|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 07 20, 20:14. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Apsaugos ir valdymo sistemos » Apsaugos signalizacijos mokomasis stendas
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
 |
Apsaugos signalizacijos mokomasis stendas |
Parašytas: 2011 11 29, 17:12 |
|
|
|
Sveiki teko susidurti su bakalauriniu,... t.y. pasirinkau tema: "Apsaugos signalizacijos laboratornio stendo projektavimas ir gamyba". Beda tame kad kuriant ta stenda reikia analogus jam surasti ir tai yra tikra kancia... radau viena analoga http://www.lucas-nuelle.com/316/apg/1036/EIT+12.2+Burglar+alarm+systems.htm , ir prasau kad kas padetu surasti dar pora... nes rusu ir anglu kalba neradau. Savo stenda kursiu mazu objektu apsaugai tariamai... kaip antai namas ar butas... manau issiversti su INIM 510 centrale, kaip manote ar naudinga tokia deti? |
|
|
|
|
 |
 |
Re: Apsaugos signalizacijos mokomasis stendas |
Parašytas: 2011 11 29, 18:34 |
|
|
|
Ignasp rašo: |
Savo stenda kursiu mazu objektu apsaugai tariamai... kaip antai namas ar butas... manau issiversti su INIM 510 centrale, kaip manote ar naudinga tokia deti? |
Nu tikrai keistas pasirinkimas imti niekam nežinomą ir visiškai nepopuliarią centralę.
(bent jau man ir manau daugeliui ji nežinoma, o kad nepopuliari tai faktas)
Ale pigi.... |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 11 30, 11:45 |
|
|
|
O pasiulytumete gal ka kita??? tarkime dsc pc1616 ar paradox spectrasp5500? as tik su signalkemis nesenai pradejau mokytis (pats sau mokslis esu ) tai ir nelabai populiarumo zinau, siaip dsc ir paradoxas kiek zinau lb paplitusios bet ir inimas nera toksai jau nepopuliarus, o ir uzprogramuosti paprasciai inimas. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 11 30, 12:27 |
|
|
|
O pasiulytumete gal ka kita??? tarkime dsc pc1616 ar paradox spectrasp5500? as tik su signalkemis nesenai pradejau mokytis (pats sau mokslis esu ) tai ir nelabai populiarumo zinau, siaip dsc ir paradoxas kiek zinau lb paplitusios bet ir inimas nera toksai jau nepopuliarus, o ir uzprogramuosti paprasciai inimas. |
Kol kas nežinau nei vieno objekto su tuo tavo minimu Inimu.
Taip pas mus populiariausios DSC ir Paradox. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 11 30, 14:22 |
|
|
|
Inimas naudojamas mazuose pastatuose ir ji dazniausiai naudoja tie kurie tik pasiieme patenta ar kaip ten, na ant saves, turiu kurso drauga kuris uzsiima signalizaciju montavimu prieziura ir visa kita. Jisai man rekomendavo inima nes pas ji siuo metu jisai pagrindinai ir sukasi. Del dsc ir paradoxo visi ima ja nes jinai kaip audi lietuvoje paplitusi ir kanadieciu centrales tikrai labai patvarios. Na nenukrypstant nuo temos mano stendas susides ir judesio jutikliu, magnetiniu kontaktu ir stiklo duzio jutikliu. visa tai kaip jie jungiami ir kaip pajungti naudojant 1 ar 2 rezistorius, su visai aprasais ir programavimo galimybemis is lcd ar kompo. Kompe per rs232 sasaja visos varzos turetu matytis realiu laiku. ir suveikimo metu matysis kokie pokyciai vyksta. Siaip gal kokiu minciu ar dar ka nors su stendu paieska t.y. analogu ypac sunku, rususe siandien radau viena fotke kad stendas toks yra bet apie info vel nieko nera... o ir pardavejas abejoju ar nores visas technines charakteristikas atskleisti jei nepirkejas esu. Ka patartumete, pas mane bus jungiama iki 6 jutikliu. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 11 30, 16:28 |
|
|
|
Inimas naudojamas mazuose pastatuose ir ji dazniausiai naudoja tie kurie tik pasiieme patenta ar kaip ten, na ant saves, turiu kurso drauga kuris uzsiima signalizaciju montavimu prieziura ir visa kita. Jisai man rekomendavo inima nes pas ji siuo metu jisai pagrindinai ir sukasi. Del dsc ir paradoxo visi ima ja nes jinai kaip audi lietuvoje paplitusi ir kanadieciu centrales tikrai labai patvarios. Na nenukrypstant nuo temos mano stendas susides ir judesio jutikliu, magnetiniu kontaktu ir stiklo duzio jutikliu. visa tai kaip jie jungiami ir kaip pajungti naudojant 1 ar 2 rezistorius, su visai aprasais ir programavimo galimybemis is lcd ar kompo. Kompe per rs232 sasaja visos varzos turetu matytis realiu laiku. ir suveikimo metu matysis kokie pokyciai vyksta. Siaip gal kokiu minciu ar dar ka nors su stendu paieska t.y. analogu ypac sunku, rususe siandien radau viena fotke kad stendas toks yra bet apie info vel nieko nera... o ir pardavejas abejoju ar nores visas technines charakteristikas atskleisti jei nepirkejas esu. Ka patartumete, pas mane bus jungiama iki 6 jutikliu. |
Kiekvienas gamintojas turi savo gaminį mažoms patalpoms. Paradox - SP4000, DSC - modelio nežinau, Kodinis Raktas savo, Inim savo.
