|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 12 21, 17:02. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Garso stiprintuvai » 25W MOSFET stiprintuvas. nesusitvarkau
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
25W MOSFET stiprintuvas. nesusitvarkau |
Parašytas: 2011 11 17, 20:57 |
|
|
|
|
| Mosfetas viduje turi parazitinį diodą, kurį ir matai kai tranzistorius uždarytas. Jei "palietus" tranzas neatsidaro iki galo, tai ir matosi tam tikra kanalo varža lygiagrečiai su minėtu diodu, todėl ir skiriasi reikšmės ir skirtingų galų. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 11 17, 21:02 |
|
|
|
|
| doom rašo: |
| maitinimo poliai nesumaišyti, kondikų poliai nesumaišyti. |
gal turi kitoki paaiskinima, kodel tada nusove abu konderiai, stovintys skirtinguose maitinimo peciuose ?
as tai neturiu
surinkus tokia elementaria schema be klaidu - viskas turi veikt is karto |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 11 17, 21:05 |
|
|
|
|
tai pagal tave, jie dar gyvi? tiesa, ramybės srovės visai nėra, tiksliau įtampos kritimas ant varžos lygus nuliui.
jei nebus patarimų, sugalvojau, kaip patikrint, kurioj vietoj negerai: kadangi išėjime yra 30V DC, pajungiu apkrovą ir žiūriu, iš kur dūmai rūks. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 11 17, 21:09 |
|
|
|
|
| gnt rašo: |
| maitinimo poliai nesumaišyti, kondikų poliai nesumaišyti. |
gal turi kitoki paaiskinima, kodel tada nusove abu konderiai, stovintys skirtinguose maitinimo peciuose ?
as tai neturiu |
manau, dėl nesveiko žadinimosi, kuris buvo pirmai. dabar elektrolitai kiti įlituoti ir jiem viskas gerai. tik spėju. jei ne, tai yra kita priežastis. reikėjo nuotrauką padaryt..
| gnt rašo: |
surinkus tokia elementaria schema be klaidu - viskas turi veikt is karto |
jei dalys sveikos, kuo aš abejoju. dar gali būt neteisingas montažas. o daugiau kas gali būt ne taip, reiks aiškintis, nes vis tiek padarysiu.
p.s. jau pasidariau kitą stiprą ant TIP35/36, viskas veikia. bet šitiem moosfetam nepasiduosiu, veiks ir jie |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 11 17, 21:25 |
|
|
|
|
Tie elektrolitai gali nušauti dėl trijų priežaščių (tavo atveju):
1. Per didelė maitinimo įtampa.
2. Neteisingų poliškumu įlituoti.
3. Neteisingų poliškumu paduotas maitinimas kas lygu 2 variantas kondikams.
Spręsk pats kuris variantas pas tave.
Gal užtenka žaisti katę pelę ir dėk nuotraukas ar bent montažinės brėžinį jei ne orinis montažas
Jei orinis tai mažai kas tau pagelbės  |
|
_________________ Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.
mane rasite: mano profilyje |
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 11 17, 21:33 |
|
|
|
|
| labai jūs riboti, nebūna vien šilta ir šalta. elektrolitams jau viskas okey, pamirštam juos. montažas ant plokštės su skylutėm, gal ryt nufotkinsiu, reiks daug prie nuotraukų padirbėt, kad suprastumėt. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 11 17, 21:48 |
|
|
|
|
O tai montažinę plokštė paišei iš rankos ar kompiuterinis? jei kompiuterinis bent duok žvilgtelėt. Šiaip jei iškart nusprogsta gali būti tik labai šalta tiksliau karšta. O dėl labai ribojimo, tai būtų kitas dalykas, jei jie būtų kitokioje grandinėje. Bet čia juo srovė praktiškai netekės...
O dėl generacijų tikrai reikia oscilografo. Bet kaip jau minėjo šitas stebuklas turėjo pasileisti iš karto. O kad nepasileido, tai reiškia klaidas montaže. |
|
_________________ Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 11 17, 22:08 |
|
|
|
|
kompinio varianto nėra. aš visad į montažinės plokštes skylutes kaišau detales žiūrėdamas į principinę schemą pagal ją, kitaip sakant, didžioji dalis detaliu toje vietoje, kur ir schemoje pažymėtos (žiūrint iš detalių pusės).
kaip jau minėjau, buvo pasileidęs šitas stipras su šita montažine man, tik nedavė pilnos galios, todėl darau išvadas, kad kažkas dabar blogai su pačiom dalim. gal bus kokie usiau pramušti tranzai? įmanoma. ryt bus aiškiau, šį vakarą jau laistau nukeptus sk/sj |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 11 17, 22:22 |
|
|
|
|
Na tikrai keistai. Kaip AV160 temoj vienas berniukas bandė paleisti ta žvėrį. O kad cokoliuotes sumaišęs. Net iš jo nuotraukų matosi, tai jam ne į galvą. Na aš dar paieškočiau klaidų.
Visiems pasitaiko.
Kai nubraižau braižau plokštę, paimu pasižymiu viską ir padarau top layer'iu tada nuo taško iki taško keičiu sluoksnį į apatinį. O ant schemos tuo pačiu vedžioju takelius raudonu tušinuku, o detales užtušuoju prieš tai butinai patikrines EBC ar kondensatorių poliškumą. Net kai visus takelius perėjęs negali būti tikras visu 100%. Siūlau ir tau pasiimti markerį ir tikslinti viską dar kartą. Ir būtinai patikrink tranzų cokoliuotes. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 11 17, 22:36 |
|
|
|
|
šitie veiksmai atliekami periodiškai, dabar jau bus koks dvidešimtas kartas, bet gerai, būtinai patikrinsiu. bet, kaip sakė, kartais pats savų klaidų neatrasi.
kaip galima garantuotai patikrinti IRFus? kokią schemikę, kad uždegt lemputę? kažką panašaus? patarkit |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 11 17, 22:57 |
|
|
|
|
| Datasheete tikrai rasi tikrinimo schemą. Potensas varža lauktranzis ir lemputė man regis. nelabai pamenu. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 11 18, 08:43 |
|
|
|
|
| Paduok maitinima isvis BE galiniu transu. Paziurek b-e transu.Ten kur rode pas tave 0.4v-perlituok tuos Tr.Paziurek-kiek ima I shema be galiniu Tr./ ampermetra pajunk i plusini laida/.Patikrink visur GND/ 47k,C NGR,VAS sroves gener.,diff sroves gen./,kondai 470uF turi buti ant PCB; paziurek-kiek v ant pader potenco 500 Om,sukinejant- turi reguliotis nuo 0 iki mzd 3v. OUT-e turi buti Omv /+- 10/20mv/! Jeigu viskas taip , kaip turi buti-tik tada kabink galinius /bet pries tai pasuk potenca, kad butu 0 v !/. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 11 18, 10:35 |
|
|
|
|
supratau, vsa, einu daryt.
dėl nusprogusių elektrolitų pamiršau paminėt vieną svarbų faktą: pajungus schemą be galinių, viskas buvo gerai, tada prijungiau galinius ir tada, TIK TADA, nusprogo elektrolitai. (galinius tranzus litavau ištraukęs kištuką iš tinklo, o ne atlitavęs maitinimo laidus). |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 11 18, 10:41 |
|
|
|
|
| (galinius tranzus litavau ištraukęs kištuką iš tinklo, o ne atlitavęs maitinimo laidus). |
kondikai buvo iškrauti??? |
|
_________________ teoriškai arklys- praktiškai nepaveža |
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |