|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2026 02 27, 00:48. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Energetika ir elektrotechnika » Ar saules baterijos pakeistu kuro sanaudas automobilije
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 2 iš 2 Pereiti prie Atgal 1, 2 |
|
 |
Ar saules baterijos gali sutaupyti kuro sanaudas? |
| Ar saules baterijos gali sutaupyti kuro sanaudas? |
| Taip - gali sutaupyti |
|
57% |
[ 8 ] |
| Ne - negali sutaupyti |
|
42% |
[ 6 ] |
|
| Iš viso balsų : 14 |
|
|
 |
Ar saules baterijos pakeistu kuro sanaudas automobilije |
Parašytas: 2011 03 03, 16:08 |
|
|
|
|
Sveiki,
Gal kas gali pasakyti kokio reikia konvertorio, kad mano turima saules energija nesusprogdintu akumo.
Nes ji pagamina iki 40v man reikia, kad konvertorius isduotu ne daugiau kaip 15v.
Gal ir ne konvertorius vadinas gal diodas nzn.
Aciu uz patarima |
|
_________________ Neteiskite tu kurie nesupranta,bet nori ismokti. |
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 03 03, 16:19 |
|
|
|
|
| HooDoo rašo: |
Sveiki,
Gal kas gali pasakyti kokio reikia konvertorio, kad mano turima saules energija nesusprogdintu akumo.
Nes ji pagamina iki 40v man reikia, kad konvertorius isduotu ne daugiau kaip 15v.
Gal ir ne konvertorius vadinas gal diodas nzn.
Aciu uz patarima |
Žmonės, kada jums nušvis protas ? Ne kurą reikia taupyti, o pinigus. Ar girdit ? PINIGUS !
Ir su saulės baterijomis pinigų jūs nifiga nesutaupysit. |
|
_________________ If nobody hates you you're doing something boring |
|
|
|
 |
 |
jei rimtai pagalvojus.... |
Parašytas: 2011 03 03, 16:43 |
|
|
|
|
As idemiai skaitau forume temas apie alternatyvia energija...Keista vienas dalykas - vietoj idejos - pastovus priekaistai ir zmogaus idejos sodinimas...
manau tai tikrai prasta praktika. jei JUS gerbiamieji laikot save protingais , tai i klausymus atsakinekit , o ne is idejos tyciokites.
Toliau tegil skaito tik tie , kuriems idomu:
Atsakyti del saules baterijos su automobiliu galima stai ka: auto sunkus. jei darysi keturrati dvirati tai jau yra galimybe kad pasiteisins. Del greicio: zinoma , galima padaryti kad butu kuo mazesnis pasipriesinimas - tada padides greitis . Bet yra 2 dalykai kuriuos visada reikia tureti omenyje: svoris ir greitis.I juos susiveda visas visa kita: variklio galingumai , oro pasipriesinimas , krovinio svoris ir tttttt. Taigi , paciam spresti reikia , kaip padaryti kad su kuo mazesn4m energijos sanaudom tiliau nuriedetum ... ir konfortiskai.
SEKMES ! |
|
|
|
|
|
 |
 |
Re: jei rimtai pagalvojus.... |
Parašytas: 2011 03 03, 16:49 |
|
|
|
|
| RRaimondas rašo: |
As idemiai skaitau forume temas apie alternatyvia energija...Keista vienas dalykas - vietoj idejos - pastovus priekaistai ir zmogaus idejos sodinimas...
manau tai tikrai prasta praktika. jei JUS gerbiamieji laikot save protingais , tai i klausymus atsakinekit , o ne is idejos tyciokites. |
Niekas nesityčioja, tačiau kiekviena idėja turi turėti kažkokį racionalų grūdą.
Idėja dėl idėjos nieko verta.
Nematau jokio racionalumo perkant saulės elementus kelti Kinijos liaudies respublikos ekonomiką ir teršti Žemės atmosferą jų gamyklų išmetamais teršalais, jei tai neduoda jokios ekonominės naudos čia ir dabar. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 03 03, 22:19 |
|
|
|
|
na garazo ir privataus namo stoga tai visai mielai nusiklociau tom baterijom
1 jei jos butu pigios.
2 jei butu pigus akumai, arba paprasta tvarka priduot energija i tinkla.
dabar tiesiog neapsimoka.
o del masinos vaziavimo nuo saules elementu - tai ideja vaziuot su masina nusipirkus 100AA batarkiu is maximos yra geresne mazdaug 5 kartus uz ta, kur pasiule temos ikurejas. del to ir saipomes  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 03 04, 12:47 |
|
|
|
|
kaip juokinga tai net pilva skauda:D
Koks jum skirtumas is kur as gausiu medziagas ir kiek man juos kainuos.
As tik parasau klausima ir tikiuosi atsakymo kurio man reikia.
Pilna varijantu youtube prideta kad zmones naudoja saules baterijas bendzinuose varikliuose o jus saipotes jusu vale.
Bet jus mano temos taip ir nesupratot, as noriu pameginti taupyti elektra masinoje kuria gamina gerneratorius. Ir paziureti ar imanoma sutaupyti nors kiek kuro.
Beto ziema naudoju webasta kuri isijungusi iskrauna man akuma nes dirba peciukas,webasta,pompa.
Taigi pastates saules baterija turesiu sroves neuzvedes motoro.
Bet ka jum ir aiskinti gi taip juokinga:D  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 03 04, 13:03 |
|
|
|
|
| HooDoo rašo: |
kaip juokinga tai net pilva skauda:D
Koks jum skirtumas is kur as gausiu medziagas ir kiek man juos kainuos.
As tik parasau klausima ir tikiuosi atsakymo kurio man reikia.
Pilna varijantu youtube prideta kad zmones naudoja saules baterijas bendzinuose varikliuose o jus saipotes jusu vale.
Bet jus mano temos taip ir nesupratot, as noriu pameginti taupyti elektra masinoje kuria gamina gerneratorius. Ir paziureti ar imanoma sutaupyti nors kiek kuro.
Beto ziema naudoju webasta kuri isijungusi iskrauna man akuma nes dirba peciukas,webasta,pompa.
Taigi pastates saules baterija turesiu sroves neuzvedes motoro.
Bet ka jum ir aiskinti gi taip juokinga:D  |
Juokingiausia tai yra tai kiek tu klaidų darydamas rašai. Ir gramatikos ir stiliaus ir logikos. Ir išvis juokinga kai sapalioji apie webasta ir saule. Ant vienos rankos pirštu suskaičiuotum saulėtas dienas žiemą ir tai ta saulė 15 laipsnių virš horizonto. Tai tu saules baterijas vertikaliai statysi ? Ir važiuodamas su tokiom burėm tikiesi sutaupyti kuro kiaura tu galva ? |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 03 04, 14:44 |
|
|
|
|
sorry del gramatikos.
neturiu laiko ziureti ir taisyti ka parasau be to visu klasiu nebaigiau LT uzbaigiau svetur todel sunkiau ir rasau:)
saules baterija ant vito statyciau gulsciai kur as gyvenu saules pakanka ir ziema ir vasara nes akumui ikrauti tereikia 13.5v tai reiskia kad ir apsiniaukusi diena mano saules baterija sugebes ikrauti akuma.
Jus zmones tikrai keisti.
sitaip neigti net neizbande.
geriau jau savo laika tausokit ir atsakinekit i klausimus o ne su savo pasiulimais "Tu bent su galva ?" "tu bent numanai kiek tau tai kainuos:D"
Man kainuos 20eur, kad tai patikrinciau jai jums tai idomu.Tiesiog reikejo pagalbos del kai kuriu dalyku.
Jazau kokie pikciurnos esat  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 03 05, 00:38 |
|
|
|
|
taigi statyk ant garazo ir krauk. arba nesiojama moduli daryk su pajungimu - toki bent i saule galesi pakreipt. dienom miegosi ir krausi - o naktim galesi vazinet
i masina montuot gana kvaila. maciau kazkur laida, i valti sumontavo. 8 lygtai saules elementu plokstes metras ant puses. padare toki rema, kad galetu pasukt. tai ikrove gal per 4 val stovint akumus. o paskui nuplauke apie 30km ir paduso. cia venecijoj vasara - ten saules zymiai daugiau. ir tai vienas pastoviai vairavo, kad valtis butu sonu i saule o kitas ta skyda sukiojo - kad kampas geras butu galiausiai vos neapsiverte vandeny bet pati sistema kazkiek veikia. |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |