|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 06 23, 17:09. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » atmega 8 programavimas
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
 |
atmega 8 programavimas |
Parašytas: 2011 04 01, 13:29 |
|
|
|
tai vat is ebayaus parsisiunciau atmega8
ir usbasp
tai vat nezinau kokius pinus jungti su kokias kad pradet programuoti beja reikia ir programos progamavimui gal galit pasiulit kokia lengva nepykit esu zalias ant situ reikalu  |
|
|
|
|
 |
atmega 8 programavimas |
Parašytas: 2011 04 01, 14:06 |
|
|
|
O kokią programavimo kalbą mokate?
Pasiskaityk apie "penkių laidukų" programatorių... Man atrodo turi jis čia tikt. |
|
_________________ Nėra geriau už IBM/Lenovo ThinkPad! |
|
|
|
 |
atmega 8 programavimas |
Parašytas: 2011 04 01, 14:55 |
|
|
|
babausis - o tu atidžiai peržiūrėk mikroschemos ir usbasp kontaktų pavadinimus. mosi, rst, sck, miso, vcc ir gnd. Tokie patys yra ir ant atmegos. mosi - 17, rst - 1(reset), sck - 19, miso - 18, vcc - 7 (ir analoginis vcc 20-avcc), gnd - 8 (analoginis gnd 22-agnd). Bandymams patogiausia naudoti breadboard, programatoriaus pajungimui pasidarysi perėjimą. Galiu įdėti foto kaip tai visa turėtų atrodyti. |
|
|
|
|
 |
atmega 8 programavimas |
Parašytas: 2011 04 01, 15:09 |
|
|
|
zigmas123 ir *Ričardas - autorius rašo kad parsisiuntė atmega8 ir usbasp, tai programatorius jam kaip ir nebūtinas. O su usbasp įkelti programą išeina tik su avrdude (per komandinę eilutę) arba kuriuo nors jo grafiniu GUI. |
|
|
|
|
 |
atmega 8 programavimas |
Parašytas: 2011 04 01, 15:35 |
|
|
|
sopkis rašo: |
babausis - o tu atidžiai peržiūrėk mikroschemos ir usbasp kontaktų pavadinimus. mosi, rst, sck, miso, vcc ir gnd. Tokie patys yra ir ant atmegos. mosi - 17, rst - 1(reset), sck - 19, miso - 18, vcc - 7 (ir analoginis vcc 20-avcc), gnd - 8 (analoginis gnd 22-agnd). Bandymams patogiausia naudoti breadboard, programatoriaus pajungimui pasidarysi perėjimą. Galiu įdėti foto kaip tai visa turėtų atrodyti. |
butu malonu jai imesti nuotraukas kaip turetu atrodyti beto perejima jau uzsisakiau. o kiek skaiciau tai man reikia uzmaitinti programatoriu ir atmega 5v? beto avrdude tuoj googlinsiu parsisiusti  |
|
|
|
|
 |
 |
atmega 8 programavimas |
Parašytas: 2011 04 01, 15:49 |
|
|
|
Šiaip tai būtų geriau žinoti, ką tu iš tikro ten turi - pliką atmega8 ar gal koks development board su atmega8.
Mano pavyzdukas su pajungtais programatoriaus laidais su attiny2313 ant maketinės. Tik pas mane isp jungtis 6 kontaktų, tai pajungti tik 6 laidukai. Mano perėjimas savadarbis - 6 kontaktų jungtis ir spalvoti laidukai su spygliukais jungimui į maketinę. |
|
|
|
|
 |
atmega 8 programavimas |
Parašytas: 2011 04 01, 16:40 |
|
|
|
Perki tokią jungtį, susirandi 6 spalvų laidelius ir susilituoji su spygliukais jungimui į maketinę. |
|
|
|
|
 |
atmega 8 programavimas |
Parašytas: 2011 04 01, 17:17 |
|
|
|
jau pasidares 10laidelliu visu spalvos skirtingos tik 4ground dariau juodais tikriausiai skirtumo netures? beto to avrdude taip ir neradau wisokiu prisisinciau bet man paleisti neina gal turiu kokia nluoroda su setupu? |
|
|
|
|
 |
atmega 8 programavimas |
Parašytas: 2011 04 01, 17:51 |
|
|
|
Jokių setupų avrdude neturi - juk rašiau programuojama per komandinę eilutę. Pasiruoši *.bat failiukus reikalingoms opercijoms, ir naudojiesi. Arba gūglink kokį avrdude GUI. |
|
|
|
|
 |
atmega 8 programavimas |
Parašytas: 2011 04 01, 19:22 |
|
|
|
babausis rašo: |
kiek supratau neprisikonektina usbasp prie pc  |
Kad prisikonektintų, reikia pirma instaliuoti usbasp draiverius, tada pajungti usbasp į usb, tada turbūtr reikės paspausti sutikimą (nes draiveriai lyg ir nesertifikuoti), tada jau "device manager" lange ieškok savo įrenginio. Jei yra - viskas ok.
Apie grafines avrdude aplinkas kažkiek informacijos lietuviškai čia, toliau jau reikia gūglinti.
Pats avrdude čia. Yra helpas anglų kalba. Labai stengsies tai suprasi kas kaip. |
|
|
|
|
 |
 |
atmega 8 programavimas |
Parašytas: 2011 04 02, 11:33 |
|
|
|
seip netaip priconectinau nu nors manau kad prikonektinau irasiau driveri signalas geras bet niekaip neina man prijungti ATmegos sitai foto ar teisingai sujungiau pinus?
meginau ir su vienu GND ir su dvejais neina man prijungti prie programatoriaus atmegos nu bet taip lengvai nepasiduosiu dar kyla klausimas ar man nereikia atskirai uzmaitinti Atmegos nes tas usbasp man rodos neduoda sroves ir delto neina prijungti atmegos |
|
|
|
|
 |
atmega 8 programavimas |
Parašytas: 2011 04 02, 15:20 |
|
|
|
Pajunkta tai gerai. dėl maitinimo tai pasimatuok turi būti apie 5v, be to usbasp ne pas visus ir pasileidžia normalia, ir usb hub nemėgsta sunkiai bendrauja. |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |