|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 12 21, 15:52. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Garso stiprintuvai » Mikroschemu karaliene
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
Mikroschemu karaliene |
Parašytas: 2011 06 16, 08:03 |
|
|
|
|
Kadangi mes cia kalbom apie "mikruchu karaliene" tai ir pasiuliau ZD-50 / LM3886/,arba kita is sios serjios.Tik ne STK-sako kad rinkoi praktiskai nera originalu,net ir e-bay. Tai Evaldai-kas protingas ?  |
|
|
|
|
|
 |
Mikroschemu karaliene |
Parašytas: 2011 06 16, 08:36 |
|
|
|
|
| vsa rašo: |
Tai Evaldai-kas protingas ?  |
Nesiruošiau čia pimpalais matuotis, tik savo nuomonę išsakiau.
Paprasta standartinė LM3886 daugiau nei pakankama be jokių ten rusiškų "tobulinimų". Man tie visi jų "tobulinimai" jau senokai juoką kelia. Tik kažkada pamenu "tobulino" K174YH7, dabar jau LM3886. |
|
_________________ If nobody hates you you're doing something boring |
|
|
|
 |
Mikroschemu karaliene |
Parašytas: 2011 06 16, 16:06 |
|
|
|
|
" rusiškų "tobulinimų " . Taip , autorius Nick,(NY,USA)  |
|
|
|
|
|
 |
Mikroschemu karaliene |
Parašytas: 2011 06 16, 18:51 |
|
|
|
|
" rusiškų "tobulinimų " . Taip , autorius Nick,(NY,USA)  |
Aga, kurgi ne "Родился и жил в Мариуполе, потом жил и работал в Киеве, Санта Барбаре, теперь в Рочестере".
Apie tokius sakoma - "sovietų sajungoje jie buvo žydai, kai išvažiavo TEN tapo rusais" Tačiau bijau, kad tu tiesiog per jaunas tai suprast. Jei suklydau atleisk. |
|
|
|
|
 |
Mikroschemu karaliene |
Parašytas: 2011 06 16, 19:41 |
|
|
|
|
Kadangi mes cia kalbom apie "mikruchu karaliene" tai ir pasiuliau ZD-50 / LM3886 |
surinkusiuju teigimu stipras tikrai kokybiskas, bet jis - kaip ir visos schemos su labai giliu NGR - labai kritiskas platos topologijai, ten buvo nueitas ilgas kelias, kol buvo istrasuota daugmaz optimali plata
plata daugiasluoksne, paciam pasidaryt namu salygomis, ipac pradedanciajam - be sansu
o su bile kokia plata veiks blogiau, nei viena LM3866 |
|
|
|
|
|
 |
 |
Mikroschemu karaliene |
Parašytas: 2011 06 16, 20:23 |
|
|
|
|
Teisus vsa, bet dėl tos priežasties, kad rinkoj nėra originalių STK gaminių, o tie, kas teigia, jog STK - mėšlas, tik tokius levandrosus tematę ir tegirdėję - kas kaltas?
Be kita ko, STK serija yra pakankamai plati, ir jeigu jau STK būtų toks mėšlas, vargu ar rinkoj gerbiami gamintojai būtų tokius gaminius naudoję netgi pakankamai brangiuose savo meto aparatuose. Asmeniškai aš pasitikiu tik savomis ausimis, ir patikrinu bet kokio autoriteto, nepriklausomai, ar jis rusas, ar žydas, ar lenkas, ar lietuvis, nuomonę tik empiriškai. Sutinku, jog kiekvieno ausys yra individualios ir nepakartojamos, todėl tas, kas vienam gerai, kitam gali būti nieko gero. Sutinku, jog labai gerai pasistengus galima padaryti pusėtinai skambantį daiktą ir iš tranzų, ir netgi iš mikroschemų. Bet ar verta, kai yra puikiai skambančių lempų, o sugebančiam nulaikyti lituoklį rankose DIY projektas bus panašios kainos? |
|
|
|
|
|
 |
 |
Mikroschemu karaliene |
Parašytas: 2011 06 17, 07:46 |
|
|
|
|
" kad tu tiesiog per jaunas tai suprast " ; Evaldai-man jau virs 50 , o kiek tau ?  |
|
|
|
|
|
 |
Mikroschemu karaliene |
Parašytas: 2011 06 17, 08:07 |
|
|
|
|
Evaldai-man jau virs 50 , o kiek tau ?  |
Kiek mažiau. |
|
|
|
|
 |
 |
Mikroschemu karaliene |
Parašytas: 2011 06 17, 13:35 |
|
|
|
|
| Citata: |
| Bet ar verta, kai yra puikiai skambančių lempų, o sugebančiam nulaikyti lituoklį rankose DIY projektas bus panašios kainos? |
Aš pats užkietėjęs lempininkas. Buvau. Nes nuo jų pradėjau, o dabar jau pensijoje. Tačiau laikai pasikeitė ir dar dabar, tebeesant rinkoje puikiai skambančioms lempoms, atsirado nauji puslaidininkiniai komponentai, kurie nė kiek joms pagal muzikalumą nenusileidžia. Taigi, šiais laikais lempinius aparatus galima gaminti dėl keleto priežasčių.
1. Nostalgija. Pats esu nemažai prigaminęs.
2. Noras išbandyti "lempinį" garsą. Čia jaunimui paskutiniu metu įdomu. Ir valio. Smagu pasikrapštyti ir pamatyti kas yra kas.
3. Komercija. Reikalas pagaminti įspūdingai atrodantį aparatą ir parduoti už gerus pinigus. Daug nedidelių firmų tuo ir užsiima. Dabar ši komercija Kinijoje plačiai klesti.
O esmė ta, kad šiais laikais vakuminiai ir kieto kūno stiprintuvai kokybe gali ir visiškai nesiskirt. Nes atsirado nauji komponentai. Tik lempinis bus gerokai brangesnis. Apie tai jau rašiau savo puslapiuko įžangoje:
http://audio.ring.lt/about.html |
|
|
|
|
|
 |
 |
Mikroschemu karaliene |
Parašytas: 2011 06 17, 21:21 |
|
|
|
|
| Contax papasakok kaip lempiniam stiprintuvui paskaiciavai trafus? aciu. |
|
_________________ 24 Million seconds. |
|
|
|
 |
Mikroschemu karaliene |
Parašytas: 2011 06 17, 21:38 |
|
|
|
|
| Ambient rašo: |
tai didelis mokslas ir menas  |
|
_________________ Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.
mane rasite: mano profilyje |
|
|
|
 |
Mikroschemu karaliene |
Parašytas: 2011 06 17, 22:24 |
|
|
|
|
| taip sutinku del to ir klausiu, nes tikrai netikiu kad tranzistorius ar koks kitas stiprintuvo tipas gali apgorti lempini, jei lempiniame yra tvarkingai paskaiciuoti trafai, nes lempinis su belekokiais trafais tai tik geda lempai. |
|
_________________ 24 Million seconds. |
|
|
|
 |
Mikroschemu karaliene |
Parašytas: 2011 06 17, 22:47 |
|
|
|
|
| Ambient rašo: |
Nelabai tau perpasakos.
Paskaityk http://zzxm.narod.ru/
Г.С.Цыкин, "Трансформаторы низкой частоты", 1955 год. |
|
|
|
|
|
 |
Mikroschemu karaliene |
Parašytas: 2011 06 17, 22:57 |
|
|
|
|
Geriausiu atveju jie kokybiškai suvynioti ir turi tinkamą magnetolaidį, tačiau paskaičiuoti, suprojektuoti schemą jau reikės pačiam ir teks daug skaityti. |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |