|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2026 06 26, 15:11. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Elektronika žaliems » "Iškepė"..
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
 |
"Iškepė".. |
Parašytas: 2011 03 08, 11:21 |
|
|
|
|
Sveiki,
Taigi pasikarščiavau kai dar mažas ir be ūsų aš buvau ir liaudiškai tariant "supleškinau" mp3 player'į pajungęs prie ~5V vietoj ~1.5V.
Iš šio fakto išsivystė natūralus klausimas: kadangi visos mikrochemos veikia "grandinės" principu (jeigu galima taip išsireikšti?), tai kurie elementai yra jautriausi tokiems "šuoliams"? Pvz, L,C,E,R ir t.t. jų pilna visokiuose tokiuose "šūdniekiuose". Kaip tokie gedimai nustatomi nežinant kur ir kas konkrečiai galėjo "supleškėt"?
Su testeriu gi nepamatuosi?
Mane domina tik teorinė dalis, dėl bendro išsilavinimo.
Nors įsivaizduoju, kad klausimas truputį ne pagal mano žinias ir tema per plati. Tiesiog noriu turėti bendrą supratimą, įdomu.
Tad jeigu yra norinčių pasireikšt - mielai išklausysiu. Ačiū.  |
|
|
|
|
|
 |
 |
"Iškepė".. |
Parašytas: 2011 03 08, 11:37 |
|
|
|
|
| L, gali supleškėt nebent dėl per didelės srovės ja tekant. R - taip pat. C - viršijus įtampą leistiną, buna blogai, sudega, srogsta, pramuša. O sudegė greičiausiai stiprintuvo mikroschema. |
|
|
|
|
|
 |
"Iškepė".. |
Parašytas: 2011 03 08, 12:19 |
|
|
|
|
| Gal but sudege itampos reguliatorius, tada didele tikimybe kad po jo einantys elementai liko sveiki. |
|
_________________ Aš pažeidžiau forumo taisykles ir reklamavau paraše. ...Bet uz reklama tai susimokejau  |
|
|
|
| |