Antras dalykas, tai kad dažniausiai, jei instaliuotojas montuoja DSC, tai ir rekomenduos DSC, jei montuoja Paradox tai ir rekomenduos Paradox ir t.t. Taip pat jei priprates montuot DSC, tai įsiūlyt kitą sistemą praktiškai be šansų, kadangi jis jau pripratęs, sekcijas mintinai žino ir nesuka galvos. Aišku, yra dalis instaliuotojų, kurie kaip čia pasakyt, imlūs technikai ir sumontuos bele ką, Paradox, DSC, Inim ar Kodinio Rakto sistemą.
Apie stendą. Paradox tokio gatavo tai kaip ir neturi, jei reikia, išsipjauni kokią nors plokštę ir montuojiesi pats. Demonstracijai manau pilnai pakanka SP4000+K636 (ar jei zonų per mažai - SP65).
Specifikacijos įrangos manau šiaiis laikais Internete randamos nesunkiai... |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 12 01, 21:23 |
|
|
|
apie specifikacijas centraliu tai labai nesunku rasti, esme tame kad jau pagamintus stendus man reikia lyginti tokius kaip auksciau pateiktame linke. as analagus apzvelgiau centrales sujunges su klavais, kuriu orientacine kaina ~300lt, tai buvau apssistojes ties dsc pc585 pc 1616 bei paradoxo spectra sp5500. bet esme darbe kad stendu analogus reikia, tad jei nerasiu tiks man ir sita ka dabar esu susirades. jau vien specifikaciju turiu su aprasymais analogineje dalyje ~12 puslapiu sukaupes. Bet esme stendai, o ju rasti sunku, yra tik parodiniai, manes netenkina jie. Ieskau mokslo tikslais  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 12 12, 14:40 |
|
|
|
Norėčiau paklausti ką jūsų manymų mokantis silnų srovių paskaitoje t.y. kai mokamasi apie signalicacija apsaugine nuo isilauzimo... ir butu praktiniai uzsiemimai, ko reiketu ir irangos? t.y. stendo, is ko jusu manymu turetu stendas susideti??? kalbama apie issilauzimo sistema... vis noriu protingu minciu, kaip stimula tolimesniam darbui |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 12 12, 19:10 |
|
|
|
DG EVO viena is tokiu butu idomesniu parodyt. Visu pirma butu galima parodyt kaip su PC prisijungti o pati programa labai paprasta. O paciam stendui galima pulteli centrale PIR, Sirena, bei korteliu skaitytuva kad parodyti kaip funkcionuoja ir butu galima parodyt kaip veikia praejimo kontrole. Poto butu galima sukomponuot su vaizdo sistema
Beto per PC butu matomas Live monitoring  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 12 12, 19:37 |
|
|
|
tarkime centrale dabar palieku ramybei.... o detektoriai butu tokie:
1. 2 judesio jutikliai
2. 2 magnetiniai kontaktai
3. 1 dumu jutiklis
Visa to esme yra parodyti 2 judesio jutikliu pajungima dvigubom varzom. ir kitais imanomais budais, dumu nes jo pajungimas yra kiek kitoks. Visos varzos butu matomos realiu laiku, suveikimo metu ir ramybes busenoje.
zinoma manau turetu buti klaviatura, vidine sirena, maitinimas is tinklo ir avarinis, montavimo deze. Elementari mazu objektu sistemele.
