|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2026 01 13, 18:43. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » Pagalba dėl elektros kaupimo/atidavimo skaičiavimų
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
 |
 |
Pagalba dėl elektros kaupimo/atidavimo skaičiavimų |
Parašytas: 2011 03 22, 14:24 |
|
|
|
|
Laba diena,
Nežinojau kurią temą pasirinkti, tai išsirinkau žaliems, nes jaučiuosi tikrai žalias. darau čia toki projekta, esu studentas ir skaičiuoju kelto elektrifikacijos išlaidas bei +/-. Ir susiduriau su elektros kaupimo istemomis. Reikia išsianalizuoti visas nuo rugštiniu akumuliatorių iki kuro elementu, kurie atrodo tikrai įspudingai. Taigi jeigu nesunku, iš jūsų norėčiau sužinoti kaip teisingai suprasti specifikacijas kurios buna pateiktos prie akumuliatoriu ar kitu talpu.
tarkim čia sutrumpintas lifline akumuliatorius:
Nominal Voltage-12 volts;Amp hour capacity at 20 hour rate 255 amp hour
Reserve Capacity at 25 amp discharge rate-475 minutes
Reserve Capacity at 15 amp discharge rate-825 minutes
Reserve Capacity at 8 amp discharge rate-1670 minutes
kaip taisiklingai isskaičiuoti ir lyginti parametrus.
nes man reikia suskaičiuoti keliu akumuliatoriu reikes kad dirbtu prietaisas 220kW. Ar teisinga elementariai skaičiuoti kad P=A*V. Tai tie 255ir yra amperu skaicius. 12*255=3kW ar tai ir yra kiek akumas gali apkrauti vienai valandai. Ar reikia ka=kaip kitaip skaičiuoti galia. Na čia dabar daugiau apie rūgštinius paklausiau. Bet toliau teks daryt analize ir su licio ir su Kuro elementais. Bučiau labai dėkingas jei pagelbėtumėte, nes manau daugiau protingu sielu čia apsilanko, nei mano vieno durna elektroje galva. Ačiu |
|
Paskutinį kartą redagavo sarple, 2011 03 22, 16:49. Redaguota 1 kartą |
|
|
|
 |
 |
Re: Pagalaba dėl elektros kaupimo/atidavimo skaičiavimų |
Parašytas: 2011 03 22, 14:40 |
|
|
|
|
| sarple rašo: |
Laba diena,
Nežinojau kurią temą pasirinkti, tai išsirinkau žaliems, nes jaučiuosi tikrai žalias. darau čia toki projekta, esu studentas ir skaičiuoju kelto elektrifikacijos išlaidas bei +/-. Ir susiduriau su elektros kaupimo istemomis. Reikia išsianalizuoti visas nuo rugštiniu akumuliatorių iki kuro elementu, kurie atrodo tikrai įspudingai. Taigi jeigu nesunku, iš jūsų norėčiau sužinoti kaip teisingai suprasti specifikacijas kurios buna pateiktos prie akumuliatoriu ar kitu talpu.
tarkim čia sutrumpintas lifline akumuliatorius:
Nominal Voltage-12 volts;Amp hour capacity at 20 hour rate 255 amp hour
Reserve Capacity at 25 amp discharge rate-475 minutes
Reserve Capacity at 15 amp discharge rate-825 minutes
Reserve Capacity at 8 amp discharge rate-1670 minutes
kaip taisiklingai isskaičiuoti ir lyginti parametrus.
nes man reikia suskaičiuoti keliu akumuliatoriu reikes kad dirbtu prietaisas 220kW. Ar teisinga elementariai skaičiuoti kad P=A*V. Tai tie 255ir yra amperu skaicius. 12*255=3kW ar tai ir yra kiek akumas gali apkrauti vienai valandai. Ar reikia ka=kaip kitaip skaičiuoti galia. Na čia dabar daugiau apie rūgštinius paklausiau. Bet toliau teks daryt analize ir su licio ir su Kuro elementais. Bučiau labai dėkingas jei pagelbėtumėte, nes manau daugiau protingu sielu čia apsilanko, nei mano vieno durna elektroje galva. Ačiu |
O davai tu pats internete pasiieškok na nors truputį apie akumuliatorius, kad taip klaikiai nenusikalbėtum ir neuždavinėtum tokių vaikiškų klausimų.
Gerai ?
Nors kai žmogus nori akumuliatoriais maitinti 220kW prietaisą tai čia ir taip aišku, kad tai beprotybė. |
|
_________________ If nobody hates you you're doing something boring |
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 03 22, 14:50 |
|
|
|
|
| Nieko tokio kad dėstytojai tokias durnas idėjas mėto. Ir man reikia analizės, neimanoma tai neimanoma ačiu už atsakyma. tai nereiškia begsiu rytoj gamint laiva su būtent 600akumuliatoriu. Na nepaslaptis bet tokiu atsakymu ir tikejaus...... tema žaliems, dėl to čia ir klausu, o tu puoli. tad manau geros dienos. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 03 22, 15:55 |
|
|
|
|
sipa tai idja visai nera durna jei tikslas tiesiog sudaryti lentele palyginimui. tada visokiems entuziastams norintiesm naudoti vejo energija bus galima parodyti kik kartu skirasi kainos.
rugstiniai akumuliatoriai turi viena problema kad jus talpa kinta priklauosmai nuo krovimo iskrovimo sroves.
todel geru gamintoju, talpa duodama prie kzkokios nurodytos sroves arba laiko.
jei akumuliatorisu talpa daug didesne nei is ju naudojamas rove ( sakykim akumuliatorisu iskraunamas ne grecisu kaip per 3-4 valandas) tai galima del tos problemos nesijausdinti ir tiesiog skaiciuoti pagal maksimalia akumuliatoriaus talpa.(o kiek supranti per valanda ju iskrauti nera jokio tikslo)
del akumulliatoriuu talpos poreikio tai skaiciuojama pagal energijos kieki.
pirma suakaiciuokim kiek 12v akumiliatorisu turi kilovatvalanziu.
ta, reikia Itampa padauginti is talpos Ah ir gausime watvalandemis (Wh) atsakyma betkurio tipo akumuliatoriui
o po to belieka suskaiciuoti kiek tokiu akumuliatorisu reikia tavo norimam energijos kiekiui sukaupti.
kad darbas butu protingesnis tu pirmiausia sudaryk lentele kiek kainuoja 1kWh akumuliatoriaus o tada jau skaiciuok ka reikia toliau.
p.s. kai suskaiciuosi savo darba prasom pateikti rezultatus ir cia , nes tai bus naudinga. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 03 22, 16:04 |
|
|
|
|
Siandien pas elektriku docenta buvau tai issiaiskinau.
1. Esme tame kad reikia varikli parinkti nuolatines sroves nes kintamui reikia keitikliu kurie daug surija energijos
2. Elektros variklio galingumas xx Kw = xx 000 w
3. 60 tai cia mano skaiciavimui tavo 20,4Mw = 20 400 000w
cia is pernai metu darbo
tagi buvo:
Taigi pernai metu atveju kai reikejo surasti tinkamiausia skaiciavau keltui i kyli 20 400 000 w, reikejo zinoti prie kokio itampos dirbs. Jei prie 10 kv
tai atrodys taip: Kad užtikrinti 10 kv įtampa reikės 10000v/12v apie 840 akumuliatoriu.
O srove bus w/v = A tai gi 20 400 000 / 10 000 = 2040 A srovė
Dabar 840 akumu užtikrins 20,4Mw o kad gauti 2040 A srove reikia (akumuliatoriaus rekomendacinė iškrovimo srovė 25A tai gaunasi 2040/25 = 81,6 tai yra reikia 840 nuosekliai sujunktų akumuliatorių dėl įtampos ir reikia 81 tokio komplekto iškraunant po 25A (galima ir didesniu dydžiu) taigi viso 840x81=68040 akumuliatoriu. Fantastiškas skaičius.
va taip buna kai studijuoji viena o rasai apie kita. ieskau Per visa interneta apie lithium naudojamus automobiliuose bet tokios geros ir informativios informacijos mazai, apie fuel cell taipogi, visur raso kad mokymo stadijoj, visos parduodamos kaip demonstracijos.
radau sitokia: Redflow Power+BOS® ZB600 10kWh ZBB[60] 900 kg 5.6 W/kg (9.3 W/kg peak) Rural Grid support.
Zodziu mano planas yra surasti perpektyvu ateiciai. esu akligatvyje, del to nusprendziau parasyti cia, ir pasikonsultuoti, tik kai kurie moka uzsipult. Jeigu dar kas turit kokiu idomiu ideju galetumet pasidalint padetumet. aciu |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 03 22, 16:16 |
|
|
|
|
1. Esme tame kad reikia varikli parinkti nuolatines sroves nes kintamui reikia keitikliu kurie daug surija energijos |
Čia įdomu kur tokie docentai dėsto, kurie nežino kad šepetėlinio variklio NVK yra mažesnis nei trifazio ar bldc variklio? Ir net su mizernais keitiklio nuostoliais, prie tos pačios sunaudojamos galios, šepetėlinis turės mažiausia galingumą ant veleno. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 03 22, 16:33 |
|
|
|
|
Iki tokiu gilumynu nedaejom, nes man tu terminu esme nelabai aiski butu. Gal as kaip kvailai paklausiau, kvailiau ir suprantamiau ir paaiskino is teorines puses. Na zodziu darysiu toliau kaip iseina, nes cia i papildomus dalykus gilintis nelabai supratimo ir laiko yra. O jei realiai as ir pats faktu ir duomenu nezinau, zinau kad reikia alternatyvu dviem dizelio varikliams po 120kW varomais elektra, o ar sepetiliniai ar trifaziniai, nelabai net zinau. Teks pasidomet, aciu uz pora nauju terminu  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 03 22, 16:33 |
|
|
|
|
| sopkis rašo: |
1. Esme tame kad reikia varikli parinkti nuolatines sroves nes kintamui reikia keitikliu kurie daug surija energijos |
Čia įdomu kur tokie docentai dėsto, kurie nežino kad šepetėlinio variklio NVK yra mažesnis nei trifazio ar bldc variklio? Ir net su mizernais keitiklio nuostoliais, prie tos pačios sunaudojamos galios, šepetėlinis turės mažiausia galingumą ant veleno. |
Tas nera tesingai, NK ne nuo to priklauso. tiesiog besepetelinis variklis isvengia kibirksciavimo ir todel ji galima varyti ant didesnes galios nei paprasta. bet tuo pcisu mazeja NK
NK abiem atvejais labai panasus.
nebent besepetelinis geriau tuo, kad ten nera trinties ir susidevejimo, o va del sepetelu varzos palyginimo su komutatoriaus varza tai reikia konkreciai nagrineti. |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 03 22, 16:43 |
|
|
|
|
Matot, cia daugiau filosofine teze, negu darbas kuri teks igyvendinti relybeje,taigi viskas lieka svarstymo busenoje.
realiai taip yra todel kad nei realios irangos nei plaukiojanciu pavyzdziu dar nera.(Isskyrus US navy kateriai,kurie patruliuoja pakrantese, ir jokiu duomenu nepateikia).Taigi tai spelione, tyrimas kas geriau ar blogiauu, ar tai apsimoketu,pradedant nuo atsinaujinanciu elektros energijos saltiniu kaip vejas/ saules enrgija ir t.t iki energijos kaupimo, ir cia tik viena is daliu. Kurioje noreciau pasiplestibet truskta ziniu. O dauguma straipsniu internete reklamiu. |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |