|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 12 22, 13:32. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Programinė įranga » Kompas keistai persikrauna paleidziant DVD is Win-Explorer
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 3 iš 3 Pereiti prie Atgal 1, 2, 3 |
|
 |
 |
Kompas keistai persikrauna paleidziant DVD is Win-Explorer |
Parašytas: 2011 04 08, 16:56 |
|
|
|
|
tai pala. o tu ta diska kitam kompe su pakankamu maitinimu bandes? nes jei windai bando atidarinet didelio formato video faila, tai labai daug vidiniu sistemos resursu ijungia, ir tiesiog maitblokis atsirubalina. tokiu atveju ne sistema cia kalta isvis. siaip gali but net toks atvejis - jei tas dvd virsija 2gb, o RAMo pastave tik 1gb ar maziau - tai tiesiog nepakkanka ramo pasaliniai plejeriai nekrauna viso filmo i rama. o windu originalus filmo rodymo budas - pirma ikraut absoliuciai visa filma i ram. tipo buferiuoja filma, kad prastumiant epizodus nesijaustu stabdymo. p3 lauzu prisirinkes , tada nesistebiu kodel win2k taip isimylejes. su xp p3 kompai stabdo. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 04 08, 17:05 |
|
|
|
|
| zamolskis rašo: |
tai pala. o tu ta diska kitam kompe su pakankamu maitinimu bandes? nes jei windai bando atidarinet didelio formato video faila, tai labai daug vidiniu sistemos resursu ijungia, ir tiesiog maitblokis atsirubalina. tokiu atveju ne sistema cia kalta isvis. siaip gali but net toks atvejis - jei tas dvd virsija 2gb, o RAMo pastave tik 1gb ar maziau - tai tiesiog nepakkanka ramo pasaliniai plejeriai nekrauna viso filmo i rama. o windu originalus filmo rodymo budas - pirma ikraut absoliuciai visa filma i ram. tipo buferiuoja filma, kad prastumiant epizodus nesijaustu stabdymo. p3 lauzu prisirinkes , tada nesistebiu kodel win2k taip isimylejes. su xp p3 kompai stabdo. |
Kokias čia pasakas seki. Standartinius DVD filmus rodo net senukai celeronai 333mhz ir pakanka bent 256ram. Aš pats iki 2002m su celeronu 366mhz gyvenau. MPEG-2 reikalauja mažiau resursų nei koks MPEG-4 ar H.264 standartai. Beto tame 366mhz kompe XP sukosi be vargo, tada jie kaip tik atsiradę buvo. Su service pakais tai jau gal ir lagins. O pas mane dabar tavo manymu kaip? Rašau iš Pentium III 1.1ghz Ramų 1.5gb (SD-RAM, maximumas ką palaiko pagr. plokštė) XP SP3, be vargo rodo HD filmus 1080p (gal dėl vaizdūškės, bet ir ta tik 256mb radeonas)... |
|
_________________ No ground, no sound. |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 04 08, 22:02 |
|
|
|
|
Na kadangi kaip minejau kompas restartuojasi per sekunde, tai aisku neuzdaro visu programu tvarkingai - turejau galvoje, kad jau po to viskas veikia kaip iprasta, t.y. nuo Dell emblemos pasirodymo iki OS pilno pakrovimo.
Del registro - be abejo, tai rimtas dalykas, kuris gali pridaryti rimtu bedu, bet reikalas tas, kad statistiskai tai greiciau tik teorija kuri deja labai retai pasitvirtina praktikoje, t.y. be tyciniu veiksmu sugadinti kazka registre nera lengva ir neblondiniskam vartotojui (prie kuriu priskiriu ir save) tai yra labai retas ivykis, apie kuri dar niekada nesu girdejes gyvai kazkur buvusi tarp savo pazistamu, o stai kur esu tu siaubuku apie registro sukeliamas baisias nelaimes prisiskaites - tai butent visokiu registro ir kt. prieziuros programu (dazniausiai vienaip ar kitaip mokamu) reklamose.
Pats esu nemazai tu programu kadaise bandes savo darbiniame kompe, tai nei registre kazkas labai pasikeite po ju "valymo" (buvo surasti visai nereiksmingi dalykai, del kuriu windoze aplamai nesuka galvos - ir beje, kiekviena kita programa kabinejosi prie skirtingu dalyku, kas velgi puikiai parodo, kad dauguma ju nebuvo kritiski), ir kompas po tu valymu nepradejo kazkuo geriau veikti.
Del staigaus resursu siurbimo paleidziant diska - kaip minejau, nei su kitais diskais nei su tuo paciu bet paleidziamu iejus jau i jo vidini turini jokiu bedu nera, be to - kokie cia butent aparatiniai resursai atseit taip labai mobilizuojasi paleidziant diska ir neimanomai apkrauna maitbloki?
Taip, tuo momentu kompui tenka issitraukti is HDD nemazai programines informacijos kuri bus reikalinga disko turinio rodymui, tai HDD ir taip visa laika sukasi, jo galvos ir taip visa laika juda, RAM ir CPU ir taip visa laika veikia, o CD/DVD motoras irgi veikia taip pat kaip ir paleidziant kitus diskus arba kitu budu.
Beje, kiek as pastebejau, tai didziausios apkrovos maitinimui reikia tiketis butent iskart po kompo paleidimo/perkrovimo, kai uzkraunant OS visas minetas kompe esantis hardwaras veikia didziausiu pajegumu iskaitant velgi ir tuo paciu metu isukama/identifikuojama DVD diska (kad ir ta pati, kuris ka tik ta perkrovima sukele bandant ji paleisti ir vis dar neisimtas sedi kombodraive!), bet juk tuo metu kaip tycia viskas veikia, ir jokiose kitose kompo veikimo situacijose nieko panasaus nevyksta.
Taigi dabar kaip supratau man reikia padaryti kelis bandymus - pirma tame paciame kvailiojanciame kompe padidinus jo maitblokio apkrova dar kokiais 20-30W, o antra - pabandyti ta pati diska kokiame nors kitame kompe.
(lygtai kazkuriam is saviskiu vis dar turiu normaliai veikianti kombo-draiva) |
|
_________________ Elektroje stebuklų nebūna - būna blogi kontaktai!
"Aš čia, gyva!"
(durnyno SHIT'o vardas - Lietuva) |
|
|
|
 |
 |
 |
 |
Parašytas: 2011 04 09, 03:26 |
|
|
|
|
| SPX rašo: |
Kokias čia pasakas seki. Standartinius DVD filmus rodo net senukai celeronai 333mhz ir pakanka bent 256ram. Aš pats iki 2002m su celeronu 366mhz gyvenau. MPEG-2 reikalauja mažiau resursų nei koks MPEG-4 ar H.264 standartai. Beto tame 366mhz kompe XP sukosi be vargo, tada jie kaip tik atsiradę buvo. Su service pakais tai jau gal ir lagins. O pas mane dabar tavo manymu kaip? Rašau iš Pentium III 1.1ghz Ramų 1.5gb (SD-RAM, maximumas ką palaiko pagr. plokštė) XP SP3, be vargo rodo HD filmus 1080p (gal dėl vaizdūškės, bet ir ta tik 256mb radeonas)... |
as kalbu ne apie *.avi o apie tokius failus kaip *.asf *.dat *.mov vindu plejeris buferizuoja. dar buferizuoja jei video failo galas pazeistas. tu gal nemates tokio rodymo rezimo, kai filma kokia minute krauna i atminti ir tik uzkrovus 100% pradeda rodyt. vat jei jo tas suknistas dvd issaukia buferizavima - tai gali luzt del to. o kai ziuri po 1 gabala tiesiogiai - neluzta. "originaliai" dvd pasileidineja is specialaus failo kur sutraukti visi atskiri video failai i toki kaip failu aplanka. ten kreivai pats dvd greiciausiai iskeptas. as ta turejau minty. o ne kodeko apkrovima kompui. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 04 09, 07:46 |
|
|
|
|
.dat yra tas pats mpeg-2 naudojanas VCD/SVCD standartuose. Šituos net Pentiumai nuo 133mhz paveža. mov ir asf dažniausiai sutinkami kraunant iš interneto, nors abu jie nėra labai paplitę paskutiniu metu. kaip tik prieš 7-8 metus .mov formate visokių žaidimų, filmų treileriai keliaudavo.
Aš kaip suprantu pas jį standartinis DVD-Video diskas su AUTIO-TS ir VIDEO_TS papkėmis. Gal kažkur padaryta klaida darant tą diską. Galima būtų pabandyti perdaryti su kokiu NeroRecode, jei turi visą Nero su NeroVision. Nors yra ir nemokamų tų perdarymo programėlių. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 04 09, 07:59 |
|
|
|
|
Perdarineti diska manau butinumo nera, tai jei labai nores patys jo autoriai gales padaryti, man idomu issiaiskinti, kas galetu isprovokuoti tuos netiketus kompo persikrovimus.
Gerai kad si karta bandem ant beveik tusciai dirbancio kompo, o jei taip ant pilnai prikrauto dirbanciu programu nutiktu!
Disko turinys panasus i standartini, video papke taip ir vadinasi ir failai viduj kiek pamenu iprastiniai, o stai audio nepamenu kad butu, lygtai ji kazkaip kitaip ten vadinasi, o viduje trys failai (tiek pat ir daliu filme) su pabaigom tarsi ".MP2", bet VLC ju kazkaip nepaeme.  |
|
"Aš čia, gyva!"
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 04 09, 08:22 |
|
|
|
|
/\ Kuo toliau, tuo labiau atrodo, kad ten nelabai profesionaliai ir teisingai tas DVD sukurptas Tikrai siūlau, jei turi NeroRecode perdaryt, užtrunka tikrai neilgai, perdarys tą dvd į papke harde ir galėsi .IFO failą su bet kokiu grotuvu atidaryti, nors gali paaukoti vieną DVD-R diską, bei perdaryti tiesiai į jį ir pabandyti iš jo. Aš pats su dauguma DVD taip darau, būna patenka su sutraukiotais meniu, iškarpau viską, pataiso ir viskas veikia.
Kita versija. Sakai AUDIO_TS papkėj yra .mp2 audio failų, kaip ir VIDEO_TS papkėj .VOB. Tai čia dar kartu ir DVD-AUDIO diskas gali būti. Jie naudoja būtent AUDIO_TS papkę. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 04 09, 09:23 |
|
|
|
|
Na perdarineti disko nematau prasmes, nes viska kas jame yra ir taip galima pamatyti tiesiai is jo turinio (arba pries tai persikelus ji i HDD) kad ir su tuo paciu universaliu VLC (del tu garsiniu MP2 dar reikes patikslinti, kodel jie kiek pamenu nenorejo tiesiogiai pasileisti, gal kazka praziopsojau bandydamas, nes taip izuliai persikraudinejant kompui ne tas buvo galvoj), todel ir siulau visiems pagal isgales disku naudojimo atsisakyti, nes pagal mane tai patys tokie diskai kaip informacijos kaupikliai jau yra gerokai moraliskai pasene ir sukelia daugiau bedu nei duoda naudos - man tai aplamai jau seniai viskam uztenka flash atminciu, o jei ju truksta ar dideles talpos butu dar per brangios, tai pagaliau i zymiai patikimesni HDD telpa zymiai daugiau nei i DVD diskus lyginant pagal uzimama vieta ir kaina.
(as netgi OS jau seniai instaliuoju be jokiu kompaktu tiesiai is HDD arba flashu, gaunasi zymiai greiciau ir patikimiau)
Mane butent labai nemaloniai nustebino tai, kad vyksta tas staigus netiketas persikrovimas, nes iki siol as buvau tikras, kad bandant paleisti diska is veikiancios jau seniai zinomos ir gerai istestuotos OS tokiu fokusu buti negali. |
|
"Aš čia, gyva!"
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 04 09, 22:45 |
|
|
|
|
Vytautai, o ... prie ko cia atseit tai?
Pas mane juk ne toks pasileidimo budas aplamai neveikia, o tiesiog butent to vieno disko atzvilgiu tai sukelia netiketa kompo persikrovima - patikslinu, kad visi kiti kol kas bandyti diskai (tiesa, jie galejo buti kitaip savo viduje sudaryti/irasyti) nuo tokio pat paleidimo budo veikia taip kaip ir turetu!  |
|
"Aš čia, gyva!"
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |