|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 09 13, 17:07. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Maitinimo šaltiniai » Viršįtampis = sugadintos spalvos?
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
 |
 |
Viršįtampis = sugadintos spalvos? |
Parašytas: 2011 05 02, 23:38 |
|
|
|
Turiu televizorių tokį senuką. Vadinas Promus TV. Daugiau nieko. Žodžiu kažkoks širpotriebas. Jau buvau labai juo nusivylęs, bet žvilgtelėjus į vidų tikrai teko nustebti. Geros detalės, kondikai ne patys pigiausi, samsumg kineskopas, kondai, tikslūs rezistoriai svarbesnėse vietose, originalūs, ne china gamybos tranzai - nu keista Labai kietas filtras maitinime, HV trakte. Gal kokie 30 didelių plėvelinių kondikų šuntavimui.
Bet turi jis kažkokią durną problemą... Kai būna koks viršįtampis didesnis - nusimuša visos spalvos. Tampa kažkokia pieva. Raudona pavirsta mėlyna, mėlyna - labai ryškia žalia ir t.t. Kartą jau nešėm pas meistrą - nulupo 70lt nu nafik... Ir vėl vat parėjo, neaišku, kas ten jam blogai.
Kilo mintis: Kartą nešiau jau taisyt pats nepasiknisęs, tai jei kažką keitė - bus lydmetalis pajudintas BET NIEKO NERADAU, nors tu ką. Visi kondai patikrinti - geri. Jokių pasvilimų, šaltų paikių, visos įtampos savo vietose ir ribose ir pan. Gal kas turit minčių? Įtariu kažkokį programinį nusimušimą, bet kaip tarkim nuresetinti kontrolerį ar pan Nesinori ploti tokių bapkių, kai keisiu po metelių - tuoj skaitmeninė televizija bus - reiks naujo TV... |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 05 03, 08:50 |
|
|
|
Tokie fokusai vyksta ir pas mane ant kineskopinio samsungo. Tai tos spalvos susireguliuoja savaites begyje pacios  |
|
_________________ Kam man daug žinoti? Jei daugiau žinau, tai daugiau ir užmirštu. O jei mažiau žinau, tai mažiau užmirštu. O jei mažiau užmirštu, vadinasi daugiau žinau. |
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 05 03, 09:17 |
|
|
|
Andriuha rašo: |
Tokie fokusai vyksta ir pas mane ant kineskopinio samsungo. Tai tos spalvos susireguliuoja savaites begyje pacios  |
Na Samsungams dažnai dvesia išmagnetinimo kilpos grandinėje stovintis pozistorius. Efektas gaunasi panašus. Pasitikrink. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 05 03, 10:04 |
|
|
|
Maksiukas rašo: |
Andriuha rašo: |
Na Samsungams dažnai dvesia išmagnetinimo kilpos grandinėje stovintis pozistorius. Efektas gaunasi panašus. Pasitikrink. |
Ner poreikio, ypac kai tas itampos suolis buna gana retas, o ta tv isijungiu tik tada, kai jau tikrai nebera kas veikt  |
|
_________________ Kam man daug žinoti? Jei daugiau žinau, tai daugiau ir užmirštu. O jei mažiau žinau, tai mažiau užmirštu. O jei mažiau užmirštu, vadinasi daugiau žinau. |
|
|
|
 |
 |
Re: Viršįtampis = sugadintos spalvos? |
Parašytas: 2011 05 03, 11:11 |
|
|
|
Ba1tuks rašo: |
Turiu televizorių tokį senuką. Vadinas Promus TV. Daugiau nieko. Žodžiu kažkoks širpotriebas. Jau buvau labai juo nusivylęs, bet žvilgtelėjus į vidų tikrai teko nustebti. Geros detalės, kondikai ne patys pigiausi, samsumg kineskopas, kondai, tikslūs rezistoriai svarbesnėse vietose, originalūs, ne china gamybos tranzai - nu keista Labai kietas filtras maitinime, HV trakte. Gal kokie 30 didelių plėvelinių kondikų šuntavimui.
Bet turi jis kažkokią durną problemą... Kai būna koks viršįtampis didesnis - nusimuša visos spalvos. Tampa kažkokia pieva. Raudona pavirsta mėlyna, mėlyna - labai ryškia žalia ir t.t. Kartą jau nešėm pas meistrą - nulupo 70lt nu nafik... Ir vėl vat parėjo, neaišku, kas ten jam blogai.
Kilo mintis: Kartą nešiau jau taisyt pats nepasiknisęs, tai jei kažką keitė - bus lydmetalis pajudintas BET NIEKO NERADAU, nors tu ką. Visi kondai patikrinti - geri. Jokių pasvilimų, šaltų paikių, visos įtampos savo vietose ir ribose ir pan. Gal kas turit minčių? Įtariu kažkokį programinį nusimušimą, bet kaip tarkim nuresetinti kontrolerį ar pan Nesinori ploti tokių bapkių, kai keisiu po metelių - tuoj skaitmeninė televizija bus - reiks naujo TV... |
foto i eteri,ten kogero tik ismagnetinti reikia,susisuk ismagnetinimo kilpa,jei viju mazai tai maitinti nuo kokio trafuko turesi nes ikisus i 220 greitai uzkais arba su isjungimo knopke kur tinkla atjungia,ja isjungi palauki normaliai.ijungi,taip gali tekti kelis kartus pakartoti,jei niekas nesikeicia.tai pades tik kilpa,ir plius reiktu pasiziuret ar ismagnetinimas telike isvis veikia  |
|
_________________ skype-->optical611
Paklausęs durnu gali būt maksimum dieną, o jei neklausi-liksi durnas visam gyvenimui.
Nepadarysi gerų darbų,nepadarydamas blogų..
Protingi žmonės save nuvertina, o kvaili mano, jog yra nuostabūs |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 05 03, 11:19 |
|
|
|
bendram vaizdui susidaryti
 |
|
_________________ skype-->optical611
Paklausęs durnu gali būt maksimum dieną, o jei neklausi-liksi durnas visam gyvenimui.
Nepadarysi gerų darbų,nepadarydamas blogų..
Protingi žmonės save nuvertina, o kvaili mano, jog yra nuostabūs |
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 05 03, 12:26 |
|
|
|
sykį buvo toks bajeris rusiskam kineskopinem TV kad isimagnetina kineskopas. ismagnetinu po keliu dienu vel tas pats po keliu sykiu toptelejo mintis kad pas kaimyna uz sienos stovi muzikinio centro koloneles pernesus Tv i kita kampa problemos baigėsi  |
|
_________________ teoriškai arklys- praktiškai nepaveža |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 05 03, 17:30 |
|
|
|
Dėkui visiem, kolegos Telikas vėl veikia kaip ir turi būt Kaip ir sakėt - pozistorius kaltas. Pasioksidavo/pakibirkščiavo kontaktai viduje Išvaliau jį, bet spalvos buvo dar šiek tiek negeros, kampe dar beveik visai neteisingos. Tai atsinešiau iš savo didelės kolekcijos didžiausio tauro ritę, nykščio storio, pasijungiau per autotrafą ir sukdamas ją kėliau į viršų - rezultatas: Viskas net geriau nei po meistro kur 70lt suplojom... Net siutas pajamė, kad tiek nulupo už 10min darbo... Gaila, kad aną kartą tėvai nepasakė, kad telikui kažkas blogai, o patys nuvežė į taisyklą - būčiau sutaupęs jiems 70 litofcų
P.S. Nu jau tokios ritelės kaip pas Jakaz tikrai neturiu Superdupermegakadtavekur ritelė  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 05 03, 17:34 |
|
|
|
Dėkui visiem, kolegos Telikas vėl veikia kaip ir turi būt Kaip ir sakėt - pozistorius kaltas. Pasioksidavo/pakibirkščiavo kontaktai viduje Išvaliau jį, bet spalvos buvo dar šiek tiek negeros, kampe dar beveik visai neteisingos. Tai atsinešiau iš savo didelės kolekcijos didžiausio tauro ritę, nykščio storio, pasijungiau per autotrafą ir sukdamas ją kėliau į viršų - rezultatas: Viskas net geriau nei po meistro kur 70lt suplojom... Net siutas pajamė, kad tiek nulupo už 10min darbo... Gaila, kad aną kartą tėvai nepasakė, kad telikui kažkas blogai, o patys nuvežė į taisyklą - būčiau sutaupęs jiems 70 litofcų
P.S. Nu jau tokios ritelės kaip pas Jakaz tikrai neturiu Superdupermegakadtavekur ritelė  |
Ba1tuks, iš tavys, alus.  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 05 03, 18:35 |
|
|
|
Maksiukas rašo: |
Ba1tuks, iš tavys, alus.  |
Žinoma, atvyk iki Trakų, būtinai pavaišinsiu Ir ne vienu buteliu, jei bus noras
P.S. Labai man keistas Digix mastymas... Jei jie teliką žiūri tik kokias žinias, serialą "nemylimi", tėvas kokį filmą porą kartų per savaitę ir viskas, tai reikia čia jau pirkt naują TV, kai šis nuo stovėjimo pūna? Nieks čia teliko beveik nežiūri pas mus. Aš tik filmus per lapą, pasiskaitau delfi, CNN, o kai dirbu karatais savo TV dėl fono pasileidžiu, jei kokį seną, gerą, šimtą kartų matytą filmą rodo, jei muzikos nesinori šiuo metu.
Aš tai taupus žmogus, tai man tokie dalykai nepriimtini... |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 05 03, 18:49 |
|
|
|
P.S. Labai man keistas Digix mastymas... Aš tai taupus žmogus, tai man tokie dalykai nepriimtini... |
kuo tas mano mastymas keistas?
O zinai, skupus moka dvigubai
vistiek teks nauja televizoriu pirkti po keliu menesiu
negi manai jie atpigs daugiau nei tu sumokesi (arba sugaisi laiko) uz remonta . |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 05 04, 15:32 |
|
|
|
Digix rašo: |
P.S. Labai man keistas Digix mastymas... Aš tai taupus žmogus, tai man tokie dalykai nepriimtini... |
kuo tas mano mastymas keistas?
O zinai, skupus moka dvigubai
negi manai jie atpigs daugiau nei tu sumokesi (arba sugaisi laiko) uz remonta . |
Man gaila valandos už tokio gedimo remontą, sugaištą daugiausia ieškant info, t.y. čia forume temą įdedant? Nu kad ne... Kol dar reiks teliko kito, tai dar net metai liko, tai kad nereikia... Balandžio 12d, 2012 išjungs atrodo |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 05 04, 16:00 |
|
|
|
Digix rašo: |
nusipirksi priedeli ir galesi ziureti ta "privalumu" turincia televizija.
gaila butu koki nauja TV uz kokia 1500lt palikti sode ar kaime ir veziotis nepatogu o priedeli po i krepsiuka ir atgal namo. panasi situacija buvo kai isjunge SECAMa juk visi nepuole pirkti nauju TV. |
|
_________________ teoriškai arklys- praktiškai nepaveža |
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|