|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 04 30, 15:25. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Autodiagnostika » diagnostika servise?
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
diagnostika servise? |
Parašytas: 2011 06 29, 09:16 |
|
|
|
Sveiki. Mano dėdė turi nuosavą autoservisą ir mano, kad autoservisui trūksta autodiagnostikos įrangos (paslaugų išplėtimui). Dėdė man siūlo tuo užsiimti, sakė, kad iš to uždirbčiau pinigų. Aš pats esu dar nepilnametis, tai net nežinau, ar verta (o gal tai gera proga?). Ką jūs apie tai manote? Beje, aš iš tiesų nemoku naudotis šia įranga, nes nesu turėjęs praktikos. Tai visgi kažkokiu būdu reikės išmokti. Net nežinau, nuo ko man pradėti. Kur galėčiau apie tai paskaityti? Ačiū už protingus atsakymus. |
|
|
|
|
 |
 |
Re: diagnostika servise? |
Parašytas: 2011 06 29, 09:31 |
|
|
|
Juozas8 rašo: |
SNet nežinau, nuo ko man pradėti. |
Pradėti reiktų nuo skaitymo, pačiai pradžiai elementarių dalykų suvokimui pakaks gal ir šio forumo, po to reik kilti iki rusiškų ir angliškų. Jei šių abiejų kalbų nemoki ir nesiruoši išmokti gali net nepradėti.
Jau buvo kalbėta forume, bet šiais laikais ir taip priviso "diagnostikų" realiai temokančių tik prijungti kompą ir atspausdinti ataskaitą kurią išspjauną softas. Po to gaunasi taip, kaip mano bendradarbiui kuriam "diagnostikas" nustatė, kad reikia keisti visą ABS sistemą, o pasirodo ten tik nekontaktavo saugiklis lizde.
Jei ruošiesi būti tokiu diagnostiku, be supratimo apie automobilį ir elektroniką - nx, geriau nebūk visai. |
|
_________________ If nobody hates you you're doing something boring |
|
|
|
 |
 |
diagnostika servise? |
Parašytas: 2011 06 29, 11:52 |
|
|
|
nenuteik vaikio iskart baisiausiam Kaip sakoma "Geriau viena kart pamatyt, nei 100 isgirst", tai manau, kad is forumo skaitymo naudos bus zenkliai maziau, nei stovet prie meistro ir turet bent jau bendra supratima. O kas del kalbu, tai anglu yra butina, kadangi dauguma klaidu kodu yra anglu kalba. Rusu kalba pagrinde reikalinga informacijai ieskotis.
Tai buvo Woofer zodis, kiek cia teisybes prisnekejau nezinau  |
|
|
|
|
 |
 |
diagnostika servise? |
Parašytas: 2011 06 29, 18:32 |
|
|
|
Aš rusų ir anglų kalbas gerai moku. Tas dėdė daug išmano, bet neturi laiko man iš eilės viską aiškint. Manau taip, kad jis tikrai padėtų išsiaiškinti tuos rodomus duomenis (tiesiog nenoriu girtis, bet meistras tikrai daug išmano ir žino). aš noriu pradėt nuo pagrindinių dalykų ir man ypač brangios įrangos tikrai nereikia. Dar viena priežastis, kodėl noriu pradėti, yra ta, kad šiame servise visada labai daug darbo ir kasdien darbininkai dirba po 9-10 valandų. Jau buvo kažkokie atvejai su langų valytuvais (kažkokia nesąmonė, valytuvai veikė, kai nėra lietaus ir neveikdavo, kai pradėdavo lyti lietus.. Viskas mechaniniu požiūriu sutvarkyta), toliau kažkas su varikliais ir pan. buvo nemažai progų. Man pasakė taip, kad sužinočiau apie įrangą, kaip pajungti. o ten ką jau rodys, ne tik mano reikalas.. Jei kas labai jau padės,tai galėsim ir susitarti.. Beje, jau nemažai klientų nuliūsdavo, kai sužinodavo, kad diagnostika servise neatliekama... |
|
|
|
|
 |
 |
diagnostika servise? |
Parašytas: 2011 06 29, 18:57 |
|
|
|
Diagnostika be rimto meistro niekas  |
|
_________________ 861850362 LY2UT |
|
|
|
 |
 |
diagnostika servise? |
Parašytas: 2011 06 29, 19:13 |
