|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2024 11 28, 15:44. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Elektronika žaliems » Dėl AC to DC
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
|
|
|
Dėl AC to DC |
Parašytas: 2011 07 28, 00:13 |
|
|
|
Sveiki, nesu aš jau toks žaliukas, bet vis del to dar nežinau daug.
Taigi norėjau jūsų paklaust: tarkim turiu aš 6v ac nuo trafo ir man reik apie 9-12v DC, gal butu galima gauti kokia schemutę kuri pakeičia ac y dc? Dėkui iš anksto. Pagarbiai Linas.
Ačiū už jūsų pastabas, šiandien persirašiau win, kad lt kalba butų, nes kažkas buvo nutikę . =]
Daiktas yra stiprintuvas kuriame aš noriu padaryti diodinį apšvietimą,
Diodams reikia bent 9v kad normaliai sviestu.[Čia Radiotechnikos mokytojaus išmokymas ].
Stiprintuve yra Transformatorius 220v į dvi įtampas 33v ir 6v.
6v dabar naudojamas paprastom saugiklinėm lemputėm, kurios apšviečia vu meterį[labai, labai neryškiai]. O aš noriu pakeisti y diodus, kad šviestu kita spalva arba bent šviesiau, nes dabar labai silpnai šviečia. O 33v ytampa yra maitinami tranzai, 2x150w[peak], o rms apie 2x70w.
Mano mintis yra ta, kad aš pasinaudojęs įtampos lygintuvu išgaučiau daugiau voltu ir dar polius ko ir reikia diodui. Visagalei googlėje ieškojau, bet nieko tinkamo ir neradau =[. |
|
Paskutinį kartą redagavo loliker, 2011 07 28, 22:08. Redaguota 2 kartus(ų) |
|
|
|
|
|
Dėl AC to DC |
Parašytas: 2011 07 28, 00:43 |
|
|
|
Tikrai turi 6v lygiai ?
Jei tenkina 8.4~ , dedi diodų tiltelį ir kondenstatorių |
|
|
|
|
|
|
Re: sweiki pagalva del ac to dc |
Parašytas: 2011 07 28, 04:15 |
|
|
|
loliker rašo: |
Sweiki, nesu as jau toks zaliukas, bet vis del to dar nzn daug.
Taigi norejau jusu paklaust: tarkim turiu as 6v ac nuo trafo ir man reik apie 9-12v DC, gal butu galima gauti kokia schemute kuri pakeicia ac y dc? Dekui is anksto. Pagarbiai Linas. |
Ne, vis dėl to nesi Tai čia pirma.
Antra lietuvių kalbos abecėlėje nėra "w" raidės, jei netiki pasiklausk savo mokytojų. Taip pat lietuvių kalba turi balses. Jeigu ką, visgi pasitikrink antros ar trečios klasės užrašus.
Trečia neapgaudinėk savęs ir kitų forumo dalyvių, taip norėdamas išgauti atsakymą ant lėkštutės.
Ketvirta naudokis google ir forumo paieška, nes tokių temų melejonas.
Penkta, kai randi tinkamos info, tada naudokis galva, jei tokią turi, žinoma. Tada galėsi paskaičiuoti įtampą, kaip tau jau atsakė kiek aukščiau.
P.S Naujos temos sūkurimas, tau neprideda ir nepridės privilegijų gauti atsakymą. Man tiesiog gaila, kai žmonės pateikia atsakymą tiesiogiai ant lėkštutės. Tiesiog jie iš gerų paskatų daro meškos paslaugą, visų pirma tau ir antra, forumui. |
|
|
|
|
|
|
Re: sweiki pagalva del ac to dc |
Parašytas: 2011 07 28, 10:23 |
|
|
|
Sweiki, nesu as jau toks zaliukas, bet vis del to dar nzn daug.
Taigi norejau jusu paklaust: tarkim turiu as 6v ac nuo trafo ir man reik apie 9-12v DC, gal butu galima gauti kokia schemute kuri pakeicia ac y dc? Dekui is anksto. Pagarbiai Linas. |
reikes tokiu detaliu - dar viena trafo, ir diodu tiltelio - ir galesi pasidaryt. kondas nebutinas. |
|
|
|
|
|
Dėl AC to DC |
Parašytas: 2011 07 28, 12:01 |
|
|
|
kionig man nereik tavo LT kalbos pamoku. Ačiū.
Zamolski, hmm o tiktu trafukas is 300w pc maitblokios? |
|
|
|
|
|
Dėl AC to DC |
Parašytas: 2011 07 28, 12:16 |
|
|
|
Tau reikia lietuviu kalbos pamoku. Tikrai reikia |
|
|
|
|
|
Dėl AC to DC |
Parašytas: 2011 07 28, 15:43 |
|
|
|
tiktu visas maitinimo blokas, jame pajami 12V, deja ten impulsinis maitinimas, taip kad ne trafa imi, o visa maitbloki |
|
|
|
|
|
|
Dėl AC to DC |
Parašytas: 2011 07 28, 16:00 |
|
|
|
kionig man nereik tavo LT kalbos pamoku. Ačiū. |
Tau nereikia, bet užtat mes pareikalausim
Ir žinai, kaip tik yra maloniau atrašyti žmogui, kuris bent kiek parodo savo išprūsimą, o tai atspindi tiek raštas ir tiek dėstomos mintys.
Taigi triukas tame, kad elgdamasis ne kaip niolikinis vaikas, o bent kaip subrendęs, tai gali tikėtis atsakymo jau kokį 50 procentų. Bet ir tai nėra garantijos, kad tavęs kas kitas nepasiųs tiesiai į googlę.
Taip kad forumas nėra ta stebuklingoji skrynia, kurioje uždavęs klausimą gausi atsakymų krūvą. Taigi, kaip žinia, čia, forume dalyvauja žmonės, o ne robotai, taip pat ir ne burtininkai, šamanai, magai ir kiti panašaus plauko atstovai, kurie būrimais ir spėliojimais neužsiima. Iš to seka, jog taupai laiką kitiems ir sau.
Todėl norint gauti tikslų atsakymą, reikia ir paminėti ką junksi, kokie tikslai, kokios detalių techninės charakteristikos ir panašiai, tai čia ateičiai.
Citata: |
Dediesi "ne visai" žaliu, bet atleisk, tik pats apgaudinėji save, o ne mus.
Jei nematai skirtumo tarp aukštadažnio transformatoriaus nuo žemadažnio, tai ko gero teks šio forumą skyrelį pasiskaitinėti, kur yra pilna literatūros nurodyta pradedantiesiams.
Dabar Zamolskis tau pasiūlė gana blogą variantą. Pirma priežastis tokia, kad jei ruošiesi dėti į kokią dėžutę antram tokiam pačiam transformatoriui nebeliks vietos.
Antra priežastis, kam ieškoti antro tokio pačio, kai galima surasti vieną gatavą tinkamą transformatorių. Kad ir čia forumo pardavimų skyrelyje.
Trečia, kondensatorius būtinas, ir jis ne karvę kainuoja ir atlieka svarbią funkciją. Žinoma, be jo galima, jungti, bet sakyčiau tai jau yra chaltūra ir skrudžu idealogija. O kam jis reikalingas tai puikiai parašytas straipsniukas yra čia:
http://studijos.ktk.lt/t/elektronikos_megejams/S-18870/straipsnis?name=S-18870&l=4&p=1
http://studijos.ktk.lt/t/studiju-programos/et/S-19373/straipsnis?name=S-19373&l=5&p=1 |
|
|
|
|
|
|
Dėl AC to DC |
Parašytas: 2011 07 28, 22:07 |
|
|
|
kionig ačiū už linkus. Šiandien buvau pasidaręs diodu tiltelį 2A ir kondensatorių buvau uždėjęs 16v 4700uf. Diodas gan silpnai šviečia. su varžom eksperimentavau, buvau uždėjęs 1k om ir mažinau iki 22 om.
Šviečia taip pat silpnai.
Mano mintys yra tokios: dėti dar kokį transformatorių 6v to 10v~ ir statyti diodu tiltelį su kondu, to pasekoje turėtų būti apie 12v dc.
Ką manot??
Ar paprasčiau būtu dėti tokį http://rcl.lt/index.php?id=2&lang=lt&begin=0&acc=show&fid=574&pcode=TJL1203&pmode=&frame=3 |
|
|
|
|
|
|
Dėl AC to DC |
Parašytas: 2011 07 28, 22:18 |
|
|
|
kionig ačiū už linkus. Šiandien buvau pasidaręs diodu tiltelį 2A ir kondensatorių buvau uždėjęs 16v 4700uf. Diodas gan silpnai šviečia. su varžom eksperimentavau, buvau uždėjęs 1k om ir mažinau iki 22 om.
