|

|
|
Elektronika.lt portalo forumas
Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo.
Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.
Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius,
kurie nesilaiko forumo taisyklių.
Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.
Dabar yra 2025 12 21, 19:47. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
|
|
|
 |
Forumas » Garso stiprintuvai » Galingas stipris su mikroschema nuo 12V ar 45V
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|
|
 |
Galingas stipris su mikroschema nuo 12V ar 45V |
Parašytas: 2010 04 07, 20:08 |
|
|
|
|
| Evaldas_S rašo: |
| maileris rašo: |
Gal teko malonumas paklausyt to stiprio Ba1tukai ? |
O jei dar kartą, tik šį kartą įdėmiai ! perskaitytum ką tau rašė ? |
Tu griežtas, bet teisingas.  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 04 07, 20:32 |
|
|
|
|
O ar tam stipriui reikia apsaugu (pvz.trumpo,termo,kolonkiu ir t.t..) ?  |
Kolonėlių apsaugos nebūtinos, nes yra kondensatorius išėjime, apsaugai nuo trumpo pilnai užtenka saugiklių, (blogiausiu atveju na pofig tie 3055 jei ir sudegs, kapeikos juk). Termo apsauga pagal skonį ir galimybes.
Beje šis stiprintuvas labai gražiai pervedamas į A klasę
P.S. gal reikia originalių made in Italy 3055 ? |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 04 07, 20:36 |
|
|
|
|
Nu jeigu atvirai šnekant, aš norėčiau pakankamai kokybiško, tai yra gerai skambančio stiprintuvo ... O iš šio stiprintuvo kažkaip nelaba tikiuosi kokybės, gal esu nepatyres, arba nepažystu tranzu, bet man šis stiprintuvas neatrodo labai kokybiškas...
Ką ten apie A klase šnekėjai ?  |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 04 07, 20:43 |
|
|
|
|
Ką ten apie A klase šnekėjai ?  |
Iš šito klausimo tampa aišku kiek tu apie kokybę nusimanai
Ai gerai, daryk kokį nors gerai išreklamuotą š... tipo AV160 kuriuo čia dauguma svaigsta ir bus tau kokIbė ir džiaugsmas bei palaima. |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 04 07, 20:49 |
|
|
|
|
Kaip ir sakiau, kad šita mano nuomonė yra tik iš NEPATIRTIES, TRANZU NEPAŽINOJIMO ir dar kartą NEPATIRTIES, taigi klausiu jusu kaip ten yra...
Jeigu jis gros bent kaip LM3886 tai man kokybės per akis ...
P.S nerandu pirkti: BC286 tranzo  |
|
|
|
|
|
 |
 |
 |
Parašytas: 2010 04 07, 21:26 |
|
|
|
|
Maileriau(BEJA, TAIP ANKŠČIAU IR NORĖJAU PARAŠYTI), patikėk, buvau ir aš susirinkęs šitą stiprintuvą laisvalaikiu ir nepaisant pusiau orinio montažo(dalis prie tranzų, o kita ant tekstolito gabalo kvadratėliais sugraduoto) skambėjo tikrai gerai. Kurį laiką buvo kaip subwooferio stiprintuvas, kol vieną kartą po geros vakarūškos iškėpę abu tranzai(buvo laaaabai mažas radiatorius) ir nebeprisiruošiau sutvarkyti, nes tada jau AV160 prijungiau.
Patikėk, kad tau net neverta svaigti apie kažką kokybiškesnio, nes jei tau gerai skamba gamyklinės kolonėlės mašinoje, pajungtos nuo kokio CD magelio, tai šitas skambės dar geriau nei tie(nebent surinksi visai šūdinai). Be to, tai jau tikrai ir galios turi. Su didesniu maitinimu ir antra tranzų pora gautum ir 100W(gal porą varžų reiktų pakeisti) bet tų 70W jau per akis ir per **** Sėkmės lipdant šitą stiprintuvą.  |
|
|
|
|
|
 |
 |
Parašytas: 2010 04 07, 21:42 |
|
|
|
|
Gal ir tiesa sakai, nes esi jį jau išbandes Tik gal gali man paaiškint kurioje vietoje prisidėtu tie 2 tranzai ? Nes jungsiu 2 kolonkes, o gal daryt tiesiog 2 atskirus stipriakus ?
P.S: Gal matei kur galiu gauti BC287,BC286 |
|
|
|
|
|
 |
Parašytas: 2010 04 07, 23:38 |
|
|
|
|
Darai du kanalus.
Trafas ne mažiau 200W. Tai būtų pats tas.
Vietoj BC287,BC286 dedi MJE350 ir MJE340. O šiaip labai keistas reikalas su BC287,BC286... Nėr net padoraus aprašymo jų
Gali keisti ir kitus tranzus. BC212 į BC556, o BC107 į BC546. Bus lengviau gauti
Beja, reiks šitam stiprintuvui ir priešstiprintuvio, jei leisi ne nuo CD playerio, o nuo MP3 ar telefo. Apie 3 kartų stiprinimo pakakti turėtų.
Ai ir išėjimo kondiką 1500uF parink kokį geresnį ir NEMAŽIAU 63V. |
|
|
|
|
|
 |
 |
 |
Parašytas: 2011 01 31, 00:35 |
|
|
|
|
Sveiki. Prikeliu tema. Tai vat dariau aš šita stiprintuvą su tais 3055 tranzais, bet rezultatas ne labai koks. Galvoju, gal kas ką patars....
Pajungus išlygintą maitinimą +50 V, ir padavus signąlą iš telefono, 4 omų kolonėlė groja, bet su rimtais trukdžiais. atjungus kondensatoriu C2, trukdžiai dingsta, bet garsumas ryškiai sumažėja. padavus didesni signala i input, atsiranda kiti iškraipymai (lyg kažkuris tranzas pasiektų savo ribas).
schemoj - naudojau
bc212 - 2sa733
bc286 - kt961
bc287 - mje350
bc107 - 2n5551
Būtų šaunu jeigu kas kokia nors mintį mesteltų, kodėl blemba iškraipo garsa tas kondikas? galvoju gal nelabai galima buvo pakeisti bc212 i a733?
Schema:
http://www.electronics-lab.com/projects/audio/008/index.html
dėkui |
|
|
|
|
|
|
 |
Google paieška forume |
|