Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 03 14, 21:02. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
Puslapis 1 iš 14 Pereiti prie 1, 2, 3 ... 12, 13, 14Toliau
Pas lietuvius nėra vairavimo kultūros, latviai ir tai lenkia.
Jei parašyta 70 tai ir važios latvis ant 70. O kur visi lietuviai skuba?
Kur kas skuba, tai tik jų reikalas, o va, eismo taisyklėse trūksta paryškinto punkto NETRUKDYK. Jei leidžiamas greitis 70, tai būtinai atsiras tokių, kur antra juosta važiuoja 40. Blogas tas vairuotojas, kuris savo veidrodėlyje pastoviai mato koloną mašinų.
xina, duok dieve isvis ziuri i ta veidrodeli. Palaikau, yra tokia viena laida "Ne vienas kelyje" vadinasi. Sitie trys zodziai pirmi turi buti ikalti i visu vairuotoju galvas. O ne kaip dabar "Arkliaj puo kapuotu"...
AlgisL, cem dalse v les, tem tolsche partizany : Velniop Maskva, varom i Kazan' - va te vaziakai, apgink dieve
40 dar nieko tokio, bet buvo atvėju kai aš antra juosta vaziavau 70km/h o pirma juosta mane lenke (leidziamas greitis buvo 60Kmh/h). Aplenkė vos ne kaip stovinti. Va čia tai nachalai.
_________________ greitai ir pigiai nebūna gerai
pigiai ir gerai nebūna greitai
gerai ir greitai nebūna pigiai
Paskutiniu metu labai dažnai būna toks bajeris, kad bando aplenkt greitėjantį - atsisukus sankryžoje, išvažiavus iš žiedo, išvažiavus iš gyvenvietės ir pan. Debiliukai kažkodėl tikisi, kad pasukęs sankryžoje, ir toliau važiuosi 20km/h greičiu, ir puola lenkt tiesiog dar neišėjus iš posūkio. Vienas pažįstamas po tokios situacijos netgi susilaukė pretenzijų - galų gale aplenkę jį bandė blokuot ir stabdyt. Negąsdintų idiotų šalis.
....................... bando aplenkt greitėjantį - atsisukus sankryžoje, išvažiavus iš žiedo, išvažiavus iš gyvenvietės ir pan. Debiliukai kažkodėl tikisi, kad pasukęs sankryžoje, ir toliau važiuosi 20km/h greičiu, ir puola lenkt tiesiog dar neišėjus iš posūkio. .......................
Čia iš kurios pusės pažiūrėt...
Prisipažinsiu, aš ir pats kartais panašiai elgiuosi: lenkiu vos tik išsukus, išvažiavus iš žiedo ar žiede. Kodėl?
Lenkiu tuos kurie:
- drožia 2 juosta 40km/h nors leidžiama 60km/h nes jiems už 5km į kairę pasukt reikia
- nesugeba operatyviai įvažiuot į žiedą (suprask kol jie prisiruošia spėtų kokios 3 mašinos įvažiuot)
- nesugeba operatyviai pasukti iš šalutinio į pagrindinį kelią (suprask kol jie prisiruošia spėtų kokios 3 mašinos įvažiuot)
- dar galima nemažai vardint vairuotojų "blogų įpročių".
Tai dabar atsakykit man, naxrina man kažkoks žąsinas prieky važiuojantis, kuris dar gali nei iš šio nei iš to stabdį užmint iš visų jėgų ir tik beveik visiškai sustojus posūkį parodyt (labai dažnai pasitaikanti situacija). Daug paprasčiau aplenkt ir toliau važiuot ramiai.
_________________ I GAVE UP DRINKING, SMOKING AND SEX!
it was the worse 15 minutes of my life!
....................... bando aplenkt greitėjantį - atsisukus sankryžoje, išvažiavus iš žiedo, išvažiavus iš gyvenvietės ir pan. Debiliukai kažkodėl tikisi, kad pasukęs sankryžoje, ir toliau važiuosi 20km/h greičiu, ir puola lenkt tiesiog dar neišėjus iš posūkio. .......................
Čia iš kurios pusės pažiūrėt...
Prisipažinsiu, aš ir pats kartais panašiai elgiuosi: lenkiu vos tik išsukus, išvažiavus iš žiedo ar žiede. Kodėl?
Lenkiu tuos kurie:
- drožia 2 juosta 40km/h nors leidžiama 60km/h nes jiems už 5km į kairę pasukt reikia
- nesugeba operatyviai įvažiuot į žiedą (suprask kol jie prisiruošia spėtų kokios 3 mašinos įvažiuot)
- nesugeba operatyviai pasukti iš šalutinio į pagrindinį kelią (suprask kol jie prisiruošia spėtų kokios 3 mašinos įvažiuot)
- dar galima nemažai vardint vairuotojų "blogų įpročių".
Tai dabar atsakykit man, naxrina man kažkoks žąsinas prieky važiuojantis, kuris dar gali nei iš šio nei iš to stabdį užmint iš visų jėgų ir tik beveik visiškai sustojus posūkį parodyt (labai dažnai pasitaikanti situacija). Daug paprasčiau aplenkt ir toliau važiuot ramiai.
Aš noriu tik pasitikslinti, ar diskutuotojai žino kas yra lenkimas ir tikrai apie lenkimą kalba ?
Nes aš nedaug žinau vietų Vilniuje ir Kaune kur pvz. išvažiavus iš žiedo yra tik po vieną eismo juosta. So, tokiose vietose apie lenkimą kalbėti nėra prasmės, nes dviejų ir daugiau juostų (važiavimo kryptimi) kelyje lenkimo iš principo negali būt.
Persirikiaviamas nėra lenkimas. Įsikalkit tai į galvas.
Vienas blogiausiu manevru yra tas "netikras lenkimas" desniaja eismo juosta nuo lenkiamojo. Bet ir pats tuo piktnaudziauju, ir kitiems kartais padedu.
Situacija : Miestas. Greitis 59kmh, vaziuoju greiciau uz visus laisva pirma juosta laisva, man galu gale i desine. Matau sparciai artejancius zibintai, rikiuojuos i antra, zmogus praskrenda laisva juosta, atsistoju atgal.
Avarine situacija. Masina prieky taves pradeda lieteti prie sankryzos (desnie ir kaire - daugiabuciu kiemai). Posukiu signalai nerodomi. Skubi, bandai lenkt - o pasirodo jam i kaire
1. Tai ne Lietuvių požymis (šmeižtas nacionaliniu pagrindu), o įvairiataučio šalies jaunimo.
2. Esama tikrai senų senelių, kurie ne tik seni, bet ir nepratę prie automobilių gausos (gal pensininkus atleisti nuo teisės vairuoti?).
3. Skirtumas tarp "važiuojant skubiai" ir "važiuojant ramiai" nuo namų iki darbo sudaro max 5 min. (ar verta nervintis ir laužyti axseleratorių?).
2. Esama tikrai senų senelių, kurie ne tik seni, bet ir nepratę prie automobilių gausos (gal pensininkus atleisti nuo teisės vairuoti?).
Tai gal dar pasiūlysi iš visų pensininkų atimti vairuotojų pažymėjimus, taip pat iš visų moterų bei iš nutruktgalvių 18-kinių malalietkų bei pristatyti tramvajų, metro. O kitiems įsakyti važinėtis tik viešuoju transportu. Kaip tokie sprendimai remiantis spekuliacijomis "gal reikėtų tą padaryti, gal reikėtų aną padaryti".. ?
Citata:
3. Skirtumas tarp "važiuojant skubiai" ir "važiuojant ramiai" nuo namų iki darbo sudaro max 5 min. (ar verta nervintis ir laužyti axseleratorių?).
Tegu laužo tą akseleratorių, 5 sutaupytos minutės - ot tai didelis pasiekimas
Taip pat tegu gadinasi nervus, po to galės remti farmacininkus. Ir už kurą daugiau mokėti.
5 min daug, per tiek laiko gali vaiką padaryti, gal net ne vieną.. Nesugebi palaikyti eismo tempo, per silpni nervai? Tada važiuok atitinkamai ir nesimaišyk kitiems.. Visi žinom, kad eismo taisyklės netobulos, bet nieko nepašiksi, bet u=knisa kai koks idiotas magistralėl lenkia fūrą ant 90 ir velkasi ne vieną km kol aplenkia.. Arba važiuoja max lesitinu greičiu ir kito neužleidžia, mat ne va jis viršija greitį.. Man giliai dzin visada stengiuos praleisti norinčisu/galinčius/mokančius važiuoti greičiau...
Labiausiai biesinai kai nerodo posokių, staigiai sugalvoja pasukti iš oro nesiorentuodami, kad eisme yra ir kiti dalyviai... aišku mes patys ir ne tobolai važinėjam, bet toks įpūdis kad yra dalis tokių žmogų katrie įsivaizduoja kad jie kelyje vieni.. ir jų mobiliakas, jokių posukių, pasitraukimo dešinėn pusėn, ar leidimo apsilenkti..
P.s. taisingi Xinos žodžiai ,,Kur kas skuba, tai tik jų reikalas, o va, eismo taisyklėse trūksta paryškinto punkto NETRUKDYK", nes manau, kad dažnai avarijso atsitinka ir todėl kad koks fruktas sugalvoja važiuoti ant 40 kai eismas 70 visi važiuoja į darbus reik lenkti eismas intensyvus ir baks kas nors kliudo ir kamštis, o tas nuvažiuoja ir šaukia, kad čia per skubėjimą...
P.s. per didelis eimsas keliuose? Atkreipkit dėmesį po kiek snukių sėdi vienoj auto, ogi tik po vieną ir tiap kone visuose, jokios koperacijos nieko...(Čia šitas puikiai matosi kai eini pagal kamštį ne vieno km ilgio)
man magistraleje nutikdavo juokinga situacija. bvaziusoji atra juosta(nes jinai paprastai geresnes kokybes) 110km/h greiciu is paskos atlekia koks durnius mirgsima sviesom kazko nori pirma juosta tai laisva noti apleink ir vaziauok toliau bet va mano kad antra juosta jo nuosavybe yra i pirma nepervaziuos nors tu ka.
man magistraleje nutikdavo juokinga situacija. bvaziusoji atra juosta(nes jinai paprastai geresnes kokybes) 110km/h greiciu is paskos atlekia koks durnius mirgsima sviesom kazko nori pirma juosta tai laisva noti apleink ir vaziauok toliau bet va mano kad antra juosta jo nuosavybe yra i pirma nepervaziuos nors tu ka.
tai pasitrauk ir praleisk, nesuprantu, ka tau sunku, zmogus is kaires lenkt nori. Kame problema? nesuprantu.