Šviečia taip pat silpnai.
Mano mintys yra tokios: dėti dar kokį transformatorių 6v to 10v~ ir statyti diodu tiltelį su kondu, to pasekoje turėtų būti apie 12v dc.
Ką manot??
Ar paprasčiau būtu dėti tokį http://rcl.lt/index.php?id=2&lang=lt&begin=0&acc=show&fid=574&pcode=TJL1203&pmode=&frame=3 |
o is ko tu sprendi kad is 6V gausi 12V? Pirma pasiskaityk is kur atsiranda daugiau nei buvo(ka reiskia efektine verte ir ks gauni po diodu tilto ir po konderio) |
|
|
|
|
|
Dėl AC to DC |
Parašytas: 2011 07 28, 23:02 |
|
|
|
jūs čia rimtai diskutuojat ?
p.s. gal aš jau pasenau, ir nebesuprantu jaunimo humoro ? |
|
|
|
|
|
|
Re: Dėl AC to DC |
Parašytas: 2011 07 28, 23:40 |
|
|
|
Daiktas yra stiprintuvas kuriame aš noriu padaryti diodinį apšvietimą,
Diodams reikia bent 9v kad normaliai sviestu.[Čia Radiotechnikos mokytojaus išmokymas ]. |
Keista ir kodėl radiotechnikos būrelio mokytojas neužvedė ant teisingo kelio.
Stiprintuve yra Transformatorius 220v į dvi įtampas 33v ir 6v.
6v dabar naudojamas paprastom saugiklinėm lemputėm, kurios apšviečia vu meterį[labai, labai neryškiai]. O aš noriu pakeisti y diodus, kad šviestu kita spalva arba bent šviesiau, nes dabar labai silpnai šviečia. ... |
Iš tiesų galima naudoti iš 6 V apviją. Kadangi lemputės įprastai būna kaitrinės. Todėl įprastai šviesos diodai būna nuo 2,5 V iki 4,2V skirtingai nuo diodo spalvos. Todėl baltos spalvos būna dažnai per vidurį. Apie 3,2 volto. Du nuosekliai sudėjus šviestų gana normaliai, bet nepilnu pajėgumu, tik tai nuo srovės priklauso.
Mano mintis yra ta, kad aš pasinaudojęs įtampos lygintuvu išgaučiau daugiau voltu ir dar polius ko ir reikia diodui. Visagalei googlėje ieškojau, bet nieko tinkamo ir neradau =[. |
Prie gerų norų negausi daugiau, nei kaip jau buvo minėta 8,4 V. Tai žiūrint kiek visgi pasirinksi diodų apšvietimui.
http://www.elektronika.lt/teorija/parametrai/128/omo-desnio-taikymas/ |
|
|
|
|
|
|
Dėl AC to DC |
Parašytas: 2011 07 28, 23:45 |
|
|
|
vilk rašo: |
jūs čia rimtai diskutuojat ?
p.s. gal aš jau pasenau, ir nebesuprantu jaunimo humoro ? |
Pasenai išorėje ar viduje ? |
|
|
|
|
|
Dėl AC to DC |
Parašytas: 2011 07 29, 17:12 |
|
|
|
Šiandien buvau pasidaręs diodu tiltelį 2A ir kondensatorių buvau uždėjęs 16v 4700uf. Diodas gan silpnai šviečia |
Kaip gali nesviesti?Tai kokie ten tavo LED'ai?Kokia srove jie naudoja?8.4V pilnai uztenka 2 LED jungiant nuosekliai+rezistorius arba tavo trafukas labai mazytis(neuztenka sroves) Naudokis http://ledcalculator.net/ |
|
|
|
|
|
Dėl AC to DC |
Parašytas: 2011 07 29, 19:02 |
|
|
|
Zuperis rašo: |
Šiandien buvau pasidaręs diodu tiltelį 2A ir kondensatorių buvau uždėjęs 16v 4700uf. Diodas gan silpnai šviečia |
Kaip gali nesviesti?Tai kokie ten tavo LED'ai?Kokia srove jie naudoja?8.4V pilnai uztenka 2 LED jungiant nuosekliai+rezistorius arba tavo trafukas labai mazytis(neuztenka sroves) Naudokis http://ledcalculator.net/ |
gal be varzos ta dioda tiesiai i 16v pajunge siulelis nudege, tai dabar diodas kaip sudeges sviecia.
man taip buvo viena karta |
|
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|
Naujos temos forume |
|