|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2026 02 27, 15:56. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Maitinimo šaltiniai » 250W SMPS
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
250W SMPS |
Parašytas: 2011 03 08, 20:00 |
|
|
|
|
Skaitau ir mastau. Labai panasu maitinimo bloka buvau pasigamines.
1. Kam galiniai tranzai. Imi oscila, ziuri ka tl mikre tau duoda. Jei grazus signalas einame toliau.
2. statai tranzus ir feritini zieda. Imi oscilografa ziuri ka paduoda.
3. jei skaitmeninis voltmetras naudojamas- tau nieko jis neparodys gero. Daznis keitiklio per didelis. Pas mane 2v pastoviai rode, nors keitiklis veike.
Reikia imt rodyklini.
Turi pilnai veikti, gera stabili schema= kol neuztrumpini  |
|
_________________ Tikėk formulėmis, tačiau pasitikėk tiktai savo ausimis. 864731477 |
|
|
|
 |
 |
250W SMPS |
Parašytas: 2011 03 08, 22:23 |
|
|
|
|
| Lituokime rašo: |
Skaitau ir mastau. Labai panasu maitinimo bloka buvau pasigamines.
1. Kam galiniai tranzai. Imi oscila, ziuri ka tl mikre tau duoda. Jei grazus signalas einame toliau.
2. statai tranzus ir feritini zieda. Imi oscilografa ziuri ka paduoda.
3. jei skaitmeninis voltmetras naudojamas- tau nieko jis neparodys gero. Daznis keitiklio per didelis. Pas mane 2v pastoviai rode, nors keitiklis veike.
Reikia imt rodyklini.
Turi pilnai veikti, gera stabili schema= kol neuztrumpini  |
bandysim ieskoti kas blogai. ir manau kad valdymo trafas grybauja. gal kazka gali su tl474 pasiulyti. kazka nesudetinga. nes panasi i atx dauguma kurios randu. |
|
_________________ Skype: dmb-220 |
|
|
|
 |
250W SMPS |
Parašytas: 2011 03 09, 08:26 |
|
|
|
|
|
_________________ Tikėk formulėmis, tačiau pasitikėk tiktai savo ausimis. 864731477 |
|
|
|
 |
250W SMPS |
Parašytas: 2011 08 16, 11:28 |
|
|
|
|
Sveiki, gal kas ivaldete smps su ir2153 kuri turetu apsauga nuo trumpo bei overlaudo. Pvz http://interlavka.narod.ru/nabor/nabpreobra06.htm , meginau tai lyg veikia bet beda jei kondikai antrinese talpesni(pas mane 2200uF ant peties, +-35V) tai ijungimo metu suveikia, reikia daryt minksta ijungima su rele. O mazai kondiku det ant 300-400W galios nesinori. Beje derinant galios riba potenciometru matyt tiristorius atsidare dalinai ir sutrugde mikroschemos darbui nukale tranzus...noretusi ivaldyti patikima apsauga su sia mikroschema jei tai imanoma ir apsimoka. O gal geriau daryt sg3525+ir2110+mosfet, su tobulesne apsauga, beje dar butu griztamas,soft startas.... Laukiu komentaru ir pasiulymu gal kas susidure  |
|
|
|
|
|
 |
 |
250W SMPS |
Parašytas: 2011 08 16, 11:39 |
|
|
|
|
| Electromen rašo: |
Sveiki, gal kas ivaldete smps su ir2153 kuri turetu apsauga nuo trumpo bei overlaudo. Pvz http://interlavka.narod.ru/nabor/nabpreobra06.htm , meginau tai lyg veikia bet beda jei kondikai antrinese talpesni(pas mane 2200uF ant peties, +-35V) tai ijungimo metu suveikia, reikia daryt minksta ijungima su rele. O mazai kondiku det ant 300-400W galios nesinori. Beje derinant galios riba potenciometru matyt tiristorius atsidare dalinai ir sutrugde mikroschemos darbui nukale tranzus...noretusi ivaldyti patikima apsauga su sia mikroschema jei tai imanoma ir apsimoka. O gal geriau daryt sg3525+ir2110+mosfet, su tobulesne apsauga, beje dar butu griztamas,soft startas.... Laukiu komentaru ir pasiulymu gal kas susidure  |
IR2153 yra skirta liuminescencinių lempų balastams. Nors su ja gaunasi lengvai padaromi negalingi maitinimo blokai, bet aš nepateisinu jos naudojimo pagal ne pagal paskirtį. Yra sena gera TL494 yra naujesnių SG ir t.t.
Gana naudoti rusiškus metodus ir vinis kalt su replėm o traukt su plaktuku. |
|
_________________ If nobody hates you you're doing something boring |
|
|
|
 |
 |
250W SMPS |
Parašytas: 2011 08 16, 11:56 |
|
|
|
|
Zinau kam skirta bet gal kas naudoja ir gerai veikia nukrypus nuo paskirties. ji gerai veikia kol netrumpini ta esu isbandes  |
|
|
|
|
|
 |
 |
250W SMPS |
Parašytas: 2011 08 16, 12:23 |
|
|
|
|
| Evaldas_S rašo: |
IR2153 yra skirta liuminescencinių lempų balastams. Nors su ja gaunasi lengvai padaromi negalingi maitinimo blokai, bet aš nepateisinu jos naudojimo pagal ne pagal paskirtį. Yra sena gera TL494 yra naujesnių SG ir t.t.
Gana naudoti rusiškus metodus ir vinis kalt su replėm o traukt su plaktuku. |
tavo minetos mikrsohemos neturi draiveriu mosfetams.
ir2153 puikia tinka kai reikia nereguliujamo maitinimo. bet uz tai ten didele prolema su deadtime jei idedi mosfetus kuriu talpumas duagisu nei 3nF tai shema sudega todel ketiklio galingumas labai apribotas.
as esu sukures kvazirezonansine shema su sroves tabilizavimu ant ir2153, veikia gerai.
Uploaded with ImageShack.us
tiesa tingejau transformatorisu paisyti tai pripaisiau varzu vietoje apviju
r15, r16, r17 yra transformatorisu apvijos susuktos trigubu laidu.
ir dar per tapati transformatorisu prakista keletas viju laido kuriuo teka isejimo srove |
|
|
|
|
|
 |
 |
250W SMPS |
Parašytas: 2011 08 16, 12:44 |
|
|
|
|
Daug neiskumu ko man tarkim reikia is tavo schemos naudojant maitint stirpekui, beje daug rezistoriu, kondiku nominalai nezinomi Mano dazniausi naudojami tranzai irf740. |
|
|
|
|
|
 |
250W SMPS |
Parašytas: 2011 08 16, 13:30 |
|
|
|
|
taip mano shemoje daug nominalu truksta(tiksiau ju isvis nera ) bet juos gali is kitu shemu paimti.
shema idejau daugiau tam kad parodyti principa
pagrindinis skitumas nuo panasiu shemu cia toks, kad pas mane ideta varza R11 ir tranzistoriai Q4 ir Q6 kurie pajungti prie sroves transformatoriaus.
jei srove virsuja leistina, tai tranzistoriai tiesiog pejungia mikroshema i priesinga puse |
|
|
|
|
|
 |
250W SMPS |
Parašytas: 2011 08 16, 14:55 |
|
|
|
|
| Neiski paskirtis lauko tranzo prie optrono, taip pat kur optrona jungti. O kaip valdyti bloko sroves dydi? Kas buna jei isejima keitiklio uztrumpini? |
|
|
|
|
|
 |
250W SMPS |
Parašytas: 2011 08 16, 16:57 |
|
|
|
|
optoronas ir mosfetas jei nori srove valdyti atskirai, jeigu tereikia apsugos nuo trumpo tai tos dalies shemos nereikia
beje kitas dalykas kad jei naudoji toki mantinima kaip mano shemoje tai uztrupinus shema paprastai pati atsjungia ir niekas nesudega. |
|
|
|
|
|
 |
250W SMPS |
Parašytas: 2011 08 17, 13:12 |
|
|
|
|
R11 nominala pasakysi? beje koki dazni statyt tavo schemoje, 50khz tiks? Papasakok apie apviju santykius sroves trafuko kiek mazdaug sukt. O kaip keitiklis dirba neperkrautas ka tie tranzai atlieka keicia dazni ar pan? Kaska minejai apie sroves stabilizavima. |
|
|
|
|
|
 |
 |
250W SMPS |
Parašytas: 2011 08 18, 11:00 |
|
|
|
|
r11 galima naudoti koki 500omu 1k
sroves tranzformatoraus santykis nera labai svarbu. as manau kad turetu buti mimimum 1:20
bet reikai kad tas tranzformatorisu sugebetu drbti prie pakankamai mazo daznio, kuris bus naudojamas keitiklyje.
kadangi daznis kyla didejant apkrovai tai minimuma rieiketu parinkti kuo mazesni, pvz 25khz
uztrumpinus isejima daznis pakils iki kazkur 150khz
taip pat reikai kad arba galios trannsformatorisu turetu pakankama sklaidos srauta arba reikia paildomo droselio nuosekliai
geriausi cia tinka transformatoriai kuriu pirmine ir antrine susukta and ne ant viena kitos bet salia viena kitos. arba net ant atskiru serdies pusiu |
|
|
|
|
|
 |
 |
250W SMPS |
Parašytas: 2011 08 18, 11:13 |
|
|
|
|
| Jei sroves trafuko santykis 1:20 tai kokias panasiai parinkti tu dvieju tranzu bazes varzas?Beje jei pradinis keitiklio daznis toks mazas tai pirmine pagr. tansformatoriaus tures daugiau apviju,jei prie 50khz apie 40 tai cia jei 25khz tai min 60 sukt ane?. Naudoju 4cm feritus 2000 skvarbos galiu susikt pirmine vieno puseje antrine kitoje. |
|
|
|
|
|
 |
250W SMPS |
Parašytas: 2011 08 18, 17:46 |
|
|
|
|
ten ant bazes gali jokiu varzu nedeti arba gelima po kokius 10 omu ideti jeim nori del saugumo.
jei dazni padaryti per maza tai keitiklis jis pasireguliuos pats nes transformatorisu isisotins ir srove prades stiagiai kilti del ko ivyks perjungimas
ta serdies isisotinima galima panausdoti itampos stabilizaciai.
siap tai as siulau paeksperimentuoti dazni derinat potenciometru kaip mano shemoje. |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |