|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2024 11 19, 19:08. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
|
Forumas » Elektronika žaliems » Litavimas su lituokliu
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
|
Litavimas su lituokliu |
Parašytas: 2011 05 23, 22:28 |
|
|
|
Na ka nusipirkau lituokli 60W ir lydmetalio kuriame yra kanifolijos, ir ka seip ant senos nereikalingos mikroschemos meginau pradet lituot kaska kad tik daugiau iguzciau, ir turiu pora klausimu.
Skaiciau daug temu, bet nelabai supratau.
Klausimas;
Kodel man lydmetalis neprilimpa prie lituoklio galvutes? Gal reikia galvute ikaitusia i toki kaip ir gintara biski idet? Nebezinau kaip vadinas.
Ir kaip man labiau megint igust lituot? Pradet kaika daryt ar tik ant senu mikroschemu kaika lituot? |
|
|
|
|
|
|
Re: Litavimas su lituokliu |
Parašytas: 2011 05 23, 22:41 |
|
|
|
fanax rašo: |
Kodel man lydmetalis neprilimpa prie lituoklio galvutes? |
60W yra gerokai per daug, lituoklis perkaitęs galas apanglėjęs užtat ir niekas nelimpa. Paimk medvilninį skudurėlį nuvalyk galą, pamerk į kanifoliją tada į lydmetalį. Geriau kol lituoklis dar neužkaitęs iki max.
Citata: |
Gal reikia galvute ikaitusia i toki kaip ir gintara biski idet? Nebezinau kaip vadinas. |
Kanifolija vadinasi.
Citata: |
Ir kaip man labiau megint igust lituot? Pradet kaika daryt ar tik ant senu mikroschemu kaika lituot? |
Tiesiog lituok. Nesvarbu ką. Gėlytę gali iš vielos sulituoti.
P.S. jei dar kartą plokštę, platą ir t.t. pavadinsi mikroschema geriau nesirodyk, nes gausi į galvą, į kepenis ir į kiaušinius.
|
|
_________________ If nobody hates you you're doing something boring |
|
|
|
|
Litavimas su lituokliu |
Parašytas: 2011 05 23, 23:05 |
|
|
|
Teisingai, mikroschema yra toks mažas juodas stačiakampis daiktas su daug kojyčių |
|
|
|
|
|
Litavimas su lituokliu |
Parašytas: 2011 05 23, 23:10 |
|
|
|
Aš siūlau pasinaudoti google paslaugomis (dar geriau youtube).
Didžiausia naujokų klaida - bandoma lydmetalį uždėti ant lituoklio antgalio, o tada jau kišt prie komponentų. Reikai daryti atvirkščiai - lituokliu šildyti lituojamą paviršių ir komponentą, ir tada į tą vietą paduoti šiek tiek lydmetalio. |
|
|
|
|
|
Litavimas su lituokliu |
Parašytas: 2011 05 24, 13:54 |
|
|
|
Na zinau ta, tai ka man pirkt lituokli 40W?
O tos kanifolijos taigi yra mano pirktame lydmetalyje. |
|
Paskutinį kartą redagavo fanax, 2011 05 24, 14:35. Redaguota 1 kartą |
|
|
|
|
Litavimas su lituokliu |
Parašytas: 2011 05 24, 13:59 |
|
|
|
Na zinau ta, tai kaip man reiktu gaut lituokli 40W?
Nusipirk...
O tos kanifolijos taigi yra mano pirktame lydmetalyje.
Daugiau nepakenks |
|
|
|
|
|
|
Re: Litavimas su lituokliu |
Parašytas: 2011 05 24, 14:02 |
|
|
|
Na ka nusipirkau lituokli 60W ir lydmetalio kuriame yra kanifolijos, ir ka seip ant senos nereikalingos mikroschemos meginau pradet lituot kaska kad tik daugiau iguzciau, ir turiu pora klausimu.
Skaiciau daug temu, bet nelabai supratau.
Klausimas;
Kodel man lydmetalis neprilimpa prie lituoklio galvutes? Gal reikia galvute ikaitusia i toki kaip ir gintara biski idet? Nebezinau kaip vadinas.
hm... cinkuotam karstui sulituot pats tas 60w, turbut nepigiai mokejai.
na bet jei ismoksi su tokiu tai ir su mazu lituosi.
Pasiimk plokstele varine ir padenk 1 puse lydmetalio plonu sluoksniu, kad blizgetu kaip veidrodelis . kaip stiklas pavirsius . Kai padengsi visa, zinosi kaip reikia lituot.
ir patarciau atskirai kanifolijos nusipirkt ir kuo daugiau naudot .
ussidek respiratoriu ir pirmyn |
|
Paskutinį kartą redagavo kaskas, 2011 05 24, 14:39. Redaguota 1 kartą |
|
|
|
|
|
Litavimas su lituokliu |
Parašytas: 2011 05 24, 14:37 |
|
|
|
Na aciu uz patarimus. O ta 60W lituokli pirkau is Spektro rokiskyje gal 20Lt mokejau D |
|
|
|
|
|
Litavimas su lituokliu |
Parašytas: 2011 05 24, 14:52 |
|
|
|
Na aciu uz patarimus. O ta 60W lituokli pirkau is Spektro rokiskyje gal 20Lt mokejau D |
As irgi is ten pat pirkau 60w
mokejau 40lt sudege per dvi savaites |
|
|
|
|
|
Litavimas su lituokliu |
Parašytas: 2011 05 24, 16:53 |
|
|
|
Rokiskietis? Na as ji nusipirkau, bet man kaskaip labai ilgas atrodo Keista taip truputi, butu geriau trumpesnis.
O Kaip supratau man geriau nusipirkt 40W lituokli tiesa? |
|
|
|
|
|
|
Litavimas su lituokliu |
Parašytas: 2011 05 24, 17:24 |
|
|
|
Gali ir dar silpnesį nei 40W.
Nudegė dėl to, kad kaista ant max galingumo. Reikia reguliuoti. Toks metalas jau.
Aš naudoju 40W lituoklį (pas diedukus perku turguj ar kokioj Urmo bazėj). Kainuoja keliolika litų. Kepinu max galingumu, be jokių stotelių. Nežinau kiek metų ir laiko, galas nenudega ir viskas tvarkoj. Kaip jau patarė, apšveiti galiuką svitriniu popierium, dar neįkaitus iki maks, bet kai jau tirpdo kanifoliją, įmerki jį ir paskui į lydmetalį. Viskas, galiukas pasidengs lydmetaliu iki tavo gyvenimo galo. Paskui turėsi tik visokius apanglėjimus nuo jo valyti. Aišku reikia paskui kas kiek laiko vėl tą galiuką sušveist, kad lygus būtų. Taip ir trumpėja jie. Bent jau man - labai lėtai.
Prisimenu kai atsirado pirmieji bėginiai dviračiai turguose, tai nusipirkus iš karto tekdavo keisti ratų ašis. Geriausiai tikdavo sriegtos ašys nuo visokių senų kombainų ir pan. Žodžiu rusiškas materialas. Taip pat ir dabar yra. Normalų įdėsi - ilgai turėsi. |
|
_________________ Pasaulyje nėra amžinų variklių, užtat amžinų stabdžių - pilna. |
|
|
|
|
|
Litavimas su lituokliu |
Parašytas: 2011 05 24, 18:09 |
|
|
|
Na supratau. O klausimas ar yra kanifolijos pirkt senukuose ir kokia mazdaug kaina? |
|
|
|
|
|
|
Litavimas su lituokliu |
Parašytas: 2011 05 24, 19:23 |
|
|
|
leopard rašo: |
Gali ir dar silpnesį nei 40W.
Nudegė dėl to, kad kaista ant max galingumo. Reikia reguliuoti. Toks metalas jau.
Aš naudoju 40W lituoklį (pas diedukus perku turguj ar kokioj Urmo bazėj). Kainuoja keliolika litų. Kepinu max galingumu, be jokių stotelių. Nežinau kiek metų ir laiko, galas nenudega ir viskas tvarkoj. Kaip jau patarė, apšveiti galiuką svitriniu popierium, dar neįkaitus iki maks, bet kai jau tirpdo kanifoliją, įmerki jį ir paskui į lydmetalį. Viskas, galiukas pasidengs lydmetaliu iki tavo gyvenimo galo. Paskui turėsi tik visokius apanglėjimus nuo jo valyti. Aišku reikia paskui kas kiek laiko vėl tą galiuką sušveist, kad lygus būtų. Taip ir trumpėja jie. Bent jau man - labai lėtai.
Prisimenu kai atsirado pirmieji bėginiai dviračiai turguose, tai nusipirkus iš karto tekdavo keisti ratų ašis. Geriausiai tikdavo sriegtos ašys nuo visokių senų kombainų ir pan. Žodžiu rusiškas materialas. Taip pat ir dabar yra. Normalų įdėsi - ilgai turėsi. |
Pas kokius diedukus ir kurioje vietoje Urmo bazej perki? |
|
|
|
|
|
|
Litavimas su lituokliu |
Parašytas: 2011 05 24, 20:30 |
|
|
|
O jeigu žmogus perkirpęs vieną laidą įlituotų diodą? Taip sumažėtų lituoklio temperatūra. |
|
|
|
|
|
Litavimas su lituokliu |
Parašytas: 2011 05 24, 20:34 |
|
|
|
Dziastis rašo: |
O jeigu žmogus perkirpęs vieną laidą įlituotų diodą? Taip sumažėtų lituoklio temperatūra. |
Kazkada naudojau toki būda, pasiteisino |
|
|
|
|
|
|
Google paieška forume |
|
|
Naujos temos forume |
|