|
|
|
Juozas8 rašo: |
Aš rusų ir anglų kalbas gerai moku. Tas dėdė daug išmano, bet neturi laiko man iš eilės viską aiškint. Manau taip, kad jis tikrai padėtų išsiaiškinti tuos rodomus duomenis (tiesiog nenoriu girtis, bet meistras tikrai daug išmano ir žino). aš noriu pradėt nuo pagrindinių dalykų ir man ypač brangios įrangos tikrai nereikia. Dar viena priežastis, kodėl noriu pradėti, yra ta, kad šiame servise visada labai daug darbo ir kasdien darbininkai dirba po 9-10 valandų. Jau buvo kažkokie atvejai su langų valytuvais (kažkokia nesąmonė, valytuvai veikė, kai nėra lietaus ir neveikdavo, kai pradėdavo lyti lietus.. Viskas mechaniniu požiūriu sutvarkyta), toliau kažkas su varikliais ir pan. buvo nemažai progų. Man pasakė taip, kad sužinočiau apie įrangą, kaip pajungti. o ten ką jau rodys, ne tik mano reikalas.. Jei kas labai jau padės,tai galėsim ir susitarti.. Beje, jau nemažai klientų nuliūsdavo, kai sužinodavo, kad diagnostika servise neatliekama... |
Na tai viskas valio, reikia rimtai kibti studijuoti elektroniką, nes pats ko gero ir iš mano pasakojimo apie saugiklį supranti, kad be elektronikos žinių nieko nebus. Jokia diagnostika nenurodo konkretaus gedimo, nurodo (kartais klaidingai) tik koks modulis ar sistema sugedęs, ir jei modulis geras, bet nukirmijęs koks nors laidas diagnostikos įrangai tai vistiek atrodo kaip modulio gedimas. |
|
_________________ If nobody hates you you're doing something boring |
|
|
|
 |
 |
diagnostika servise? |
Parašytas: 2011 06 29, 21:05 |
|
|
|
pirmiausia i kursus. poto nuo taves priklausys.kompiuterine diagnostika dar nieko nereiskia. as manau kad galutinis variantas t.y. automobilio suremontavimas, svarbiausia. turi zinoti kaip veikia vienas ar kitas mazgas automobilyje ar tai butu elektronika ar mechanika. pats zodis diagnostika labai visiems asocijuojasi su kompais ir panasiai, bet iki realybes tai toli grazu. jei jau kerti anglu tai rutracker.org yra video informacijos amerikieciu imones autozone apie automobiliu remonta ir ne tik. kaip pradedanciajam labai praverstu paziureti. sekmes. |
|
|
|
|
 |
diagnostika servise? |
Parašytas: 2011 06 29, 22:35 |
|
|
|
Kabinkis kaip tik imanoma, stenkis ismokti ir perprasti, nes paprasciau nebus, bus tik sudetingiau, ir be diagnostikos niekas neremontuos... |
|
_________________ Saulius Motors Ltd, UK +44 (0) 7729706542, Skype: Evo_Remap, email: EvoRemap@gmail.com |
|
|
|
 |
 |
diagnostika servise? |
Parašytas: 2011 06 29, 23:15 |
|
|
|
Dede sake kad reik tau tapt diagnostku...O kodel dede nesake kad tau reikia tapt prezidentu? Nemanau kad kompai, kursai, literatura ir panasiai turi labai didele itaka. Jei taves netraukia tas dalykas, o i darba eisi del to kad tau REIKIA eit, mokinsies del to kad REIKIA mokintis, tai bus totalus sudas. Tada tu vakarais nesedesi sitam forume, neieskosi medziagos, zinosi tik kad tavo dedei reikia diagnostiko ir tau reikia uzimt darbo vieta ir atstumt darbo diena.Kartais reik pasi... uz dyka kad kazka suzinotum, daryt kokius tai eksperimentus, nors jie buna nulio verti o jei darbe busi ot zvonka do zvonka, tai bus tavo egzistavimas. |
|
|
|
|
 |
diagnostika servise? |
Parašytas: 2011 06 30, 15:35 |
|
|
|
Pradžiai parsisiųsk iš linkomanijos "Automobilių remontininko rengimas 2008 LT". Turėsi ką pasiskaityt  |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |