|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 10 04, 19:44. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » Dėl įžeminimo
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
 |
Dėl įžeminimo |
Parašytas: 2011 09 18, 12:53 |
|
|
|
Tai va, reikia man įžeminti stiprintuvą: 2x lm3886. Pats stiprintuvas turi gnd, 0v ir -, trafas 0v, o ir lizdas maitinimui parodytą žemę. Pas mane korpusas visas yra metalinis, tik dugnas medinis. Tai kaip visas žemes reikia sujungt ir prie ko jungti? dekui  |
|
|
|
|
 |
Re: Dėl įžeminimo |
Parašytas: 2011 09 18, 13:44 |
|
|
|
lauris152 rašo: |
Tai va, reikia man įžeminti stiprintuvą: 2x lm3886. Pats stiprintuvas turi gnd, 0v ir -, trafas 0v, o ir lizdas maitinimui parodytą žemę. Pas mane korpusas visas yra metalinis, tik dugnas medinis. Tai kaip visas žemes reikia sujungt ir prie ko jungti? dekui  |
Burzgia? |
|
|
|
|
 |
Dėl įžeminimo |
Parašytas: 2011 09 18, 14:20 |
|
|
|
visas mases reikia sujungti vienam taske ir niekur neturi susidaryti kilpu is zemes laidu. |
|
|
|
|
 |
Re: Dėl įžeminimo |
Parašytas: 2011 09 18, 15:29 |
|
|
|
Jons rašo: |
lauris152 rašo: |
Burzgia? |
Na girdisi šioks toks fonas, tai ir nežinau ar taip turi būti tai noriu įžemint.
Citata: |
visas mases reikia sujungti vienam taske ir niekur neturi susidaryti kilpu is zemes laidu. |
Tai pas mane yra toks lizdas 220v: http://rcl.lt/index.php?id=2&lang=lt&acc=show&term=10a&pcode=CKI190&pmode=&frame=3
tai jo tą vidurinį kontaktą ir abiejų stiprintuvo plokštelių gnd sujungti pavyzdžiui prie dugno? |
|
|
|
|
 |
 |
Dėl įžeminimo |
Parašytas: 2011 09 18, 17:47 |
|
|
|
Visos žemės turi sueiti į vieną tašką, kuris turi būti kuo arčiau maitinimo kondensatorių. Kitas klausimas ar pas tave namuose tas įžeminimas pajungtas? Jei į rozetę ateina tik du laidai, tai nieko nepadės tas žemės pajungimas prie kištuko. |
|
|
|
|
 |
Dėl įžeminimo |
Parašytas: 2011 09 18, 18:06 |
|
|
|
midnex rašo: |
Visos žemės turi sueiti į vieną tašką, kuris turi būti kuo arčiau maitinimo kondensatorių. Kitas klausimas ar pas tave namuose tas įžeminimas pajungtas? Jei į rozetę ateina tik du laidai, tai nieko nepadės tas žemės pajungimas prie kištuko. |
Na bet gal blogiau irgi nebus? |
|
|
|
|
 |
Dėl įžeminimo |
Parašytas: 2011 09 18, 18:11 |
|
|
|
Nebus blogiau, nauda bus tik ten, kur normali rozetė su įžeminimu. |
|
|
|
|
 |
Dėl įžeminimo |
Parašytas: 2011 09 18, 18:23 |
|
|
|
midnex rašo: |
Nebus blogiau, nauda bus tik ten, kur normali rozetė su įžeminimu. |
Na manyčiau, kad gal su įžeminimu, nes vis dėlto nuosavas namas ir naujos statybos. Tai man tada abiejų stiprintuvų gnd ir to maitinimo lizdo gnd prisukti visus 3 su vienu varžtu į korpusą, taip? |
|
|
|
|
 |
Dėl įžeminimo |
Parašytas: 2011 09 18, 18:37 |
|
|
|
Na girdisi šioks toks fonas, tai ir nežinau ar taip turi būti tai noriu įžemint.
|
Niekas šiame stiprintuve neturi burgzti ir neįžeminus. Burzgia dažniausiai dėl to, kad neteisingai suvedžiotas nulinis laidas stiprintuvo viduje. Dar gali burgzt, jei įėjimo lizdai pajungti neekranuotu laiduku. |
|
|
|
|
 |
 |
Dėl įžeminimo |
Parašytas: 2011 09 18, 19:25 |
|
|
|
Contax rašo: |
|
Niekas šiame stiprintuve neturi burgzti ir neįžeminus. Burzgia dažniausiai dėl to, kad neteisingai suvedžiotas nulinis laidas stiprintuvo viduje. Dar gali burgzt, jei įėjimo lizdai pajungti neekranuotu laiduku. |
Na tas burzgimas - fonavimas būna tik:
1.kai perjungiu dainas pasigirsta sucypimas kažkoks (naudoju telefoną samsung galaxy s2)
2.kai sustabdau muzika ir užrakinu telefoną pradeda garsiai fonuoti
3.o kai grojant muzikai pritylinu, galima išgirsti tuly tylu fonavimą.
Na būtu galima nekreipti dėmesio, bet dėl 2 punkto žiauriai diorgina. ir įžeminti noriu ne vien tik dėlto, visi ir taip pataria, dėl atsargumo įžeminti.
O kaip tas 0v laidas gali būti blogai išvedžiotas? |
|
|
|
|
 |
 |
Dėl įžeminimo |
Parašytas: 2011 09 19, 11:44 |
|
|
|
Man yra iškilęs toks pats klausimas.
Nežinau kaip daryti, nes pas mane bute žemės rozetėj nėra, bet kyla naujas namas, kuriame įžeminimas tikrai bus.
Tad man dabar įdomu ar jungti tą trečia žemės kontaktą kištuke kartu į žemę su antrinių vidurio tašku ir įėjimo, išėjimo žemėm ar tiesiog antrinių vidurio tašką vesti tiesiai į stiprintuvą?
ačiū. |
|
|
|
|
 |
Dėl įžeminimo |
Parašytas: 2011 09 19, 15:19 |
|
|
|
Prijungiau stiprintuvo gnd išvadus prie kištuko gnd, ir rezultatas toks kokio ir norėjau. Dėkui visiems kas padėjot  |
|
|
|
|
 |
Dėl įžeminimo |
Parašytas: 2011 12 04, 21:54 |
|
|
|
Netinka sis trafas LM3886.Mikrei bus ragai.Ieskokis trafo su ~2x20...22V 4...8A |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |