|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2024 11 28, 17:56. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Elektronika žaliems » del W
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
|
del W |
Parašytas: 2011 06 30, 15:23 |
|
|
|
Cia norejau pasitikslinti: tarkim turim stiprintuva ant kurio dugno parasyta, kad traukia 200w. tai ar skirsis watu skaicius prikslausomai nuo garsumo?
Antra: Jei ant stiprintuvo parasyta didelem raidem 1000w. tai reiskia kad jis ir trauks 1000? |
|
_________________ Aš neuždavinėsiu kvailu klausimu.
|
|
|
|
del W |
Parašytas: 2011 06 30, 15:54 |
|
|
|
Nu cia kaip ir pats bandai atsakyt. kuo didesnis garsas tuo daugiau watu .
kiek tu watu tai jau kitas reikalas, uzrasyt gali ir pats, bet nereiskia kad tu vatu tiek bus.
antra, jei uzrasyta 1000w, tai 99.9999999% bus kokie 5-10 w, geriausiu atveju
cia as apie stiprintuva garso.
ir ka tai reiskia ""traukia 200w""? |
|
|
|
|
|
Re: del W |
Parašytas: 2011 06 30, 17:24 |
|
|
|
Pirmas klausimas absurdiškas....
Antras - Taip, tiek ir bus. |
|
|
|
|
|
del W |
Parašytas: 2011 06 30, 17:41 |
|
|
|
Prie to pačio ir aš paklausiu: sakykime stiprintuvas 25W, kolonėlės kokios s90 - 35W. Kodėl kai duodi daugiau garso, stiprintuvas atsijunginėja suprantu, kad neperdegtų, bet ar neturėtų jis max tų 25W duoti? Kaip priklauso ta kolonėlių galia nuo garso rankenėlės pasukimo?
Ir kas būtų, jei kolonėlės būtų kokių 10W ir duotume max. garso?
Būčiau dėkingas, jei kas paprastai paaiškintumėte. |
|
|
|
|
|
del W |
Parašytas: 2011 06 30, 17:53 |
|
|
|
Na ir as prie to pacio jei pas mane kolonke 20W 4 omu yra ar galiu jungti 99w 8 omu kolonke ar nieko stiprekui nenutiks ??? (Čia kad geriau taškytu) |
|
|
|
|
|
del W |
Parašytas: 2011 06 30, 20:43 |
|
|
|
kaskas rašo: |
kiek tu watu tai jau kitas reikalas, uzrasyt gali ir pats, bet nereiskia kad tu vatu tiek bus.
Traukia 200w tai reiskia kad ant galines sieneles parasyta kiek watu naudoja.
O tai jei garsumas itakoja el. energijos suvartojimo kieki, tai vistiek jei stiprintuvas 2x100w. tai tyliai klausantis kiek apytiksliai galetu traukti? |
|
|
|
|
|
|
del W |
Parašytas: 2011 06 30, 21:28 |
|
|
|
xsarunasx rašo: |
O tai jei garsumas itakoja el. energijos suvartojimo kieki, tai vistiek jei stiprintuvas 2x100w. tai tyliai klausantis kiek apytiksliai galetu traukti? |
kuo daugiau pasuksi rankenele- tuo daugiau galios duosi kolonelem, o kad parasyta kiek suvartoja, tai numesk 40proc nuo to ir mazdaug zinosi kiek gauna koloneles, kitkas nueina ant silumos. Be to dar svarbu kokios varzos koloneles, nuo to priklauso kiek jos vatu realiai gauna.
O garsumas, jai kalba apie decibelus, tai is tu paciu vatu kalima gauti daugiau garso tiesiog su jautresniais garsiakalbiais. |
|
|
|
|
|
|
del W |
Parašytas: 2011 06 30, 21:40 |
|
|
|
XgN rašo: |
Prie to pačio ir aš paklausiu: sakykime stiprintuvas 25W, kolonėlės kokios s90 - 35W. Kodėl kai duodi daugiau garso, stiprintuvas atsijunginėja suprantu, kad neperdegtų, bet ar neturėtų jis max tų 25W duoti? |
Tai gal ir duoda ? O jei atsijunginėja tai ieškok problemos , gal nesąmoningai jungi.
Kaip priklauso ta kolonėlių galia nuo garso rankenėlės pasukimo?
|
Logaritmiškai |
|
|
|
|
|
|
del W |
Parašytas: 2011 06 30, 21:49 |
|
|
|
Ibanez rašo: |
kuo daugiau pasuksi rankenele- tuo daugiau galios duosi kolonelem, o kad parasyta kiek suvartoja, tai numesk 40proc nuo to ir mazdaug zinosi kiek gauna koloneles, kitkas nueina ant silumos. Be to dar svarbu kokios varzos koloneles, nuo to priklauso kiek jos vatu realiai gauna.
