|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 07 21, 00:31. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Garso stiprintuvai » A klasės stiprintuvas be bendro NGR
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 4 Pereiti prie 1, 2, 3, 4 Toliau |
|
 |
A klasės stiprintuvas be bendro NGR |
Parašytas: 2011 11 10, 01:57 |
|
|
|
Pristatau jūsų teismui savo tvarinį:
Kaip sako pavadinimas, tai 50W (8R) A klasės stiprintuvas su diferencialiniu įėjimu ir be bendro NGR.
Kol kas schema be nominalų, nes dar optimizuoju, parinkinėju tranzistorius, darbo režimus. Mokausi, taip jei trumpai
Šią savaitę turėčiau baigti su smulkmenomis ir užsisakyti detales. Kai tik prie to prieisiu, įmesiu prototipo schemą tokią, kokią ir ketinu surinkti.
Jūsų pastabos, komentarai ir pasiūlymai laukiami! |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 11 10, 08:48 |
|
|
|
Verdiktas:
"Everything should be made as simlpe as possible, but no simpler" /Albert Einstein.
Man atrodo viskas aišku? Palyginkite su Pass Laboratories gaminiais ir Jums bus viskas aišku. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 11 10, 09:32 |
|
|
|
Bent keletas esminių klaidų. Keletas beprasmybių. Vienu žodžiu - nedirbs. Nesuprantu, jei braižyta kokiu multisimu, tai kodėl nubraižius nebandyta simuliuot jo darbo? Kam rautis daryt pakankamai sudėtingai, jei aiškiai trūksta žinių? |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 11 10, 10:32 |
|
|
|
S.G.:
Klaidos atsirado nebent perbraižant iš Orcad į Altium, bet kiek žiūriu, tai viskas vietoje. Visi mazgai simuliuojant veikia kaip priklauso.
Gal galėtumėte detalizuoti savo pastabas? Kas dėl žinių, tai kaip siūlytumėte jų įgyti jei ne darant, bandant?
vinor:
Paprasčiau be abejo galima. Tiesiog noriu išbandyti kai kuriuos niuansus gyvai. Visi trys kaskadai (man) neįprasti, įdomu kaip kiekvienas veiks ant stalo. Kadangi nėra NGR, visus galima bus nesudėtingai analizuoti individualiai, daryti išvadas. Žodžiu, išmokti, įsisavinti. |
|
|
|
|
 |
 |
 |
Parašytas: 2011 11 10, 11:14 |
|
|
|
Viską taip staigiai išnagrinėt neišeis, bet trumpai parbėgom: jei priekiniams kaskadams atskiras (ir tokiu atveju pagal nutylėjimą stabilizuotas) maitinimas, tai bent 12 tranzų galima išmest. Jokios žalos, išskyrus naudą, nebus. Turiu galvoj 4 srovės generatorius ir stabiltronų analogus, kurie dar ir be reikalo dubliuoti. Taip pat ir kaskodas čia nieko neduoda, nes difkaskadas su sekančiu laipsniu jungiasi kaskodu. Neaišku, kam yra pritaisytas plaukiojantis maitinimas trečiam nuo galo kaskadui, juo labiau, kad tas maitinimas su nurodytais nominalais būtų 0V. Gal tie tranzai geriausiu atveju dirba diodų režimu, bet labai abejoju, turėtų būt visškas bardakas. Beje, su tokiais nominalais ir difkaskadas "dirbs" su nuline įtampa. Tai, kaip difkaskadas jungiasi su įtampos stiprinimo laipsniu - kažkokia nesamonė. Nebent ko neatsirinkau, reiktų schemą perbraižyt pagal standartus, o tai turbūt niekas net nesuprato, kad čia Holtono stiprintuvo struktūra. Nulio palaikymo schema taip pat įjungta neteisingai, jos išėjimą reiktų jungt prie difkaskado. Maitinimo įtampos - šimtavačio stiprintuvo. Neaiški rimties srovės palaikymo schema.
Vienžo, siūlyčiau persibraižyt schemą taip, kaip braižomas Holtonas , kad būtų aiškiau (tada savaime pasimatys ir beprasmiškai lygiagretinti mazgai), surašyti realius nominalus, gal tada galima būtų rimčiau aptart. Beje, paprastai radio žurnaluose, pristatant kokį daiktą, schema būdavo aprašoma ir paaiškinama. |
|
|
|
|
 |
 |
Re: A klasės stiprintuvas be bendro NGR |
Parašytas: 2011 11 10, 12:03 |
|
|
|
assembled rašo: |
Pristatau jūsų teismui savo tvarinį:
Kaip sako pavadinimas, tai 50W (8R) A klasės stiprintuvas su diferencialiniu įėjimu ir be bendro NGR.
Kol kas schema be nominalų, nes dar optimizuoju, parinkinėju tranzistorius, darbo režimus. Mokausi, taip jei trumpai
Šią savaitę turėčiau baigti su smulkmenomis ir užsisakyti detales. Kai tik prie to prieisiu, įmesiu prototipo schemą tokią, kokią ir ketinu surinkti.
Jūsų pastabos, komentarai ir pasiūlymai laukiami! |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 11 10, 12:16 |
|
|
|
Atsiprašau,nepažiūrėjau teksto Puoliau žiūrinėti schemą iš kairės į dešinę ir užkliuvau ant pirmo pasitaikiusio...Dar kartą atsiprašau. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 11 10, 15:24 |
|
|
|
Žiūrėjau žiūrėjau, vos smegenų neišsinarinau, kol supratau, kas čia nubraižyta. Nu negalima taip kankinti žmonių Ir su duotais nominalais kažkas aiškiau darosi. Tai gal tas daiktas ir dirbs, tik bendra pastaba - kam tiek navarotų ant priekinio laipsnio, jei galiniai laipsniai - žemiausios klasės? |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 11 10, 15:58 |
|
|
|
Veikimo principą supratom, bet ir aš vos smegenų neišsinarinau . Supaprastinta schema naudinga, nes surašytos ramybės srovės. Schema gal ir veiks, bet kad veiks gerai aš abejoju. Bent jau man ji nepatinka, nes pernelyg sudėtinga ir griozdiška. A klasės stiprintuvai tuo ir geri, nes paprasti ir tiesiški. Aš vadovaujuosi tokio principu: genialumas paprastume. O čia nueita kitu keliu...
Nepasimodeliavus sunku kažką konkrečiai sakyt, bet man abejonių kelia keli dalykai.
1.laipsnių stiprinimai. Sudėtingi difkaskadai daromi, kad gaut didelį stiprinimą. O koks stiprinimas čia? Ir koks antro laipsnio stiprinimas? Kažkaip įtariu, kad bendras stiprinimas gali būti didokas.
2. Signalas iš difkaskado į įtamos laipsnį patenka į diodą D2. O diodas netiesiškas elementas, nors įjungtas atbulai, bet su maža įtampa. Man taip nepatinka. Tokie diodai statomi, kad schema greičiau grįžtų iš perkrovos. Bet jei nebus gryžtamo rššio, tai neturi būt ir perkrovų. Ir Q7 niekada neturi būti pilnai uždaromas.
3. R19, R27 atremti į operacinio išėjimą. O operacinio šėjimo varža netiesiška ir priklauso nuo dažnio. Varžas reikia jungt prie žemės, o nuliopalaikymą daryt kitaip.
4.Kokia Q7 srovė? Matau, kad pernelyg maža. Įvertinimas rodo 5mA. Tai labai nedaug. Augimo greitis bus mažas ir į galiniu bažes tiek srovės nepakanka. O kai išėjimo įtampa bus +30V visi 5mA nutekės per 6,2k varža, o į Q9 bazę nieko neliks, o būtent tada Q9-tam srovės labiausiai reikia.
5. nepatinka diodai D5,D6 išėjime. Jie ineša papildomą netiesiškumą tuo momentu kai srovė į apkrovą pasiekia 2A.
6.Nepatinka, kad itampos stiprinimo laipsnis nesimetriškas. Viršui sulaužytas kaskodas, apačioj sroves veidrodis. Aš daryčiau simetrišką schemą kad būtų simetrija horizontalios linijos atžvilgiu. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 11 10, 17:26 |
|
|
|
Kaip pasakitu rusai- " ну и наворочено " Man nelabai aisku- Q13,17,22,19; D3,4,7,9-cia gi ne mosfetai,ir net kai kurie turi korpuse ir dioda ir staba;D5,6;Q3,6,34,38; kaip regul. Io;termostabilizacija;jeigu OUT-e standartine "troika"-gal tada geriau po viena R tarp emiteriu Q29-Q9 pvz 100-300 Om ir Q11-Q26 R 20-47 Om ? Kad integratorius blogai-jau sake,maitinimas 50vX2 A klasei ? Man asmeniskai patinka simetriskos shemos, jeigu pvz be NGR http://www.octave-electronics.com/lcaudio/temil.shtml arba http://www.vegalab.ru/forum/attachment.php?attachmentid=134941&d=1317247266 |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |