|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 12 21, 21:01. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Garso stiprintuvai » Agejevo stiprintuvas
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
Puslapis 3 iš 3 Pereiti prie Atgal 1, 2, 3 |
|
 |
 |
 |
Agejevo stiprintuvas |
Parašytas: 2011 02 13, 21:41 |
|
|
|
|
Skirtingus tranzus naudoti tikrai galima, tik reikia gerai suprasti ką darai ir kodėl taip darai. Aš tokią schemą dariau gal 1985m. ir naudojau skirtingus tranzistorius. Ir visas varžas pasiskaičiavau pats, o nekopijavau iš žurnalo. Ir stoves per tranzistorius aš samoningai paririnkau pats atzižvelgdamas į tranzistorių tiesiškumą: apie 150mA per galinius ir 30-40mA per mažesnius tranzus. Tokios nedidelės srovės į galinių bazes man pakako, nes makimali išėjimo galia buvo apie 8-10W ant 8 omų. (maitinimas 2x16-18V) Tai buvo geriausiai skambantis stiprintuvas, ką man pavyko padaryti iš tarybinių detalių. Pagal akambėjimą jis buvo visa galva aukščiau už bet kokį tarybinį ar vakarietišką (kiek teko rast tuo metu). Kai paskolinau jį savo geram draugui, jis jo man taip ir negražino
Jokios kliurkos schemoj nėra. Ir be emiterinių varžų ji visiškai stabili. Tik nereikia pridaryt klaidų. Tranzistoriai turi būti labai arti vienas kito (korpusas prie korpuso). Taip, kaip yra foto temos pradžioj negerai. Per toli. Tranzų temperatūros gali skirtis.
Tokias schemas naudojo Telefunkinas studijinėje aparatūroje dar 1950-60 metais. Taigi čia visai ne rusų kliurkos  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Agejevo stiprintuvas |
Parašytas: 2011 02 13, 22:26 |
|
|
|
|
| va cia tai issirinkau schema, nesitikejau kad tokia sudetinga bus, mane lenkia visa "galva", teks dar daug ko ismokti, kad daiktas veiktu kaip turi veikti. |
|
|
|
|
|
 |
Agejevo stiprintuvas |
Parašytas: 2011 02 14, 08:41 |
|
|
|
|
Aha, srovė 250mA, varža maitinime 100 omų Pasiskaičiuokite, kiek įtampos liks stiprintuvui Dar dėl varžų pakartosiu - tranzų stabilumas priklauso nuo įtampos, prie mažesnės įtampos varžų nereikia, prie didesnės reikia varžų bazėse, prie dar didesnių reikia ir emiteriuose. |
|
|
|
|
|
 |
Agejevo stiprintuvas |
Parašytas: 2011 02 14, 09:42 |
|
|
|
|
| S.G. rašo: |
Aha, srovė 250mA, varža maitinime 100 omų |
Na, manau čia jau dauguma susidarė teisingą nuomonę apie Wytas kompetenciją. Todėl niekas labai rimtai į jo sapaliojimus dėmesio nekreipia. Jo auditorija - gramofonas.lt |
|
_________________ If nobody hates you you're doing something boring |
|
|
|
 |
 |
Agejevo stiprintuvas |
Parašytas: 2011 02 14, 20:02 |
|
|
|
|
S.G. rašo:.....prie mažesnės įtampos varžų nereikia...
---------------------------------------------------------------------------
Suprantu jus labai gerai,jei tinklo įtampa yra daug maž pastovi.Ir jūs ,matyt, tai matote pajugtame voltmetro.Tada jūs savo stiprintuvą jungiate ir klausotės muzikos.O kai tinklo įtampa dėl kažko yra tą dieną padidėjusi ( jūs matote voltmetro skalėje),tai jūs tą dieną stiprintuvo nejungiate...
Bet kam tokios problemos reikalingos...nežinau.Bet čia jums,manau,tai spresti
StasysS rašo:....tokias schemas naudojo Telefunkinas studijinėje aparatūroje dar 1950...60 metais.....
------------------------------------------------------------------------------------
Gal but...Bet ir tais laikais buvo gaminami visai kitokie tranzistoriai,kurių šiais laikais nemanau,kad dar surasime nusipirkti.O,jei ir rasime kur,tai kaina bus atitinkama...
Beto...tais laikais,tarkim, 10W galingumas jau buvo pakankamai daug - šiandien 100...200W daug kam dar yra mažoka....
S.G. rašo:....tranzų stabilumas priklauso nuo įtampos...
----------------------------------------------------------------------------
Ną...aš manau,kad stabilumas priklauso tik nuo srovės,nes nuo srovės priklauso kaip stabiliai dirbs jūsų stiprintuvas....
Stiprintuvas yra kaip paprastas saugiklis.Kol nevišijote leistinos srovės,tol jis atliks normaliai savo funkciją. O įtampa - tai polka su ragučiais.Šok kiek gali.Pavargai - pailsėk ir vėl šok....
Tai tiek šiam kartui apie polka su ragučiais. |
|
_________________ Gaminys gerai pagamintas. Jei galima geriau pagaminti, vadinasi, jis nebuvo gerai pagamintas. *W.* |
|
|
|
 |
|
 |
Google paieška forume |
|
|
 |
Naujos temos forume |
|