|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 07 27, 21:45. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Garso stiprintuvai » Siprintuvo signalas į line out
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
Siprintuvo signalas į line out |
Parašytas: 2011 07 07, 23:30 |
|
|
|
Yra tokia problemėlė. Turim mašininį magą, nėra line out. Pačio mago su savim neturiu. Reikia padaryti konverterį iš stipraus signalo į line out. Ar galima dėti kokią varžą? Visgi ne į apkrovą eis ta varžą o į kitą stiprintuvą, na žinoma bus ta apkrova, bet miliamperais. Reikia kuo paprastesnio varianto, nes schemos jau reikia rytoj ryte. Nenoriu iki paryčių daryt schemų sudėtingų. Jeigu galima dėti varžą, tada būtų nuostabu. Pirkti gatavą blokelį neapsimoka, nes važiuoti į Klaipėdą būtų per brangu. Ačiū  |
|
|
|
|
 |
 |
Re: Siprintuvo signalas į line out |
Parašytas: 2011 07 08, 00:19 |
|
|
|
dziundzis3 rašo: |
Yra tokia problemėlė. Turim mašininį magą, nėra line out. Pačio mago su savim neturiu. Reikia padaryti konverterį iš stipraus signalo į line out. Ar galima dėti kokią varžą? Visgi ne į apkrovą eis ta varžą o į kitą stiprintuvą, na žinoma bus ta apkrova, bet miliamperais. Reikia kuo paprastesnio varianto, nes schemos jau reikia rytoj ryte. Nenoriu iki paryčių daryt schemų sudėtingų. Jeigu galima dėti varžą, tada būtų nuostabu. Pirkti gatavą blokelį neapsimoka, nes važiuoti į Klaipėdą būtų per brangu. Ačiū  |
Ziuriu jus kolega ikvepimas pagauna nakti kaip ir mane dazniausiai.
Nezinau ar gera mano mintis bet manau reiktu bandyt su potenciometru.  |
|
Paskutinį kartą redagavo Arvydas300, 2011 07 08, 00:20. Redaguota 1 kartą |
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 07 08, 00:20 |
|
|
|
O kas trugdo "paimti" signala nuo galines mikruskes signalo iejimo?
Ups Aparatas ne "prie Taves"... |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 07 08, 00:25 |
|
|
|
|
_________________ skype-->optical611
Paklausęs durnu gali būt maksimum dieną, o jei neklausi-liksi durnas visam gyvenimui.
Nepadarysi gerų darbų,nepadarydamas blogų..
Protingi žmonės save nuvertina, o kvaili mano, jog yra nuostabūs |
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 07 08, 07:22 |
|
|
|
taip yra, bet toliau nuo jo. Manau tiktu gerai parinktas varžinis daliklis. |
|
_________________ Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.
mane rasite: mano profilyje |
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 07 08, 08:46 |
|
|
|
Potencas negerai, nebent 2-5W.Geriau is R 2W daliklis mzd. 10k ir 2k / 10k i maga out,2 kOm i GND, signala imam is sujungima 10 ir 2 kOm/. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 07 08, 09:20 |
|
|
|
vsa rašo: |
Potencas negerai, nebent 2-5W.Geriau is R 2W daliklis mzd. 10k ir 2k / 10k i maga out,2 kOm i GND, signala imam is sujungima 10 ir 2 kOm/. |
Bet magas ir kitas stiprintuvas turi bendrą masę, tai ta 2k varža kaip ir nieko nekeičia?  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 07 08, 09:48 |
|
|
|
dziundzis3 rašo: |
Bet magas ir kitas stiprintuvas turi bendrą masę, tai ta 2k varža kaip ir nieko nekeičia?  |
Tai yra varžinis daliklis, daliklis susideda iš dviejų varžų (vienam kanalui) kitaip tai jau būtų ne daliklis, o velnias žino kas.
Dėk paprasčiausią potenciometrą, vieną dvigubą ar du atskirus nesvarbu, kelių šimtų omų...kelių kiloomų ir neišradinėk dviračio kur to visai nereikia.
Na ir kam prie tokių varžų reikia 2W ? Gal iš automobilinio mago išeina keli šimtai V, kad reikia tokios galios varžų ?
Tuo pačiu sugrįžtam prie potenciometro, kuo negerai paprasčiausias potenciometras ?
Tik prašau apie vatus daugiau nebekliedėk. |
|
_________________ If nobody hates you you're doing something boring |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 07 08, 10:26 |
|
|
|
Nežinau ar apie tą patį kalbame, bet kur mašininiai stiprekai turėdavo aukšto lygio įėjimus, tai po to per varžinį daliklį ir į tą patį in eidavo. O varžiukės tikrai 0,25W |
|
_________________ Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 07 08, 14:38 |
|
|
|
Evaldai,jeigu tau patinka potencas-prasau, as nieko pries.Bet cia bus automob. , kaip suprantu , su vibraciom,auksta t-ra ir t.t.; tai paziuresim kas bus po 0.5 m.Resikus galima gana tiksliai parinkti, o stereo potencai turi dideli disbalansa R-L....Babajuss-ten kur 0.25W resikai-paziurek nominalus. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 07 08, 14:54 |
|
|
|
prie savęs neturiu tik atsimenu kad kiloomų eilės nuosekliai. Nelabai mane domino tada jie. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 07 08, 14:57 |
|
|
|
Evaldai,jeigu tau patinka potencas-prasau, as nieko pries.Bet cia bus automob. , kaip suprantu , su vibraciom,auksta t-ra ir t.t.; tai paziuresim kas bus po 0.5 m.Resikus galima gana tiksliai parinkti, o stereo potencai turi dideli disbalansa R-L....Babajuss-ten kur 0.25W resikai-paziurek nominalus. |
Aš manau tiktų pasimatuoti pradžiai su 50k-100k kad ir tiesiniu potencu ir panatavus kokia varža nustatyta parinkti varžiukes dalikliui. Juk galima gana plačiose ribose parinkinėti. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 07 08, 15:57 |
|
|
|
Babajuss rašo: |
Aš manau tiktų pasimatuoti pradžiai su 50k-100k kad ir tiesiniu potencu ir panatavus kokia varža nustatyta parinkti varžiukes dalikliui. Juk galima gana plačiose ribose parinkinėti. |
Galima ir taip ir kitaip ir trečiaip.
Net keista kaip toks paprastas 5 minučių vertės dalykas pavirto į tokio ilgumo diskusiją.  |
|
_________________ If nobody hates you you're doing something boring |
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 07 08, 16:07 |
|
|
|
dar keisčiau kaip forumietis, renkantis AV800 stiprintuvus, tokio dalyko klausia  |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |