|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2024 11 01, 22:34. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Elektronika žaliems » N MOSFET su neigiama srove
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
|
N MOSFET su neigiama srove |
Parašytas: 2012 01 07, 14:13 |
|
|
|
Turiu rgb dioda, kuris turi viena +pina ir tris -pinus. Kaip suprantu protingiausia butu valdyti ji su n channel mosfetu, bet mano valdymo srove yra neigiama, tai turiu imti p channel. Bet tada man viskas aukstyn papais gaunas. As tada ta dioda turiu jungti kitoi pusei ir kai pajungiu (kaip ne keista veikia) man maitblokis pradeda draskytis. Skleidzia labai auksta dazni. Zodziu gal iseitu man kaip nors atidarineti NPN mosfeta su negiama srove? Gal kas schemute kokia zinot ar pavyzdi? |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2012 01 07, 15:16 |
|
|
|
kaip suprast neigiama valdymo srove?
koks to diodo maitinimas?
viengubo poliariskumo maitinimas? dvipoliaris?
nupiesk schema su maitinimu itampom ir poliariskumais, kur nori ta dioda det, tada bus galima konkreciai sneket |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2012 01 07, 15:36 |
|
|
|
Pas mane i gate ateina PWM bet tas signalas yra neigiamas (mikruske gali "sugerti" srove bet neduoti). Reiktu pagal viska naudoti tada NPN mosfeta bet esme tame kad mano RGB ledu poliariskumas netinka. Nzn skaiciau intike kad zmones dar jungia kazkokioi "High side" pusei ta apkrova (leda mano atveju), bet ijungus man maitinimas isduoda auksta signala. (Maitinimas: 5V DC 10A 50W Regulated Switching Power Supply, Fixed switching frequency at 27KHz)[/url] |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2012 01 07, 15:48 |
|
|
|
Pradziai tai valdymo itampa, o ne srove, ir panasu kad kalbama apie tai, kad reikia zemu loginiu lygiu gnd atzvilgiu atidaryti mosfeta. Toki dalyka galima paprastai igyvendinti panaudojus signalo invertavimu (1 tranzistorius ir dvi varzos), po ju n-channel mosfet. Tikiuosi prie 3 katodu po srove ribojancia varza nepamirsai pajungti?
Ir dar
Citata: |
rgb dioda, kuris turi viena +pina ir tris -pinus. |
tai vadinama bendro anodo rgb led. |
|
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|