|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2024 11 17, 00:15. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Mikrovaldikliai » Atmega8 programavimas (Clone PI AVR metalo ieškikliui)
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
|
|
|
Atmega8 programavimas (Clone PI AVR metalo ieškikliui) |
Parašytas: 2011 12 12, 18:02 |
|
|
|
Sveiki,
Tikiuosi nesukuriau antros tokios pat temos, kiek ieškojau šiame forume išsamaus aprašymo būtent apie apie metalo ieškiklį Clone PI AVR niekur neužmačiau. Skaitinejaus www.detektoriai.com ten su forumu kažkas nutiko, tai likusi informacija labai jau neišsami... Mikrovaldiklių srityje esu naujokas tad labai nešaukit Greitu metu reikės Atmega8 užprogramint čia bus taip sakant pirmas mano blynas, tai norėčiau šiek tiek apsišviesti kad mega neprisviltu
Pasigedau nuoseklios veiksmų sekos... t.y. pirmas žingsnis, antras žingsnis, trečias ir tt. Aišku tiems kas moka, tai gali atrodyti nereikalinga, bet man kaip naujokui kiekviena smulkmena atrodo svarbi, kad susidaryčiau bendrą vaizdą. Taigi.
Parsisiunčiau PonyProg_V207c instalinau... nustačiau AVR micro, pasirinkau Atmega8, Interface setup sudėjau varnikes kur reikia.
Paleidus programą iš karto išmeta pranešimą:
"You need to run Calibration from the Options menu
before any read/write operations"
1 klausimas.
jei gerai supratau reikia prijungti programatorių ir pasirinkti "run calibration now". Ar mega reikia idėti į programatorių prieš kalibruojant, ar čia reikia "tuščia" programatorių kalibruoti? Čia taip kiekvieną kartą programuojant yra daroma?
2 klausimas.
Kaip reikia i PonyProg programą įkelti ta Clone Pi avr 1.8.1 programinės įrangos source kodą iš http://www.detektoriai.com/viewtopic.php?f=5&t=22
Ten yra notepad dokumentas su kažkokia man kolkas neaiškia raštliava
3 klausimas
kaip vadinasi šita parašyta raštliava notepad failiuke? programa C kalba ar hex kalba? arba aš čia kažko nesuprantu... Ar gal tą failiuką reikia tiesiog pervadinti clone181.hex ??? ar kažkaip konvertuoti kaip įtariu į hex formatą??
Nepykit už kvailus klausimus, tokia jau ta sunki mano pradžia...
Pakomentuokit išsamiau, iš anksto ačiū. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2011 12 12, 20:28 |
|
|
|
Visko neskaiciau , bet va susirask rodman straipsni apie robota , ten yra trumpai aprasytas pats paprasciausias programatorius "5 laidukai" ir kaip jungias , manau viskas ajsku bus. Papildau del 2 ir 3 klausimu , atidarinek ne su notopedu o su pony prog , ten hex failas , su notopedu atidares mazai naudos turesi. failopavadinimas.hex turi but. |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2011 12 13, 02:04 |
|
|
|
1: Ponyprog (reiktu pamirshti ta nuostalgija kai radijas su juo atkoduodavom) yra daug geresniu programeriu ir ne karve kainuoja jei nesusilituosi patsai.
2: Metalo detektoriu darydamas, pirmiausiai turetum suprasti kaip jis veikia ir kokiu skirtingu aptikimo technologiju yra ir kokios tau reikia.
3: mikrovaldikliu programos buna kompiliuojamos skirtingais form
atais (daugumoje HEX).
4: PATARIMAS (jeigu moki anglishkai, ieshkok informacijos pats, nes lietuva maza ir neviska cia mes dareme ir neviskam turime patirties....) |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2011 12 14, 18:46 |
|
|
|
Programatorių darysiuos su MAX232 mikroschema. Kokia programa pasirinksi vistiek ja reikia pilnai atidirbti, perprasti. Mano atveju reikia tiesiog gatava turima programa į mikrovaldikli ikelti. Galetumet tiesiog nupasakoti kaip ikelti notepade parašyta kodą, ta prasme ka kur spausti reikia.. ? Apie patį programos rašyma net nesvajoju šiuo metu, šiuo metu norėčiau išmokti bent jau ta gatava programa į atmega8 irašyti.
Galėtumet tiesiog nupasakoti kaip su tuo PonyProg reikia elgtis, ka kur spausti reikia? Kaip reikia ta mano turima notepad dokumenta atidaryti su PonyProg ?? |
|
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|
Naujos temos forume |
|
|