Visas stendas turetu buti jau su isvestais kontaktais t.y. kitoje puseje sujungti visi imanomi budai. o toje kur dirbs studentas tik kistukiniai lizdai.
padaryti aprasyma ir smulku programavimo aprasyma... na kitaip sakant ateini ir darai kai laboratorini darba, paskaiciuoji atsakai i keleta klausimu. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 12 12, 23:57 |
|
|
|
Matai jungimo budas priklauso nuo programavimo tai turetum uzvesti ir koks jungimas tinka kokiam programavimui. Gaisro daviklio jungimas irgi gali buti dvejopas: kai pajungi su viena lygiagrecia varza ir kai pajungi su dviguba varza ir suprogramuoji kaip 24h zona ir padarai kad tai zonai suveikus sirena veiktu Pulse rezimu, beto kitas jungimas per relini moduli todel viska turi pradeti nuo pacios centrales ka su ja gali padaryti ir kokie jungimai galimi nes kaip pvz pultelio zonos programuojasi skirtingai ir skirtingi yra pajungimai. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 12 13, 00:32 |
|
|
|
Micro rašo: |
Matai jungimo budas priklauso nuo programavimo tai turetum uzvesti ir koks jungimas tinka kokiam programavimui. Gaisro daviklio jungimas irgi gali buti dvejopas: kai pajungi su viena lygiagrecia varza ir kai pajungi su dviguba varza ir suprogramuoji kaip 24h zona ir padarai kad tai zonai suveikus sirena veiktu Pulse rezimu, beto kitas jungimas per relini moduli todel viska turi pradeti nuo pacios centrales ka su ja gali padaryti ir kokie jungimai galimi nes kaip pvz pultelio zonos programuojasi skirtingai ir skirtingi yra pajungimai. |
Nereikia sukt galvos apie jungimą, tereikia išvesti iš centralės laidus ir padaryti didelius ir patogius kontaktus į kuriuos būtų galima sukišti jungiamuosius laidus (kaip į multimetrą) taip išvesti visus centralės kontaktus ir juos sužymėti taip kaip žymima ant centralės. Ties visais davikliais, klaviatūra, sirenomis irgi išvesti tokius pačius kontaktus. Užduotis sujunginėti (sukaišant laidus) visus daviklius, klaviatūrą, sireną, maitinimą (išskyrus 220V, prie jo studentams negalima lysti) ir suprogramuoti. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 12 13, 11:14 |
|
|
|
Kaip pirstu i aki, toksai ir turi buti stendas
Man pati stenda pasigamint didelios bedos nebus. Tik vat ka i ji sudeti jau galvoju kuri laika. Taip pat labai nervina kad reikalaujama analogu apzvalga, kurioje reikia minimum 3 analogus aprasyti, o pavyko rasti viena tik. tai buvau aprasinejes na mazu objektu apsaugos sistemeles, kaip tenais dsc 585 centrale su klavu ir jutikliai paprasti, pagrindas buvo atsizvelgiama i centrales. bet sitas variantas nelipo tai reikalauja stendu. o dar 2 nera, nors nusisauk ka patartumete. destytojas sake yra, ir sako paziuresiu bet dvi savaites jokio atsakymo priminiau pora kartu bet tuscios pastangos nenori pripazint manau kad nerado daugiau ir tiek
kaip stendas turetu atrodyti tai va pvz. http://www.lucas-nuelle.com/images/axilon/NEUBILD/Versuche/E1/E1_EIT12_2-ar-w500-h500.jpg
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 12 14, 18:00 |
|
|
|
Analogas butu Pradox kaip pvz SP5500 keiciasi varzu nominalai ir truputi programavimas. Poto paprasta Teltonika CA60+ ten isvis pradedantiesiems O dar galima kodini rakta nebrangi sistema ir nesudetinga. Aprasyti dar galima ESIM kaip GSM centrale.
O kas is DSC tai Maxys PC 4020 arba 6010 gaalima aprasyt bet jos jau didesnes  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 12 14, 20:47 |
|
|
|
va kaip ir dabar paaiskino man vienas destytojas, ko reikalauja kiti destytojai. tai va kadangi analogu nera tai sako daryti labai paprasta dalykeli. Reikia lyginti ta esanti stenda su, pasirinkta sistemele 2 kambariu butui, vieno auksto namui ir automobiliniam garazui, zodziu lyginti su mazais objektais. tai ir prie to mano sistemele bus geresne negu signalizacijos sistema tariamame bute name ar garaze ar ant pagaminto stendo. tai man reikia dabar kaip ir sistemeles susirinkti
1. 2 kambariu butas
2. Vieno auksto namas
3. Automobilio garazas.
tariamai reikia susizinoti kokias siulo sistemeles montuotojai ir elemtariai palyginti . tad kas gali padeti ar tureti minciu prasome netyleti  |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |