Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 09 18, 05:28. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
Sveiki, bandau pajungti 16x2 LCD prie ATmega8. Programuoju Basic kaba.
Jungiu taip, kaip parodyta schemoje apačioje (tik D0-D3 nejungiu i žemė)
Bet pajungus LCD man rodo tik visokius keistus atsitiktinius judančius simbolius....
Ar čia problema programoje ar pajungime ?
Jeigu reikia, galiu ikelti ir programos kodą...
Išanksto dėkui
Visaip gali but. Pradziai surink schema 100% gerai, o tada jau bus aisku, kad klaidos tik programoj. Dabar kazka prijungei, kazko neprijungei ir finale nezinai kuriam gale neveikia...
Visaip gali but. Pradziai surink schema 100% gerai, o tada jau bus aisku, kad klaidos tik programoj. Dabar kazka prijungei, kazko neprijungei ir finale nezinai kuriam gale neveikia...
Aš žinau, kad tų kontaktų jungti nereikia....
As kalbu ne apie konkrecius kontaktus, o visa schema is esmes.
Schemą jau esu surinkes, ir netgi perrinkes,patikrines kelis kartus
Schemą jau esu surinkes, ir netgi perrinkes,patikrines kelis kartus
Tai pasiieskok kitu jungimo schemu internete, datasheeta LCD perziurek, gal kode define'ai nepakeisti. Ir is vis, kam tau tas basic'as? Sh kruva kazkokia...Moki basic - tas pats kas nieko nemoki...
Kai tik atsirado pirmi kompai, buvo mon, ron, basic, qbasic, dos, norton, tik tada pasirodė win. Teko kažkiek naudotis dos'u, bet dabar jo prireikia tik užkraunant beviltišką, seną kompą nuo nulio. Kam tau tų senienų, pradėk iš karto su c, gausi ir patarimų, ir nebus vargo ateityje.