O garsumas, jai kalba apie decibelus, tai is tu paciu vatu kalima gauti daugiau garso tiesiog su jautresniais garsiakalbiais. |
Cia turbut nelabai kas mane supranta. man nereikia kuo daugiau garso. as tiesiog noriu stiprintuvo kuris butu galingesnis uz 100lt kainuojancias komp. koloneles bet man nereikia ten 10000w. Ir as kai esu taupus zmogus tai man yra svarbu kiek stiprintuvas naudos energijos. taigi jei 2x100w yra stiprintuvas. tai kiek tyliai klasant jis galetu vidutiniskai naudoti energijos? |
|
|
|
|
|
|
del W |
Parašytas: 2011 06 30, 22:03 |
|
|
|
Ibanez rašo: |
Cia turbut nelabai kas mane supranta. man nereikia kuo daugiau garso. as tiesiog noriu stiprintuvo kuris butu galingesnis uz 100lt kainuojancias komp. koloneles bet man nereikia ten 10000w. Ir as kai esu taupus zmogus tai man yra svarbu kiek stiprintuvas naudos energijos. taigi jei 2x100w yra stiprintuvas. tai kiek tyliai klasant jis galetu vidutiniskai naudoti energijos? |
Na niekad to nesidomėjau ir nematau prasmės tai žinot, bet kad jeigu taip reikia tai pajungi ampermetra nuosekliai stiprintuvo maitinimui, arba dar geriau vatmetra, atsireguliuoji reikiama garsuma ir žiūri ką rodo prietaisai, jei reikia atlieki nesudėtingus skaičiavimus ir žinai ką ten jis suvalgys. O taip iš akies pasakyt taj yra sunku, kiekvienas stiprintuvas vartos skirtingai. Viskas priklauso ne tik nuo to kokias kolonėles būsi pajunges bet ir kiek jame el. energijos vartos visokie operacinukai, procesoriukai ir visa kita kas jame sumontuota. Na bet jeigu spėliojam tai manyčiau 2x100w stiprintuvas klausantis nedideliu garsumu suvartos koki 40-50w, gal daugiau gal mažiau+/- |
|
_________________ Only the simplest can accommodate the most complex |
|
|
|
|
|
del W |
Parašytas: 2011 06 30, 22:07 |
|
|
|
BlAcKLiGhT rašo: |
Prie to pačio ir aš paklausiu: sakykime stiprintuvas 25W, kolonėlės kokios s90 - 35W. Kodėl kai duodi daugiau garso, stiprintuvas atsijunginėja suprantu, kad neperdegtų, bet ar neturėtų jis max tų 25W duoti? |
Tai gal ir duoda ? O jei atsijunginėja tai ieškok problemos , gal nesąmoningai jungi.
Kaip priklauso ta kolonėlių galia nuo garso rankenėlės pasukimo?
|
Logaritmiškai |
Būtent, kai duodi daugiau garso, užsidega perkrovos indikatoriai. Kodėl pasukus daug garso rankenėlę, kolonėlės "nori" daugiau negu stiprintuvas gali duoti, t.y. 25W? |
|
|
|
|
|
del W |
Parašytas: 2011 07 01, 13:51 |
|
|
|
Kolonėlių varža ?
Ir stiprintuvo ? |
|
|
|
|
|
del W |
Parašytas: 2011 07 01, 14:08 |
|
|
|
Kolonėlių varža tai 4 Om. O kaip su stiprintuvu tai nežinau.. |
|
|
|
|
|
del W |
Parašytas: 2011 07 01, 16:48 |
|
|
|
Tai gal tu paimk ir parasyk modeli?
Paprasciausiai sudirbineja stiprintuvo apsauga, kad neislakstytu galiniai. Viskas paprasta. Pergalingos koloneles. Suki garsa tiek, kiek stiprintuvas laiko be atsijunginejimo ir baigtos problemos.
+ pats atsakei i klausima "juk uzsidega perkrovos lemputes". Perkrauni stiprintuva, jis ir apsisaugo. Aisku chebra teisingai klausia kokios koloneliu ir stiprintuvo varzos. Stiprintuvo isejimo varza negali buti didesne uz koloneliu varza. Isikalk tai. |
|
|
|
|
|
del W |
Parašytas: 2011 07 01, 16:54 |
|
|
|
Amfiton 25y - 202C. Aš suprantu, kad apsaugos suveikia, bet tiesiog noriu išsiaiškinti, patį principą, kodėl kai daugiau duodi garso, kolonėlės "nori" daugiau galingumo negu stiprintuvas gali duoti? Na pavyzdžiui, s90 kolonėlės yra 35W, šis stiprintuvas 25W, kai duodi daug garso suveikia jo apsaugos. Ar neturėtų prie max. garso, jos imti tik tuos 25W, t.y. kiek gali stiprekas duoti? |
|
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|
Naujos temos forume |
|
|