laptopą pasiimti, kada ant vėlykų. Tai pakentėsiu jau be baterijos.. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2012 01 16, 22:36 |
|
|
|
Akumas naudotas isimtas is mirusio kompo,akumas testuotas (pakalibruotas per ausus biose esancia kalibravimo funkcija),ziurint filma su pilnu pasvietimu, ijungtu wifi,filmas is optinio irenginio buvo nuskaitomas. |
Jau apie kalibravimą minėjau per asmeninę žinutę, bet paminėsiu, kad visi matytų.
Pardavinėjant akumuliatorius, kas dažniausiai būna visokiems lamoms neįkandama ir numetę batarkes laiko stalčiuje, o po to įsidėjus ir pamačius, kad baterija nieko nelaiko, tai reiktų atlikti baterijos testus po tam tikro laiko saugojimo ir patikrinti jos būklę tokiais būdais:
http://e-motion.lt/2009/12/26/kompiuterio-akumuliatoriaus-kalibravimas/
http://e-motion.lt/2011/01/16/kompiuterio-akumuliatoriaus-kalibravimas-2-dalis/
Taigi tuo pačiu galioja ir visiems pardavinėtojams, kurie nori iškišti savo prekę t.y. greičiau "black box", kuri subjektyviai laiko ten pusantros valandos tarkime. Kad pamatyti realius skaičius naudojame aukščiau paminėtus būdus, o tai jau padės pirkėjams daug objektyviau apsispręsti ar pirkti tą juodąją dėžutę ar ne.
Kadangi akumuliatoriai yra ne šiaip sau kažkokia elektronikos detalė, o kuri pasiduoda senėjimui, saugojimo sąlygoms, įkrovimo iškrovimo ciklų skaičiui ir begale kitų parametrų, todėl bent dalis tokių testų tikrai praverstų.
O ir kiekvieno pirkėjo teisė yra pareikalauti iš pardavėjo "atsakymo už savo bazarą". Kadangi tokiam dalykui garantija nesuteikiama, tai bent jau turėtų parodyti žodinė garantija.
Citata: |
Su tais power settings rezimais kaip tik galima daug islost jei tinkamai susireguliuoji,o jei viskas pilnui chodu eina ant max plius wifi bt ir dar belekas tai kiek tu nori kad tau laikytu ? |
Man reikia bent dviejų valandų taupymo režime. Aš filmų nežiūriu absoliučiai, man reikalingas darbui su dokumentais kelionėje, skaitymui, interneto naršymui.
tokies dalykam standartinei akumai neskirti..pirk su 12celiu tada neverski kad greit iskrauna |
Tai va, kad temos autoriui pasitaikė gana nepavydėtinas atvejis. O dėl 12-kos celių kažkaip nesitiki, kad tilptų į standartinį 6-ių celių akumuliatoriaus korpusą, kuriame yra sutalpinami 3s2p 18650 tipo konfigūracija. Tai kur ten 12 celių tilps aš neįsivaizduoju. Teko matyti nauju tų monstriškų laptopų, tai ko gero ten padarytas toks papildomas išsikišimas, kuris ir leidžia sudėti daugiau akumuliatorių.
4800mah talpa standartine kiek ciupinejau panasaus lygio asusu ir kitu brandu,akumas rimtesnis eina kai kompo komplektacija rimta arba tu uz dideli akuma moki papildomai. |
Rimtesnis kompas tai beabejo turės ir kitus parametrus. Man svarbiau, kad tos didesnės akumuliatorius būtų suderinamas su mano senąją geležimi, kurios man pilnai pakanka.
Taigi visai nepagailėčiau ir daugiau sumokėti už talpesnį akumą ir naują, nei už kažkokią neaiškią senieną.
Dabar beliko sulaukti autoriaus ir kad nupasokotų kaipgi ten iš tikrųjų elgiasi, o aš tuo tarpu pasidomėsiu tokio atvejo problematika. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2012 01 17, 00:18 |
|
|
|
Aš jau atsakiau į tavo klausimus, kionig, pažiūrėk truputį aukščiau
Na nežinau, blogiausiu atveju gražinsiu prekę paradvėjui ir atsiimsiu dalį pinigų, jau kalbėjau su juo apie tai. Bet man knieti šitą bateriją patestuoti kur nors. nuo kitos savaitės turėsiu daugiau laisvo laiko, reiks pasidomėt labiau. Lemonoj kažin nepatikrintų taip nunešus?
P.S. ši baterija 9 celių, ir jau yra didesnė už standartine per visą elementų eilės plotį, tai 12 celių akumuliatorius spėju būtų kaip du 6 celių akumuliatoriai. Neitin ergonomiška. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2012 01 17, 00:29 |
|
|
|
Aš jau atsakiau į tavo klausimus, kionig, pažiūrėk truputį aukščiau |
Aha, mačiau.
Na nežinau, blogiausiu atveju gražinsiu prekę paradvėjui ir atsiimsiu dalį pinigų, jau kalbėjau su juo apie tai. Bet man knieti šitą bateriją patestuoti kur nors. nuo kitos savaitės turėsiu daugiau laisvo laiko, reiks pasidomėt labiau. Lemonoj kažin nepatikrintų taip nunešus? |
Kiek mačiau ebėjuj tai jie taiko gana trumpus grąžinimo laikotarpius. Be abejo gal priims, jei jau šnekėjai.
P.S. ši baterija 9 celių, ir jau yra didesnė už standartine per visą elementų eilės plotį, tai 12 celių akumuliatorius spėju būtų kaip du 6 celių akumuliatoriai. Neitin ergonomiška. |
Svarbu į tašę telpą. O ant stalo netrukdys. Šiaip domintų ir reiktų išmėginti. O jei neveiks tai paskerst ir perdėti į senąjį akumą taip jį atnaujinant Man vienaip ar kitaip bet koks naujas akumas praverstų. |
|
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|
Naujos temos forume |
|
|