|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 12 19, 11:59. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Įvairūs » Rotacinė malkaskaldė
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 3 iš 3 Pereiti prie Atgal 1, 2, 3 |
|
 |
 |
 |
Rotacinė malkaskaldė |
Parašytas: 2011 12 08, 21:40 |
|
|
|
|
pvz tokios yra
http://www.jaunuoliai.lt/malku-skaldymo-stakles-hsp-250-1
va tokios pacio saugiausios:
http://www.jaunuoliai.lt/malku-skaldymo-stakles-hsp-320-1
jos nenusipaudzia asmenu iki dugno, taip kad neuzmus. geriausiu atveju pirsta ar ranka sulauzys - bet cia nemirtina.
tos kur sukasi pleistas - pavojingos.
as jei daryciau, tai pagal panasu pirncipa kaip paskutinej nuorodoj. tik ne hidraulines, o su ekscentriku. variklis suka dideli rata leta eiga. o tas ratas stumdo su ekscentriku asmenis aukstyn zemyn. ir sau skaldai, kalades kaisai. jei kalades trumpesnes - padekliuka is apacios pakisi.
asmenu eiga padarai kokiu 10cm.
o jega gali pasireguluot pvz su skyvu. du skyvus ant variklio galo uzdedi. jei reikia didesnes jegos - permeti ant mazesnio skyvo. stakles tiesiog leciau dirbs - bet kapojimo jega zenkliai isaugs. hidraulika samadielna sunku pasidaryt. nes reikia dideliu tikslumu.
fiskars kirviai man asmeniskai nepatiko. skelia jie gerai, bet ju lievas kotas, negali normaliai kapot viena ranka, nes kote nera atsvaros. as megstu lengvai skylancias kalades imt viena ranka ir kapot kita. su fiskaru tas normaliai neimanoma.
kita blogybe fiskaro tipo kirviuose, kai labai gerai skelia (per staigiai) - labai nejauti kokios jegos reikia. suseri per smagiai, pereina per kalade kiaurai - ir ziurek kirvis klyne maskatuoja. jei pvz kalade kreivai skyla - gali nesunkiai i koja isikirst.
trecia blogybe, jei kalade neskyla is 1 karto (buna ir su fiskar'ais), as megstu iskelt su visa kalade ir kirst apvertes. ir pvz kirvyje su ilgu kotu patogiau paimt ir didesnis lankas. o fiskaro kapojimo kotai trumpi, plius kotas neisbalansuotas - neina normaliai uzsimot.
ir siaip kaina nesamoninga 150lt ar daugiau plot uz kirvi, kai yra normaliu lenkisku uz 15lt  |
|
Paskutinį kartą redagavo zamolskis, 2011 12 08, 22:05. Redaguota 1 kartą |
|
|
|
 |
 |
Rotacinė malkaskaldė |
Parašytas: 2011 12 08, 21:59 |
|
|
|
|
| man įdomu, kaip nebijo prie rotacinių dirbti su pirštinėmis. |
|
_________________ Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.
mane rasite: mano profilyje |
|
|
|
 |
Rotacinė malkaskaldė |
Parašytas: 2011 12 09, 08:25 |
|
|
|
|
| Babajuss rašo: |
| man įdomu, kaip nebijo prie rotacinių dirbti su pirštinėmis. |
Tas kūgis toks švelnus, kad ir labai norint, sunku būtu ką nors ant jo užvynioti. Aišku, apvyniojimo galimybė išlieka, tačiau didesnė tikimybė gauti į dantis, negu būti apsuktam. Saulečkos konstrukcijos nekomentuosiu, bet numanau, kad ten platesnis susiluošinimo galimybių pasirinkimas . |
|
|
|
|
|
 |
Rotacinė malkaskaldė |
Parašytas: 2011 12 09, 11:49 |
|
|
|
|
| xina rašo: |
... Saulečkos konstrukcijos nekomentuosiu, bet numanau, kad ten platesnis susiluošinimo galimybių pasirinkimas . |
A tai kad ten dar nėr ko ir komentuot Praktiškai jokios konstrukcijos - man rūpi, kokią "įrangą" komplektuot, kad nereiktų su ja tik balanų skaldyt ar neatrodytų kaip tankas.
Tai kas nors galit sukimo momentą paviešint ? Ar bent su kokia teko skaldyt ? |
|
|
|
|
|
 |
 |
Rotacinė malkaskaldė |
Parašytas: 2011 12 09, 11:57 |
|
|
|
|
| Sauliucka rašo: |
... Saulečkos konstrukcijos nekomentuosiu, bet numanau, kad ten platesnis susiluošinimo galimybių pasirinkimas . |
A tai kad ten dar nėr ko ir komentuot Praktiškai jokios konstrukcijos - man rūpi, kokią "įrangą" komplektuot, kad nereiktų su ja tik balanų skaldyt ar neatrodytų kaip tankas.
Tai kas nors galit sukimo momentą paviešint ? Ar bent su kokia teko skaldyt ? |
Jau rašiau; jei nori sukimo momento, turi sėsti prie formulių, nes jis tiesiogiai priklauso nuo tavo kūgio kampo. Jei būtu tavo kūgio tikslūs išmatavimai ir vijų žingsnis, bei apsukos, galingumas, jau būtu įmanoma kažką atsakyti. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Rotacinė malkaskaldė |
Parašytas: 2011 12 09, 12:22 |
|
|
|
|
| Jau rašiau; jei nori sukimo momento, turi sėsti prie formulių, nes jis tiesiogiai priklauso nuo tavo kūgio kampo... |
Nu, blemba: "užkliuvo boba už varčios- ir viskas vėl iš pradžios" Aš žinau, kad pas mane eksperimentinis prototipas panaudojo apie 150 Nm, kad suskaldyti bandomąją kaladę. Žiūrint reklaminius klipukus internete matosi, kad ten panašiai nuo 15 iki gal 80 Nm, kūgio kampas irgi bent iš akies labai artimas, kai kuriais atvejais pas mane net ir smailesnis, lyginant su reklamuojamais. Ir man gana keista, kad taip tuose klipukuose džiaugiasi, balanas beskaldydami. Girdėjau, kad žmogai naudoja net 10 kW žemasūkį variklį, (tiesiai ant ašies) ir bėdavojasi, kad mažoka galios, kiti 3 Kw - ir džiaugiasi, kad jam užtenka.
Taigi norėčiau išgirsti praktiškai naudojančio žmogaus atsiliepimus su turima skaldykle, kad susidaryt nuomonę apie naudojamą galią. Negi reiks pačiam kelis metus eksperimentuoti su skirtingais kūgiais ir įvairiu "mišku" ?
p.s. kaip tą "Sera" rast ? Forumo dalyvių paieškos sistema mane jau "užkniso negyvai"  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Rotacinė malkaskaldė |
Parašytas: 2011 12 09, 14:39 |
|
|
|
|
kad tu irgi fruktas geras. dauguma nemauna tiesiai ant variklio veleno, nes sunku gaut letaeigiu varikliu. labiausiai paplite 1500 ir 3000 apsuku varikliai. ima toki varikli ir suka per dirzine pavara. ir pofig tas pradinis sukimo momentas, uzdedi 3-4x paletinancius skyvus ir su 3kw varikliu sukimo momenta gauni kaip is 10kw letaeigio. jei dar mazai - dar sumazini skyvelio diametra - ir tas "paderinimas" tekainuos kokiu 20-25lt. arba buteli pas tekintoja.
paziurek pvz cia kaip padaryta. cia su 1500 apsuku varikliu, ir mazdaug 2,2kw varikliu.
http://www.youtube.com/watch?v=hWyrqFvToc8
ir atkreipk demesi - kad uzdeti net du dirzai. nes su vienu dirzu ir mazais skyvais - praslysta. arba reikia numatyt tempima.
o va cia kaip padidint sukimo momenta:
http://www.youtube.com/watch?v=wUzjE2GpIZw&feature=related
sukamasis skyvas didelis ir skaldymo kugio kampas labai smailas, todel ir ~1,5kw variklis susitvarkys bet kokia malka. pralosi tik darbo greiti, bet uztat labiau saugu ir maziau prakaituoji
o va cia teisingas nejudantis pleistas po skeciamuoju kugiu (tas baltas):
http://www.youtube.com/watch?feature=fvwp&NR=1&v=X3Rypb1dcUE
atkreipk demesi jis platejantis. ir jis praktiskai prigludes prie besisukancio kugio - nera jokiu bereikalingu tarpu.
plius dar numatyta, kad jei kalade labai didele ir visas kugis isisuks i mediena - toliau yra tolesnio pletimo kreipianciosios. jei skeciamaji kugi desi ant variklio asies galo - tai kalade atsirems i varikli ir kalade pastrigs. gali net sulenkt variklio asies gala. arba nuspjaut kugi.
o va cia teisinga skeciamojo kugio isvaizda
http://www.youtube.com/watch?v=A-K8JtgjtBM&feature=endscreen&NR=1
pradzioje isisuka, o paskui skelia. bet toki nepraktiska daryt.
o va cia kaip durnelis pisasi su per ilga kalade ir su neteisingos formos pleistu
http://www.youtube.com/watch?v=XBa7StF4LhY&feature=endscreen&NR=1
matyt psekas.
va cia kaip nereikia daryt
http://www.youtube.com/watch?v=2vsLHtSmZOc&feature=related
matos asis ir guoliai parinkti tinkamai. kugis taip pat neblogas - skaldantis. bet skyvas uzdetas tarp guoliu - noresi pakeist dirza - turesi puse staklyciu saibom papilt ir nera apsauginio pleisto - bet greitis mazas - tai matyt pofig. plius skelia gerai, bet reikia knistis kad isisuktu jei neikabins - pasipisi konkreciai.
sitas vienas ir geriausiu: daryk pagal sita:
http://www.youtube.com/watch?v=VChajXAGILc&feature=related
tik guolius as isdestyciau biski didesniu tarpu vienas nuo kito. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Rotacinė malkaskaldė |
Parašytas: 2011 12 09, 15:14 |
|
|
|
|
| Jau rašiau; jei nori sukimo momento, turi sėsti prie formulių, nes jis tiesiogiai priklauso nuo tavo kūgio kampo... |
Nu, blemba: "užkliuvo boba už varčios- ir viskas vėl iš pradžios" Aš žinau, kad pas mane eksperimentinis prototipas panaudojo apie 150 Nm, kad suskaldyti bandomąją kaladę. Žiūrint reklaminius klipukus internete matosi, kad ten panašiai nuo 15 iki gal 80 Nm, kūgio kampas irgi bent iš akies labai artimas, kai kuriais atvejais pas mane net ir smailesnis, lyginant su reklamuojamais. Ir man gana keista, kad taip tuose klipukuose džiaugiasi, balanas beskaldydami. Girdėjau, kad žmogai naudoja net 10 kW žemasūkį variklį, (tiesiai ant ašies) ir bėdavojasi, kad mažoka galios, kiti 3 Kw - ir džiaugiasi, kad jam užtenka.
Taigi norėčiau išgirsti praktiškai naudojančio žmogaus atsiliepimus su turima skaldykle, kad susidaryt nuomonę apie naudojamą galią. Negi reiks pačiam kelis metus eksperimentuoti su skirtingais kūgiais ir įvairiu "mišku" ?
p.s. kaip tą "Sera" rast ? Forumo dalyvių paieškos sistema mane jau "užkniso negyvai"  |
Nori praktiškai- draugas gamino su 11 kW, 1450 n/min varikliu ir ant jo uždėjo T-74 smagratį. Bet jis darė durpyno kelmų skaldymui. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Rotacinė malkaskaldė |
Parašytas: 2011 12 09, 15:24 |
|
|
|
|
| Nori praktiškai- draugas gamino su 11 kW, 1450 n/min varikliu ir ant jo uždėjo T-74 smagratį. Bet jis darė durpyno kelmų skaldymui. |
O durpyno kelmai - čia prie kietųjų tikriausiai ? Kažkaip visiškai nesiorentuoju Ir su smagraciais - perdavimo koeficientas taip apgulniai kiek būtų ? Ar bent smagračio diametras ? Man traktoriai tik paveikslėliuose matyti, taigi aš su savo lakia vaizduote galiu labai apsirikt....
Zamolskis: nebesiblaškyk, pasilsėk  |
|
|
|
|
|
 |
Rotacinė malkaskaldė |
Parašytas: 2011 12 09, 15:30 |
|
|
|
|
|
_________________ Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.
mane rasite: mano profilyje |
|
|
|
 |
 |
Rotacinė malkaskaldė |
Parašytas: 2011 12 09, 18:36 |
|
|
|
|
| Nori praktiškai- draugas gamino su 11 kW, 1450 n/min varikliu ir ant jo uždėjo T-74 smagratį. Bet jis darė durpyno kelmų skaldymui. |
O durpyno kelmai - čia prie kietųjų tikriausiai ? Kažkaip visiškai nesiorentuoju Ir su smagraciais - perdavimo koeficientas taip apgulniai kiek būtų ? Ar bent smagračio diametras ? Man traktoriai tik paveikslėliuose matyti, taigi aš su savo lakia vaizduote galiu labai apsirikt....
Zamolskis: nebesiblaškyk, pasilsėk  |
Na, jei tokį su kirviu suskaldytum, ko gero, gautum medalį . Daug kur juos atiduoda veltui, tai ir gimė toks agregatas . Su tokiais įrenginukais, kaip you tubėje, net nesvajok jų suskaldyti . |
|
|
|
|
|
 |
Rotacinė malkaskaldė |
Parašytas: 2011 12 09, 21:36 |
|
|
|
|
| Tai kokia ten redukcija ? |
Vienas su vienu, sujungimas per minkštą movą, nuo to paties T-74 kardano. |
|
|
|
|
|
 |
Rotacinė malkaskaldė |
Parašytas: 2011 12 10, 21:03 |
|
|
|
|
A, dašuto man pagaliau - su smagračiu (o akyse kažkodėl škyvelis matosi)
Bet skaldyklės masė tai turėtų būti padori, tikras stacionaras. |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |