|

|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 06 18, 22:59. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Kompiuteriai, jų priedai, periferija » Kaip išsiaikšinti ar bevielio korta sugedus?
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 1 iš 2 Pereiti prie 1, 2 Toliau |
|
 |
 |
 |
Kaip išsiaikšinti ar bevielio korta sugedus? |
Parašytas: 2011 02 17, 14:06 |
|
|
|
Sveiki, nevekia ant laptopo bevielis, matau tik tinklus ir jų stiprumą, bet bandant prisijungti išmeta erorą, kad negali prisijungti.. Tinklai su slaptažodžiais arba atviri, nesijungia nei prie vieno..(pass ir =inau jei reikia) Operacinė sistema xp ir jos siūlomas bevielio manageris, taip pat bandžiau dar intelio wirless manageri naudoti ir nesijungė.. Ant ubuntu ir nesijungia, rodo tik tinklus ir stiprumą..
Ant xp į cmd parašius ifconfig/all išmeta media disconectet prie wirless kortos, ant ubuntu su komandom žaidžiant ir panašų dalyką rodo. Seniau visad viskas veikdavo kol vieną syki sėdint prie kompo nedingo netas, o po kompo restarto taip ir neatsirado.. Korta bevielio WM3945ABF
Taigi kaip dabar man interpretuoti šitą situaciją? Kortai ATA ar čia kažkur kitur sliekai?(NEs jug aš tinklus matau) O va kad neveikia ant kelių OS vadina bėda ne OS nustatymose, manyčiau. Taip pat buvau užsikroves ubuntu live CD ir ten nieko nesigavo, nors su live CD bevielis veidkavo..  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 02 17, 14:41 |
|
|
|
Jons rašo: |
O tai laidu netas veikia? |
Taip laidu dabar ir turiu netą.. O namie laidu biški problematiška..(sunku temti į kambarį virš 10m kabeli su nulaužtu kištuko fiksatorium)
Beje laidas tai atskira parapija kie ksuprantu tiesiog laidui motinoj yra integruota dalis kur ientą ima per laidą.. O bevielis atskira korta kuri tiekia netą į motina, ir pagal mano surpatiam tos dvi dalys laido ir bevielio tarpusavį nesiriša? Ar aš klystu?
Beje jei kiltu tokių klausimų tai jungtukas bevielio įjungtas.. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 02 17, 14:53 |
|
|
|
Man buvo "bajeris" - trinktelejau ir nustojau nesiojamas veikt. Isardziau, sujungiau ant stalo - neveikia, Isemiqu abu ramus, viena idejau - pasikure. Surinkau, idejau anra rama - veikia. Gal ir cia uztektu tik isimt ir idet?  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 02 17, 15:27 |
|
|
|
Man buvo "bajeris" - trinktelejau ir nustojau nesiojamas veikt. Isardziau, sujungiau ant stalo - neveikia, Isemiqu abu ramus, viena idejau - pasikure. Surinkau, idejau anra rama - veikia. Gal ir cia uztektu tik isimt ir idet?  |
Dar pridek, kad sukalbek 10 dievo marija ar kokiu ten maldeliu ir tikekis kad viskas stebuklingai veiks...
Citata: |
O tai laidu netas veikia? |
Jonai, o tu bent kiek dar mastai ar jau galu gale atsiplovei smegenis negryztamai ? Bet tikrai keista jau darosi matyti tokius tavo parasymus ir sioje temoje
Jei tokio matyti vienos kolegos(RVRSS) parase toki pasakyma: elektroje stebuklu nebuna, buna tik blogi kontaktai - isikalk tai i galva
Dabar heks, ka rodo device manageris ? Toliau susirask naujesnius driverius gamintojo puslapyje jei imanoma. Jei nerasi bandyk su tais paciais driveriais zaisti. Ishinstaliuoti, arba padaryti rollback. Yra gilesni wi-fi plokstes konfiguravimai, bet turbut cia sneketi neverta.
Pasileides CMD padaryk ipconfig/renew.
Pravartu atsiversti eventvieweri ir paieskoti uz ko uzsikabinti. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 02 17, 15:28 |
|
|
|
Tai kad jau buvo taip daryta lyg ir.. Bliam nerandu kas turėtų kompą ir galėtų patikrinti.. Va į asus berots, buvom idėją tai biosas išmetę užraša kad nelegalizuota korta ir pan, na pagal idėjo neatitiko kortos id, o kad atitiktu reik biosą perrašyti tai to nebandėm dėl suprantomų priežasčių.. |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 02 17, 15:58 |
|
|
|
Tai va: pabandyk, kaip patare, 10 "kompe paqsveik". Arba "tikiu i kompo teva lita"
Be to, apie dieva atskira tema yra. Nebetelpam? |
Nesvarbu, bet savo isminti galetum kartais pasilaikyti, o ne skelbti kaip vienintele teisinga
Su tokiais siulymais trankyti kompiuteri tai.... Nu tikrai, Jonai, dievui langus isdauzysi  |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 02 17, 16:10 |
|
|
|
Heks, o bent leidzia prisijungt prie routerio konfiginimo ?
Dar vel pasileisk CMD ir padaryk taip:
Netsh int ip reset reset.log
perkrauk pc ir bandykis vel jungtis is naujo. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 02 17, 17:02 |
|
|
|
kionig rašo: |
Heks, o bent leidzia prisijungt prie routerio konfiginimo ?
Dar vel pasileisk CMD ir padaryk taip:
Netsh int ip reset reset.log
perkrauk pc ir bandykis vel jungtis is naujo. |
Na reiks įkišto kortą atgal ir pabandyti, bet nepadės.. Bo gi aš minėjau, kad neveikia ant kelių OS, o ubuntu visada tvarkingai veikdavo ir pačiam ubuntu OS nebuvo jokių update ir nieko keista..
Kad širdelei nuraminti tai draiveris ant xp buvo perrašytas, nepadėjo. Po to atisiųsta dar lyg ir iš intelio puslapio ir nepadėjo...
Bandžiau žiūrėti ir logus už ko kabintis nerarau arba nesupratau, vieną kur ant xp tikrinau prie bevielio viskas lyg ir ok, jokių įspėjimų..
Beje dar šiaip naudojantis smac programa pakeisti macui, prie bevielio kortos rašo mac xx.xx..... or ip 0.0.0.0.... Bet tą ipą kiek surpantu gauna kai prisijungia pvz prie routerio, tai tada ne čia ir vėl bėda..
Jei aš galėčiau konfiguruoti routerį tai man netas veiktų, dabar prie routerio ir neto prisijungiu per laidą.. Beje nekiškit man čia routerių nustatymų, su jais ok, ir man neveikia ant visų routerių kai tuo tarpu seniau visad veikdavo, o dabar neveik tik man.. Beje bandžiau savo routerį nuresetinti į default, irgi mato, bet neprisijungia..
Va kadangi tokia bėda išlindo, kad nėra už ko kabliuotis, o bevielis neveikia ant kelių OS todėl ir įtariu gali būti bėda hardware...
Todėl būtu įdmu išgirsti iš tų kam nustipo bevielio kortos kokie požymiai buvo? Nes dabar gaila išmesti šią ir ieškoti kitos, bo tinklus mato..  |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 02 17, 17:11 |
|
|
|
heks rašo: |
Beje dar šiaip naudojantis smac programa pakeisti macui, prie bevielio kortos rašo mac xx.xx..... or ip 0.0.0.0.... Bet tą ipą kiek surpantu gauna kai prisijungia pvz prie routerio, tai tada ne čia ir vėl bėda.. |
Tai keitei mac'a jau ? Ka rodo CMD ? Ip tai gauni is routerio. Gali buti ir hardwarine problema, bet kas ten zino is kur toks bugas pasitaike. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 02 17, 17:22 |
|
|
|
Siuo atveju imanoma kad nustipo galios stiprintuvas ploksteje. (turiu toki routeri kuriame tokia beda)
Pabandyk kompiuteri padeti labai labai arti routerio taip kad antena beveik i plokste butu iremta.
tada paziurek ar susijungs. gali dar pries tai wifi ploksteje ekranus nuimti.
arba gali nustatyti plokste i AP arba ADHOC rezima ir su kitu kompiuteriu bandyti prisijungti tiesiogiai. tada matysi ar tavo plokštes siųstuvas veikia ar ne
nu ir siap butu patartina pabandyti plokšte išimti ir vel ideti, kartais hardware pakimba kol neatjungi įtampos neveikia. |
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2011 02 17, 17:32 |
|
|
|
Dėkui reiks vakare pasikrapštyti.. Dabar su ubuntu software kariauju..
Beje o antenos negali būti bėdos? Teko girdėti, akd toks jugntys yra lievos ir jas atjunginėjant galima pažeisti? Jei kas pas mane dvi antenos yra ir šiai pteko girdėti, kad vienam matydavo tinklus bet nesijungdavo, o pakeitus antenas ok..
To Digix, dėl routerio ir atstumo pabandysiu, bet mano routeris neturi antenų(integruotos) ir jis dabar nuo kompo stovi už kokio 1m jei nemažiau ir tiesioginiam matomumui trukdo tik stalas..
P.s. koinig kokia pas tave korta laptope? Gal nori mano išbandyti?  |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 02 17, 17:35 |
|
|
|
1 metras yra per toli jei sudege stiprintuvas. tokiu atveju veikia viskas nebent keleto cm atstumu. tai routeri paskik po kompiuteriu toje vietoje kur ta plokste ideta |
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2011 02 17, 17:42 |
|
|
|
heks rašo: |
P.s. koinig kokia pas tave korta laptope? Gal nori mano išbandyti? |
Pas mane atheros AR5007EG. Mini PCI-e lizdas. Tavo plokstes irgi lyg toks pats. |
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|
 |
Naujos temos forume |
|
 |