|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 12 21, 23:29. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Garso aparatūra » padėkit suprojektuot preampą su didesniu AD stiprinimu
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 2 iš 2 Pereiti prie Atgal 1, 2 |
|
 |
padėkit suprojektuot preampą su didesniu AD stiprinimu |
Parašytas: 2012 01 01, 22:39 |
|
|
|
|
| supratau, bet, deją, pajungus mano gitarą į pirktinį kubą (ar tai būtų marshall,ar rolland) ji skambą gerai, su aukštais viskas tvarkoje, bet pagaminus kokių dešimt pirminių, deją, garsas šūdinas |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2012 01 02, 00:53 |
|
|
|
|
firminiuose kubuose paciu galios stiprintuvu pralaidumo juosta paprastai buna apribota, zavalas prasideda jau nuo kokiu 10 kHz
jei tu naudoji LMke standartine schema tai nera gerai, nu ir del garsiakalbio negali but 100% tikras, reiketu kita pajungt pabandymui kaip groja |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2012 01 02, 11:23 |
|
|
|
|
| gnt, tu už mane n++ kartų daugiau žinai elektronikoje, bet apie gitarinius kubus nelabai. naudoti LMkę labai ir net labai tinka, o padaryt paprastą RC filtrą moku. garsiakalbis išvis vienas geriausių gitarai. man tik reikia pirminį šiek tiek perdaryt, kaip jau rašiau viršuj, gal kas padėt įgyvendinti inžinerinį sprendimą, kad operacinis nuo 1khz turėtų atskirą/reguliuojamą ar didesnį stiprinimą? |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 01 02, 12:28 |
|
|
|
|
Aš konstravau preampą iš "sound.westhost.com", ten 27shema, 100w stiprintuvu pavadinta. Žvilkterk, gal kas tiks. Ten "bright" gana stipriai "lošia". Kiek žvalgiaus po gamiklines shemas, tai tų RC filtrų prikišta gana nemažai, ir ant grįžtamų rišių ir tarp "kaskadų".(ar kaip ten )....Šiaip jau (mano durna galva ), reikia "pakopint" kokias konkrečių kubų shemas, o ne šiaip kieno sugalvotas. Kažkur skaičiau , kad aukštus geriau atkuria "Fender" ar "Peavey" aparatai negu "Marshall". |
|
Paskutinį kartą redagavo mivaldis, 2012 01 02, 12:40. Redaguota 1 kartą |
|
|
|
 |
 |
 |
Parašytas: 2012 01 02, 12:46 |
|
|
|
|
Reikėtų pasimatuot schemos dažninę. Matomai kažkas nupjauna aukštus dažnius. Labai tikėtina, kad dėl neteisingo montažo. Parodyk nuotraukas pažiūrėsim. Mat C9 labai mažos talpos ir ten dar jungiasi kažkos jungiklis. Nesunkiai galima pririnkt papildomus 100pF ir tada nupjovimo dažnis bus kokie 3-5kHz.
Kokie operaciniai panaudoti? Nevisi turi geras dažnines savybes.
Schemą su U2 geriau jungt neinvertuojančią taip, kaip ir U1. Tada bus galima pasididint įėjimo varžą ir sumažint gryžtamojo ryšio varžų nominalus, tada turėsim platesnę dažnių juostą.
Lygiagrečiai R4C3 galima pajungt 4,7k (arba 3k) ir 6n8 grandinėlę taip kilstelėsim aukštus dažnius. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 01 02, 13:01 |
|
|
|
|
| operaciniai dabar TL072, tačiau bandžiau NE5532 ir RC4558. skirtumas minimalus. kaip minėjau, U2 dabar nėra, pajungiau NFET, kad būtų didesnė Rin, šiek tiek reikalas pagerėjo. pamėginsiu dabar pajungti kaip sakei su U2, sumažinti varžų nominalus ir pajunti tą RC grandinėlę. žiūrėsim, kas bus, tačiau, turbūt čia tik bereikalingas ieškojimas, kaip ir kitoj mano temoj su galios stiprintuvu iš moosfetu, kur žmonės pas mane atrado visokiausiu bėdų su montažu ir kitokių smulkmenų, o pasirodo, tiesiog detalės buvo nekokybiškos. tokioms psprastoms schemoms montažas tikrai neturės tokios milžiniškos įtakos, ypač, kai pas mane jis nėra labai blogas |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2012 01 02, 13:34 |
|
|
|
|
Montažas visada turi įtakos. Ypač kai varžos virš 100k.
Galima biški supaprastint situaciją. D1,D2, C1,C4, C9 išlituot. R14=100k R15=47k, Signalą pasiimt iškart po C12. Garso daug nebus, bet tembrui pasiklausyt tiks.
NE5532 labai gerai tinka. |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |