|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 06 28, 21:52. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Principinės elektrinės schemos » Kaip išmokti skaityti schemas
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 2 iš 2 Pereiti prie Atgal 1, 2 |
|
 |
Kaip išmokti skaityti schemas |
Parašytas: 2011 09 25, 00:40 |
|
|
|
Viso šito fleimo priežastis - nekorektiškai suformuluotas klausimas. Reiškia, autorius ne tik schemų dar neišmoko skaityti, bet ir klausimų aiškiai užduoti. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 09 25, 01:29 |
|
|
|
Taip, bėda, kai daugiau nei vieną kursą baigęs žmogus taip kalba.
Gal kokioje KKA mokeisi?
Man labai įdomu, nes šiaip jei žmogus kažką baigęs jis savarankiškai gali mokytis. Aš pirmam kurse irgi nelabai domėjausi elektronika. Nesakau kad dabar orakulas, kaip tik dar labai žalias. Bet bent jau kiek reikia informacijos aš randu ar bent jau bandau ieškoti.
Jei nori pradėti skaityti schemas, reikia pasiskaityti daug. Pasivartyti elektronika.lt teorijų skyrelį. Ten yra daug naudingos info pradedančiajam. Bet kad pradėti skaityti schemas nepakanka tik mokėti elementus. Reikia suprasti, kaip kur elgiasi el srovė, kaip krenta įtampa ir tt. daug niuansų. |
|
_________________ Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.
mane rasite: mano profilyje |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 09 25, 09:24 |
|
|
|
Babajuss rašo: |
Aš pirmam kurse irgi nelabai domėjausi elektronika. Nesakau kad dabar orakulas, kaip tik dar labai žalias. Bet bent jau kiek reikia informacijos aš randu ar bent jau bandau ieškoti.
|
Tik nesakyk ,kad tavo aukstieji tave ismoke elektronikos, nes tai netiesa...Visko ismoksti barakuose kazka konstruodamas, savarankiskai kazka ciupinedamas. Aukstasis dar nieko nera ismokes, nes maziausiai zingsniu is paskos velkasi... |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 09 25, 09:43 |
|
|
|
Edzma rašo: |
Aš pirmam kurse irgi nelabai domėjausi elektronika. Nesakau kad dabar orakulas, kaip tik dar labai žalias. Bet bent jau kiek reikia informacijos aš randu ar bent jau bandau ieškoti.
|
Tik nesakyk ,kad tavo aukstieji tave ismoke elektronikos, nes tai netiesa...Visko ismoksti barakuose kazka konstruodamas, savarankiskai kazka ciupinedamas. Aukstasis dar nieko nera ismokes, nes maziausiai zingsniu is paskos velkasi... |
Na šiaip ir ne barakas bet panašiai. Taisiau, domėjausi, konstravau. Sakau, univeras gerai išmokina ieškotis info. Dar išmokina, bent jau mane, bendro supratimo kas kaip turi veikti. Kartais bendradarbis ateina ir klausia, kas ir kaip veikia. Prieš savaite atėjo ir sako ka reiškia laiko relė su įėjimais S ir R tai kol neperskaičiau tech. užduoties. O ten paprasčiausiai norėta padaryti kaip SR trigerį (S su užlaikymu). Aišku aš jam to nesugebėjau išaiškinti, bet užteko, kad išverčiau įėjimų pavadinimus SET-nustatyti, RESET-atmesti. Na išpildymas vistiek įdomus.
Bet ne tame esmė, esmė tame, kad beviltiška skaityti schemą, kai nežinai, kas per elementai. O dar labai sunku, kai nežinai, ką schema daro, kaip turi dirbti. |
|
_________________ Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.
mane rasite: mano profilyje |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 09 25, 11:44 |
|
|
|
Socrates rašo: |
Pradziai rasai vienaip:
SPX rašo: |
/\ Dėl tokių dalykų klausinėti forumuose yra durnoka, eini į parduotuvę ir žiūri. |
Po to sau priestarauji:
Nori mokytis perki knygą/eini į biblioteką, galų gale internetas pilnas info |
Tai jei nieks forumuose, reviewsuose ir pan. nerasys savo nuomones, tai kur tu internete ta info rasi? Cia aisku offtopic'as, bet tam forumai ir skirti. Jeigu tu nenori dalintis info, tai kam isvis sitam forume lankaisi? |
Tu čia apsimeti irgi ar kaip? Pats matyt nelabai įkirtai ką aš čia rašau, nors labai aišku. Pagal tave išeina, kad čia forume kiekvienas turi būti pačiupinėjęs visus rinkoje esančius TV ir patarinėtų kitiem katras geresnis? Niekas tau jokiam forume tiksliai nepasakys kas ten per pvz TV, jeigu pats savom akim nepamatysi ir nepažiūrėsi. Internete apie TV info labai skirtingos tam pačiam modeliui. O į biblioteką siunčiau dėl elektrotechninių knygų, ne dėl TV. Ar programišiui tai sunkiai irgi suvokiama??? Forumai žinių neįdės į galvą, jeigu pats nieko nedarysi pirma. |
|
_________________ No ground, no sound. |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 09 25, 12:11 |
|
|
|
Edzma rašo: |
|
Dėstytoja Mickūnienė išmokė schemų skaitymo, nesvarbu, kad schemos lempinės buvo, visur tokie patys elektronai bėgioja. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 09 25, 13:04 |
|
|
|
|
_________________ Praktika-kai viskas veikia bet neaišku kaip.
Teorija-kai viskas aišku bet niekas neveikia.Bet buna ir išimčių,kai niekas neveikia ir niekas neaišku... |
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 09 25, 14:01 |
|
|
|
Pagal tave išeina, kad čia forume kiekvienas turi būti pačiupinėjęs visus rinkoje esančius TV ir patarinėtų kitiem katras geresnis? |
Tu parasyk forume apie savo turima TV, kitas parasys apie savo, taip ir susidarys nuomoniu gausa apie N skirtingu variantu. O kas del bibliotekos, tai as jau pries tai sakiau, kad mes su tavim shitu pokalbiu i offtopica nuejom  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 09 25, 14:49 |
|
|
|
Nu teoriškai N gausa susidarys, bet - vienas parašys apie TV, kuris jau nebe parduodamas/nebe gaminamas, kitas parašys, apie tokį, kuris net ne rytų Europos rinkai skirtas (atvežtas iš šroto). dar viena rizika, kad vienas apie tą patį parašys gerai, kiti likę penki nelabai gerai. Taip kad ta info gausa bus itin netiksli. Tai kaip tokiu atveju duoti patarimą? Eini ir žiūri pats, tiksliausias patarimas. Na, baigiam, tikrai šitoj temoj TV offtopic'as, bet biblioteka yra vienas iš būdų pradėti kažko mokytis, jeigu namie nėra reikiamos literatūros. O kai netiksliai suformuluotas klausimas, tai ko dar tikėtis galima? Patarimas čia toks būtų - pirma formuluoti išmokti, o po to jau mokytis schemų simbolius. |
|
_________________ No ground, no sound. |
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|