|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2026 02 12, 01:56. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » Apie transformatorius
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 2 iš 2 Pereiti prie Atgal 1, 2 |
|
 |
 |
Apie transformatorius |
Parašytas: 2011 12 21, 18:08 |
|
|
|
|
| Nezinomasis rašo: |
Sveiki. Cainiko klausimas:
Kodel transformatoriai turi 6 laidus? (Po 3 kiekvienoj pusej)?
Ka tas trecias laidas daro? |
Sunku čia pasakyt neturint jo rankose ir neisiaiškinus kaip ten jo apvijos sujunginėtos. Gal ten trafukas su 3 apvijom - viena pirminė, kitos dvi antrinės. Gal ten trafas su antrine apvija turinčia vidurinį tašką ir su pirmine kuria galima jungt prie tarkim 110 ir 230V įtampų pasirinktinai, nekeičiant jo struktūros, o tik atitinkama įtampa paduodant į atitinkama išvada. Gali būt kad tai ir trifazis trafas, bet jis jau turi turėt tris kernus ir bent tris poras ričių užmautu ant jų. |
|
_________________ Only the simplest can accommodate the most complex |
|
|
|
 |
 |
Apie transformatorius |
Parašytas: 2011 12 21, 18:46 |
|
|
|
|
| Pirmiausia - jis toroidinis, ar paprastas - keturkampis? Jei keturkampis tai sakyciau 3 laidai bus pirmine - faze, 0 ir dar vienas kurio pavadinimo neprisimenu, bet jo niekur nerekia jungt (buvo toks pas mane centriuke). O kiti 3 turbut antrines, su vidurine atsaka. |
|
_________________ Nėra parašo. |
|
|
|
 |
Apie transformatorius |
Parašytas: 2011 12 22, 12:29 |
|
|
|
|
| ZaliasKaipLapas rašo: |
| Pirmiausia - jis toroidinis, ar paprastas - keturkampis? Jei keturkampis tai sakyciau 3 laidai bus pirmine - faze, 0 ir dar vienas kurio pavadinimo neprisimenu, bet jo niekur nerekia jungt (buvo toks pas mane centriuke). O kiti 3 turbut antrines, su vidurine atsaka. |
To trečio ir nereikia prisiminti pavadinimo, nes ten irgi yra fazė... Ten greičiausiai bus bendras nulis, kitas - į 220V, o tas trečiasis 110V, pas amerikonus/britus ir pas ka ten dar 110V įtampa... |
|
|
|
|
|
 |
Apie transformatorius |
Parašytas: 2011 12 22, 13:23 |
|
|
|
|
Ar butinai trifazis.Gali buti toks variantas 110/220VAC.Taigi 3 vienoj pusej.Antrineje apvijoje bus pvz. 6V-0V-6V.Taigi vel trys laidai.Paprasta  |
|
|
|
|
|
 |
Apie transformatorius |
Parašytas: 2011 12 22, 13:26 |
|
|
|
|
| Koks debiliškas kausimas, toks ir atsakymas. O jūs proto "vinys" išvedžiokite savo teorijas toliau. Gal pilietis nežinomasis ir pritaikys savo trafui. |
|
|
|
|
|
 |
Apie transformatorius |
Parašytas: 2011 12 22, 21:12 |
|
|
|
|
| :d Trafas paprastas keturkampis. O aš ne taip parašiau, vienoj pusėj du kitoj trys ir is viršaus dar vienas išeina laidas toj pusėj kur trys. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Apie transformatorius |
Parašytas: 2011 12 23, 07:51 |
|
|
|
|
Labai panašu į blondinės klausimą:
Skrenda blondinė su savo advokatu lektuvu.Advokatas sako na pažaiskim žaidimą.Blondinė atsisako-pavargusi,nori miego.Advokatas vėl sako na pažaiskim žaidimas toks jei tu man neatskysi į klausimą tu man moki 5lt o jei aš neatsakysiu aš tau mokėsiu 5lt.
Blondinė atsisako-nori miego.
Na gerai sako advokatas padarykim taip jei tu man neatsakai i klausimą moki 5lt o jei aš tau neatsakau moku 500lt.
Na gerai sako blondinė. Advokatas klausia na tai su kokiais kamuoliais žalgiris žaidžia? Blondinė iš rankinuko traukia penkis litus.Blondinė klausia Kas i mėnulį nuskrenda su trim kojom o grįžta su keturiom? Advokatas ir draugam skambino ir internete ieškojo-nieko. Na padavė 500 litu ir klausia blondinės tai koks atsakymas? Blondinė ištraukė is rankinuko 5 lt ir padavė advokatui. |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |