|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 07 20, 23:50. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » akumuliatoriaus krovimas masinoje - saugumas
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
 |
akumuliatoriaus krovimas masinoje - saugumas |
Parašytas: 2012 01 04, 00:22 |
|
|
|
sveiki,
yra reikalas kartais pakrauti akumuliatoriu "ant masinos", nes negaliu(nenoriu) atjungineti kliemu.
turiu paprasta auto akumu pakroveja (diodu tiltas ir trafas ) , bet taip kazkaip nejauku.... visgi masinos kompas nepigus butu jei pramustu akumo-pakrovejas.
karekomenduotumet ant saugumo ?
Aciu, |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2012 01 04, 01:24 |
|
|
|
Man atrodo,jei pakrovejo itampa nepakyla daugiau negu 14.3v.tai gali krauti akuma neisemes is masinos. Nors kai kurie pakrovejai gali atiduoti srove iki 10A ... tai itampa jau bus apie 18v.,gal ir daugiau,automobilio elektronikai tai bus šokas.
Siulycau akuma nuo masinos atjungti.
Aplamai tai labai daug priklauso nuo pakrovejo,ir nuo to,kiek tas akumas nusedes.
As automobilio akuma kraunu savos gamybos pakroveju mazdaug 2,5-4A srove 12-16 valandu |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 01 04, 08:01 |
|
|
|
artamik rašo: |
Man atrodo,jei pakrovejo itampa nepakyla daugiau negu 14.3v.tai gali krauti akuma neisemes is masinos. Nors kai kurie pakrovejai gali atiduoti srove iki 10A ... tai itampa jau bus apie 18v.,gal ir daugiau, |
Kažkaip įdomiai tu čia susiejai amperus su voltais, bet jau tiek to.
O atsakymas toks - krauti automobilyje galima, bet reikia stebėti įtampą, beje lygiai taip pat kaip kraunant ne automobilyje, jei ima kilti virš 15V nedelsiant išjungti. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2012 01 04, 08:32 |
|
|
|
Pas mano kainyną buvo bajieriuks, šovė gal sprogo akumas. Tai net kiemo langai sudrebėjo. Ilgai jis po kiemą lakstė, keikė visus ir viską, mašiniukas nesenas. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2012 01 04, 09:27 |
|
|
|
k.saulius66 rašo: |
Pas mano kainyną buvo bajieriuks, šovė gal sprogo akumas. Tai net kiemo langai sudrebėjo. Ilgai jis po kiemą lakstė, keikė visus ir viską, mašiniukas nesenas. |
Buvo pasitaikę takių atvejų net ir nekraunant, o atvirkščiai - įjungus starterį.
Aš kažkurią čia iš praeitų šaltų žiemų kraudavau neatjungęs (krovimo srovė max 3,5A) ir nieko.
Aišku visada galioja pagrindinė taisyklė - jei nelabai supranti ką darai geriau NEDARYK. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2012 01 04, 11:08 |
|
|
|
Tikriausiai prieš 3 metus buvo nuotykis, per kuri sprogo akumuliatorius uz kokio metro nuo manes. O taip nutiko nes jis buvo nepirmos jaunystes tai tekdavo bagį užvedinet vis su paleidėju. Na ir ir buvo karta, kai pries uzvesdamas minute kroviau akuma, tad uzvedziau ir tuo metu kai emiau krokodila nuo pliuso, soko kibirkštis. Buvo nemažas babaj . |
|
|
|
|
 |
Re: akumuliatoriaus krovimas masinoje - saugumas |
Parašytas: 2012 01 04, 13:04 |
|
|
|
Pilas4 rašo: |
...
Aciu, |
1. Pasimatuot kroviklio tuščios eigos įtampą. Jei neviršyja 15V - krauk drąsiai.
2. 100 gr. degtinės "ant drąsos", jei amžius leidžia. Priešingu atveju reikia prašyti mamos, kad už rankos palaikytų.
3. Apdraust mašiną nuo gędimų kraunant akumuliatorių.
 |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 01 04, 14:26 |
|
|
|
Too: Evaldas
Yra Lietuvoje tokie pakrovejai,neminesiu pavadinimo,ju pilnos parduotuves,tai tas pakrovejas tuscia eiga rodo apie 18v.,prijungus gerai pasedusi akuma,pakrovejo ampermetras rodo beveik 10A ,praejus kiek laiko jau rodo apie 5A, t.y.kazkiek akumui pasikrovus,pakyla jo itampa,ir krinta srove.Tai taip as ir susiejau.
Kazin kas nutiktu naujam auto,jeigu krautume tokiu pakroveju neatjungus ''klemu''? mano nuomone,nepriklausomai nuo pakrovejo,reikia akuma isimti.
Mano pakrovejas darytas pagal sia schema,cia gana sena schema,veikia gal kokia 10 metu http://radiomaster.com.ua/shema/zaryadnoe/page/2/ nuo virsaus penkta,geltoname fone |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 01 04, 16:27 |
|
|
|
del itampos tuscia eiga (su minimalia apkrova) gera mintis, pasimatuosiu.
man tik klausimas del saugumo kad pakrovejas pvz nukeptu diodas ir paduodu truputi kintamos i sistema ...
uzmesiu aki i schema, aciu. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2012 01 04, 17:16 |
|
|
|
...man tik klausimas del saugumo kad pakrovejas pvz nukeptu diodas ir paduodu truputi kintamos i sistema ... |
Ir kokiu būdu kintama, "nukepus" diodui, patektų į "sistemą" ? Ten tik vienas diodas tiltelyje liko ? Ir jokio nupiepusio saugiklio nėra ?
Tokiu atveju profilaktiškai (gaisro prevencija) supūsk į mašinos saloną gesintuvą. Pageidautina miltelinį.  |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2012 01 04, 20:49 |
|
|
|
na supratau
.... gal ir ne vietoj slieku ieskau  |
Nieko tokio, ieškokite ir toliau. Dar jei savo pakrovėjo shemą paviešintumėte - tai mums džiaugsmo iki ašarų būtų.
 |
|
|
|
|
 |
Re: akumuliatoriaus krovimas masinoje - saugumas |
Parašytas: 2012 01 04, 21:22 |
|
|
|
sveiki,
yra reikalas kartais pakrauti akumuliatoriu "ant masinos", nes negaliu(nenoriu) atjungineti kliemu.
turiu paprasta auto akumu pakroveja (diodu tiltas ir trafas ) , bet taip kazkaip nejauku.... visgi masinos kompas nepigus butu jei pramustu akumo-pakrovejas.
Aciu, |
Geriausias variantas nusipirkt nauja akuma,nes su tuo pakraunu iskraunu remontas brungus gaunasi. |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |