|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2024 11 08, 17:45. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Elektronika žaliems » Reikia kintama strove ištėsinti [absiuliučiai žalias]
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
|
Reikia kintama strove ištėsinti [absiuliučiai žalias] |
Parašytas: 2011 10 03, 14:41 |
|
|
|
Sveiki,
turiu provikli 11,5V
jei tikliai tai Output:AC 11.5V/~1600mA 18.4VA
noriu krauti http://www.lemona.lt/index.php?page=item&i_id=85747
žinau ka apie ta 10proc turio bet pagal specifikacija galima kraut iki 2.1Ah
tai nelabai rupi
kiek suprantu tas ženklas ~ reišk kintama srove tai reik ištėsint gal galit detales surašyt ir ka su ko junkt žinau ka dijodu tiltelio reik kondensatoriu irgi bet kokiu reik nežinau schemose kur mačiau tai ten velns žino kokia srove tėsina
bučiau labai dekingas už informacija ir jei paaiškinsit ka reiškia 18.4VA |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2011 10 03, 16:45 |
|
|
|
yra ten keturi parašimai nu vienas man netinka tai lieka trys kuri man naudot akumui kraut?
Transformer + Rectifier
Transformer + Rectifier + Smoothing
Transformer + Rectifier + Smoothing + Regulator
beto ten yra skirta 5V |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2011 10 03, 17:36 |
|
|
|
weberiz rašo: |
yra ten keturi parašimai nu vienas man netinka tai lieka trys kuri man naudot akumui kraut?
Transformer + Rectifier
Transformer + Rectifier + Smoothing
Transformer + Rectifier + Smoothing + Regulator
beto ten yra skirta 5V |
Transformatorius ir diodų tiltelis. Su tavo turimu trnsformatoriumi daugiau NIEKO NEREIKIA. |
|
_________________ If nobody hates you you're doing something boring |
|
|
|
|
Parašytas: 2011 10 03, 17:57 |
|
|
|
tai kiek supratau tik diodu tiltelio tereikia?
gal galit imest iš lemonos arba milgretos kurio tiltelio nu geriausias varjantas ir kaip ji junkt nu ta prasme minusas pliusas ir išejimo pliusas minusas nes sakau esu žalias totaliai tai nepykit esu programotojas tai suprantu kai atsiranda totalus žali tai va kiek moku tai moku iki 10kl kurso apie elektra |
|
|
|
|
|
Re: Reikia kintama strove ištėsinti [absiuliučiai žalias] |
Parašytas: 2011 10 03, 19:19 |
|
|
|
weberiz rašo: |
...ir jei paaiškinsit ka reiškia 18.4VA |
VA yra Voltamperai,voltai dauginta is amperu = watai, watai dalinta is voltu = amperai,ka jau ir paminejo tik patikslinu pavadinima |
|
_________________ Visada buna pirmas kartas |
|
|
|
|
|
Parašytas: 2011 10 03, 19:42 |
|
|
|
dusiata rašo: |
http://lemona.lt/index.php?page=item&i_id=60088
sitokio tau turetu pakakt. transformatoriu jungi kur pazymeta kintama srove (~) o isejimo pliusas ir minusas pazymeti. |
truputeli pagaunu jau kampa
bet atrodo nedapasokojau ka darysiu tai yra aš tesinsiu ne prie pakrovejo o prie akumo padarysiu kuštuka 5.0 ka lystu ir t.t. nes aš turiu kolonkes kompiterines aš jas noriu prie akumo prijunkt ir ka be akumo galėčiau tik vat idomus dalykas koloneles veik ir ant ištesintos ir ant kintavos sroves tai normalu? tai va tik šita kur imetiai tiltepi junkt minusa su minusu pliusa su pliusu ir tiek? daugiau jokiu detaliu nereik? nes aš noriu saugiai ka nesupist akumo gaila supist 40lt da beto reik kokiu apsaugu ka neperkraut akumo? nes jei 1.6a kraun tai 7.2 pakraus per 4,5h o jei kraus ten pvz 8h nieka nebus? |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2011 10 03, 20:02 |
|
|
|
koloneles gali be jokio diodu tiltelio prie akumuliatoriaus jung,nes akumuliatorius jau duoda DC tavo vadinamaja ištiesinta, o tiksliau nuolatine srove,ne AC - kintama kuriai pavers i nuolatine(DC) reikalingas diodu tiltelis.../jungi kintamos betkuriuos kontaktus ant tu kur parašyta ~ o akumo minusa prie diodu tiltelio -, o pliusa akumo prie diodu tiltelio + |
|
_________________ Visada buna pirmas kartas |
|
|
|
|
Parašytas: 2011 10 03, 22:11 |
|
|
|
Beraštis tas "programotojas" dar tegu parašo kokia tai C++ kalba ..Man panašu kad čia koks libanietis medicinkę Kaune studijuojantis rašinėja.Bet jei lietuvis , tai apopleksija,sovietmetis mus išmokino labiau nei "laisva " Lietuva. |
|
_________________ Kaunas Aleksotas, tel. 8681 65septyni 19 |
|
|
|
|
Parašytas: 2011 10 04, 05:44 |
|
|
|
vincovicius rašo: |
Beraštis tas "programotojas" dar tegu parašo kokia tai C++ kalba ..Man panašu kad čia koks libanietis medicinkę Kaune studijuojantis rašinėja.Bet jei lietuvis , tai apopleksija,sovietmetis mus išmokino labiau nei "laisva " Lietuva. |
|
|
_________________ If nobody hates you you're doing something boring |
|
|
|
|
Parašytas: 2011 10 04, 13:32 |
|
|
|
gerai su diodu tiltelu viskas aišku ačiu
o del kolonkiu tai pačioje kolonkeje musiet yra tesintuvas padarytas nes i kolonke ain kintama bet ir su nekintama irgi veik bet a datales nesuges su nekintama srove jei ilgiau paais nes aš ten pabandžiau trumpai pasiskolines pakroveja
na del rašymo tai žinau kad esu beraštis anglu daug geriau varau už lietuviu kalba neveltui iš letuviu pasigail tai vos 4 duod |
|
|
|
|
|
|
Parašytas: 2011 10 04, 15:20 |
|
|
|
gal tu geriau išvis neberašyk čia,nes nuo tavo vartojamos rašomosios lietuvių kalbos koktu darosi. o šiaip ne pro šal tau būtų forumą truputį pačiam pasiskaityt, kad turėtum bent minimalių žinių, dabar šneki kažkokias pievas kai net neskiri normaliai kintamos nuo nuolatines ir koki šaltiniai kokią srovę išduoda. skaityk googlink, o paskui jau lauk pagalbos, nes tikrai kažka gali sudeginti ir paskui dar forumiečius apkaltinsi kad blogai patarė. |
|
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|
Naujos temos forume |
|
|