Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 05 02, 09:06. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
na pas mane senas tas mašininio akumo pakrovėjas. o ką galėtumėt pasiųlyti tokiam akumui iš pakrovėjų? aišku kad kaina būtų proto ribose.\
Bet koki... tik kad butu ispyldyta saliga... galite ir pats pasidaryti toki.... jai kiek bendraujate su elektronika... svino akumo optimaliausia pakrovimo srove apie 10% nuo jo nominalaus talpumo...
na pas mane senas tas mašininio akumo pakrovėjas. o ką galėtumėt pasiųlyti tokiam akumui iš pakrovėjų? aišku kad kaina būtų proto ribose.\
Bet koki... tik kad butu ispyldyta saliga... galite ir pats pasidaryti toki.... jai kiek bendraujate su elektronika... svino akumo optimaliausia pakrovimo srove apie 10% nuo jo nominalaus talpumo...
seip manau uztektu ir paprasto transformatoriaus 12V 0.45A ir deti diodu tilteli su kondensatoriais. Kokia kitu nuomone? Gal ir klystu
Jei jau turi krovikli, tai nera ko svaistyti pinigu ir kazka daryti. Srove apriboti gali galingu potenciometru:
http://www.evita.lt/det-4988-product.html
tuo paciu ir krovimo srove galesi pasireguliuoti.
sorry už durną klausimą, gal galėtų kas nors paaiškinti iš nusimanančių elektronikoje dėl įtampos kritimo: pajungiau krauti Sealed Lead Acid(švino) 6V 4.5Ah akumą. Mano reguliuojamos išėjimo įtampos įkroviklis nustatytas ant 7V išėjimo įtampos, pajungus jį prie akumo ir pamatavus įtampą tarp gnybtų-įtampa jau ne 7V o 6.75V.
Klausimas-ar man reikia pakelti įtampą iki 7V(pareguliuojant maitblokyje) ar pailikti tokią kokia yra 6.75V? Taip pat pamatavau srovę krovimo pradžioj: 170 mA.
Įkroviklis - tai tiesiog patiuninguotas 300W PC maitblokis, turėtų duoti iki maždaug 20A@12V DC.
Dėkui!
_________________ Sekdamas kitų gyvenimus – tik išsvaistysi laiką savojo...